Design Interior

Idei de dormitoare mici pentru vise mari

Nu poți avea mereu un dormitor imens ca-n filme, dar dacă ai un spațiu mai mic, îl poți totuși face să arate la fel de frumos ca unul mai mare. Ți-am pregătit câteva idei de dormitoare mici pentru vise mari și relaxante.

Apelează la aceste trucuri pentru a transforma o cameră prea mică într-una confortabilă și suficient de încăpătoare.

Soluții pentru dormitoare mici

1. Adaugă oglinzi

idei dormitoare mici oglinda
Oglinzile așezate strategic pot crea iluzia de mai mult spațiu.

În dormitoare mici poți crea iluzia unui spațiu mai mare dacă folosești oglinzi. Poți alege o oglindă verticală înaltă, care te va ajuta nu numai când te pregătești să ieși din casă și vrei să te asiguri că arăți cum îți dorești din cap până-n picioare, dar și să creezi iluzia unui spațiu mai luminos și să oferi lungime camerei. Dacă folosești un dulap cu uși de oglindă, economisești și spațiu – nu trebuie să mai găsești un alt loc pentru oglindă. Când ai o cameră mică este să bine să gândești în variante de doi în unu.

2. Zugrăvește în culori deschise, dar cu accent

idei dormitoare mici zugraveala
Formele orizontale pe perete adaugă dimensiune spațiului.
Foto: Pinterest

Culorile deschise luminează spațiul și îi conferă un look aerisit și ordonat, lucru care poate da impresia că dormitorul este mai spațios. Dar fiindcă o cameră cu pereții albi ar arăta puțin cam steril, îți recomandăm să pui un accent colorat pe unul dintre ei, de exemplu un abțibild de perete, sau să vopsești camera în dungi. Cele orizontale creează iluzia unui spațiu mai larg, pe când dungile verticale fac dormitorul să pară mai înalt.

3. Ia-ți o canapea extensibilă

idei dormitoare mici canapea extensibila
O canapea extensibilă îți poate economisi mult spațiu în dormitor.
Foto: Pinterest

Dacă dormitorul tău se simte ca o cutie de chibrituri cu un pat dublu, sigur te deranjează că atunci când te dai jos ai loc doar cât să te duci la dulap și să ieși din cameră. Deși confortul unei canapele extensibile nu va fi identic cu cel al unui pat, cu siguranță vei găsi nenumărate modele în care să dormi bine. Dimineață, nu-ți mai rămâne decât să strângi canapeaua dintr-o mișcare și deja te-ai ales cu câțiva centimetri în plus.

4. Folosește mobilă cu rol dublu

idei dormitoare mici cufar
Folosește un cufăr pe post de spațiu de depozitare.
Foto: Pinterest

Când ai un dormitor mic și multe lucruri, ai tendința să îl aglomerezi cu multă mobilă, pentru extra spațiu de depozitare. Astfel, camera va fi atât de îngrămădită, încât atmosfera pe care o vei crea va fi una sufocantă, cum erau camerele bunicilor de pe timpuri. Poți, în schimb, să investești într-o noptieră cu spațiu mai mult de depozitare sau să-ți iei un cufăr.

5. Folosește revistele și cărțile pe post de mobilă

idei dormitoare mici reviste
Îți poți face noptieră dintr-un tean de cărți și reviste. Foto: Pinterest

În loc să-ți umpli rafturile până la refuz, poți stivui teancuri de reviste sau cărți ca să-ți construiești un fel de măsuță pe care să-ți pui o vază cu flori sau alte obiecte de decor. Nu numai că te scutește de îngrămădeală sau mobilă în plus, dar oferă dormitorului un aer boem.

6. Folosește spațiul de sub pat pentru depozitare

idei dormitoare mici depozitare pat
Profită de spațiul rămas sub pat. Foto: Pinterest

Imaginează-ți toate lucrurile și obiectele care stau înghesuite de obicei în dormitoare mici, unele dintre ele de-a dreptul inutile. Te ia un pic cu durere de cap, nu-i așa? Devine și mai enervant când faci curat și trebuie să le muți ca să dai cu aspiratorul sau să ștergi praful. Poți rezolva asta dacă măsori spațiul de sub pat pe lungime și înălțime și iei cutii în care să-ți depozitezi toate lucrurile de care te împiedici, cum ar fi perechile mai vechi de pantofi. Sau, și mai bine, orientează-te către un pat cu ladă de depozitare. Ca bonus, lucrurile tale vor fi organizate și protejate de praf.

7. Ia-ți draperii lungi

Poți folosi draperii lungi chiar dacă nu ai geamuri sau uși înalte. Orice element care îți creează iluzia unui spațiu mai mare, fie că e pe înalt sau pe lung, este binevenit în dormitoarele mici. Încearcă draperii în culori puternice, ca să iasă în evidență în raport cu pereții, sau albe, pentru un dormitor mai luminos. Asigură-te că alungesc peretele prin alegerea unei dimensiuni care să pornească de deasupra geamului și până aproape de podea.

Dormitoarele mici pot merge foarte bine cu visele mari, important este să începi să te folosești de spațiul pe care îl ai acum, iar relația cu camera ta să devină una plăcută.

Foto: Shutterstock

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Cum să-ți transformi baia fără să schimbi finisajele: 8 soluții de acoperi...