Apartamente

Before&After: doi tineri și-au amenajat singuri apartamentul din Berceni, în stil scandinav

  Când te gândești la un apartament dintr-un bloc comunist, din anii ‘70, s-ar putea să-ți vină în minte biblioteci masive din lemn de nuc, bibelouri chinezești și linoleum. Dar doi tineri din București au reușit – fără ajutorul vreunui designer – să transforme un apartament cu două camere din Berceni într-un spațiu modern și scandinav.

  Marius Tugui și iubita lui, Andrada, sunt pasionați de sport, călătorii și obișnuiesc să-și petreacă vacanțele în natură. Însă în 2017 au lăsat deoparte pentru o perioadă rucsacul și echipamentul sportiv de munte și au pus mâna pe gresie și glet. Cei doi s-au implicat la maximum în finisarea locuinței lor de 70 de metri pătrați, chiar dacă nu profesează în domeniu – Marius lucrează în asigurări, iar Andrada în marketing. N-a fost treabă ușoară: aveau pereții strâmbi cu humă, încăperi multe și mici, gresie tip mozaic și toate țevile la vedere.

  amenajare apartament două camere
  Andrada și Marius au muncit la amenajarea casei lor timp de trei luni.

  “Prima echipă de construcții cu care am discutat a renunțat pe parcurs. Ne-au lăsat baltă la finisaje, după ce le-am plătit în avans. Am sunat la câteva firme de profil, dar acestea nu au putut să ne ajute. Ne-au spus că nu au personal. În a două parte a lucrării, am avut un singur băiat. În final, mi-am dat seama că trebuie să rup foarte mult timp să fiu la fața locului și să mă implic personal în pregătirea apartamentului”, povestește Marius.

  amenajare apartament două camere Berceni
  O parte din mobilier a fost realizat pe comandă.

  Baia a fost cel mai dificil lucru de refăcut. Aici a trebuit să redeseneze totul: spațiul a fost mărit, dușul minimalist ascuns în perete, toaleta repoziționată, masca de suport pentru lavoar construită.

  amenajare baie apartament Berceni
  Marius și Andrada au schimbat complet structura băii

  Dar serile lor sacrificate pentru planificare și atenția pentru detalii au dat roade. Trei luni mai târziu, în octombrie 2017, apartamentul era gata.

  amenajare baie
  Dușul e ascuns în perete, iar toaleta a fost repoziționată.

  “A fost un cumul de sentimente. Suntem satisfăcuți și bucuroși că ne-am amenajat propria locuință. Toate sunt acum la locul lor, asa cum le-am desenat în schițe și aplicații, dar și asa cum le-am discutat de o mie de ori, împreună, în fiecare seara. La finalul amenajării, părea ușor ireal”, își amintește Marius.

  Chiar dacă momentan nu plănuiesc alte modificări,  cei doi se gândesc ca în viitor să reamenajeze din nou dormitorul, să-l facă și mai confortabil.

  Amenajare dormitor Berceni
  Dormitorul e mobilat cu piese de la Ikea.

  Marius și Andrada spun că spațiul aerisit pe care l-au creat împreună este perfect pentru petreceri și locul în care-și dau frecvent întâlnire prietenii din gașca lor.

  Chestionar cu idei bune

  Cea mai mare provocare: Să redesenăm structura apartamentului, astfel încât să nu mai pară o locuință construită în perioada regimului comunist.

  Cel mai bun lucru vara: Cred că și vara și iarna, cel mai bun lucru este sa privești panorama sudică a Bucureștiului. Apartamentul se află la etajul zece și priveliștea este atipică acestui oraș: vedem case si verdeată, mai puțin blocuri și bulevarde.

  Cel mai mare răsfăț: Am încercat să nu facem risipă de bani pe mobilier scump, ca să lăsăm loc pentru invesții viitoare. Bucătăria a costat cel mai mult.

  Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Nu amesteca prea multe culori, gandește practic, folosește tot spațiul disponibil și nu aglomera cu tot felul de lucruri inutile.

  Mobila: Bucătăria și corpurile din living sunt făcute pe comandă, iar restul dulapurilor de haine și mobilierul din dormitor sunt de la IKEA.

  Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Marius și Andrada. Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  3 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Gore
  Gore
  4 years ago

  Si-au permis toate astea fiindca au avut o sursa de venit generoasa. Altfel, cum si-ar permite ei excursii si calatorii dese ?!
  De ce nu publicati povesti si idei despre si cu/pt oameni simpli, care traiesc din salarii si platesc rate la apartament ?

  Cezara Palade
  Admin
  4 years ago
  Reply to  Gore

  Bună, Gore,

  Orice amenajare poate fi folosită drept inspirație, indiferent că a costat mai mult sau mai puțin. Totul poate fi adaptat la un buget mai mic, chiar avem și recomandări pe site în sensul ăsta.

  Iar dacă tot vorbim despre amenajări mai ieftine, avem și astfel de exemple:
  https://lovedeco.ro/contemporan-apartament-56-metri-patrati/
  https://lovedeco.ro/stil-industrial-apartament-targu-mures/

  Alex
  Alex
  4 years ago
  Reply to  Gore

  Care este definitia omului simplu? Si oamenii acestia pot fi niste oameni simpli..traiesc la bloc, nu intr.o vila de 1000mp.Parerea mea e ca site.ul promoveaza cu succes bunul gust si asta conteaza cel mai mult. Pun pariu ca ai supraevalua pretul renovarii daca ar trebuii sa ghicesti

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Before&After: doi tineri și-au amenajat singuri apartamentul din Berceni, ...