LIFE

Plante de interior ușor de întreținut, pentru spirite boeme

Când îți cumperi plante de interior, ca înfrumusețezi casa, trebuie să știi că vin la pachet cu instrucțiuni de îngrijire. Dar dacă nu ai timp să te ocupi temeinic de ele, află că există și plante ușor de întreținut.

Ca să te asiguri că grija pentru ghivecele cu plante de interior nu devine un motiv de stres, alege unele rezistente din lista de mai jos.

Planta păianjen (Chlorophytum comosum)

Planta păianjen se udă moderat

Chlorophytum comosum, sub denumirile populare planta păianjen, voalul miresei sau crinul verde, este o plantă perenă originară din Africa de Sud, conform Horticultorul.ro. Vara, o uzi astfel încât pământul ei să fie constant umed. Iarna, cu cât mai rar cu atât mai bine,  Rezistă foarte bine la temperaturi între 5-31 de grade Celsius, dar nu o așeza direct în bătaia razelor de soare.

Dracena

plante de apartament dracena
Dracena rezistă foarte bine la umbră

Dracena nu are nevoie de multă lumină și se adaptează în orice tip de mediu. În schimb, are nevoie ca solul să îi fie umed în permanență, dar nu pune-o într-un ghiveci care permite scurgerea apei, ca să nu-i putrezească rădăcinile.

Sansevieria

Plante de apartament rezistente planta sansevieria
Limba soacrei se udă rar și nu are nevoie de prea multă atenție

Sansevieria, cunoscută local ca Limba Soacrei, este o plantă de apartament rezistentă, ideală dacă ajungi zilnic târziu acasă și nu vrei să îi acorzi multă atenție. Vara o uzi o dată pe săptămână, iar în sezonul rece o dată pe lună, cu puțină apă. Dacă ai balconul deschis, ia-o în casă iarna, căci nu face față temperaturilor sub 15 grade Celsius.

Aloe Vera

plante de interior aloe vera
Aloe Vera poate supraviețui mult timp fără apă

Dintre plantele de apartament rezistente, Aloe Vera ocupă un loc de cinste. Dincolo de funcția sa decorativă și îngrijirea ușoară, are și funcție medicinală. Frunzele sale au un suc lăptos cu efecte benefice asupra pielii și sistemului digestiv. Aloe Vera are nevoie de multă lumină, așează-o lângă fereastră. Fiindcă este o plantă suculentă, poate supraviețui o perioadă mai lungă de timp fără să fie udată. În sezonul rece, ud-o cât mai rar sau și mai bine, pulverizează apă pe ea.

Pana Cocoșului (Aspidistra elatior)

plante de interior rezistente aspidistra elatior 2
Pana Cocoșului necesită îngrijire modică

Aspidistra sau Pana Cocoșului este o plantă de tip tufă care necesită îngrijire modică. În sezonul cald, se udă regulat fără să se exagereze cu cantitatea de apă, preferabil prin pulverizare. Iarna o uzi doar când simți că solul este uscat. Preferă locurile luminoase, dar nu o pune în dreptul ferestrei, fiindcă îi dăunează acțiunea directă a razelor de soare.

Indiferent ce plante de interior rezistente îți iei, nu uita să alegi și ghivece care să se potrivească cu stilul locuinței.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Dani Oțil face pentru prima dată turul casei lui din Corbeanca, plină cu pove...