Baie

50 de idei pentru amenajarea băii pe care le poți implementa rapid și ieftin

publicat pe 28 apr. 2022

    Baia poate fi un refugiu pentru multe persoane, locul în care poți fi doar tu cu tine, te poți bucura de o baie relaxantă și te poți detensiona după o zi obositoare de muncă. Fie că ai o baie mică sau mare, cu cadă sau cabină de duș, iată 50 de idei decorative pe care le poți implementa rapid.

    Când vine vorba despre reamenajarea băii, să știi că nu este mereu nevoie de un upgrade total. Poți să-i oferi un look fresh și nou cu câteva schimbări prietenoase cu bugetul și cu estetica ta. Ca să te inspiri, îți prezentăm 50 de idei decorative pentru baie de la The Spruce, garantate să-ți împrospăteze atmosfera și spiritul odată cu venirea primăverii.

    1. Accent simplu pe perete

    p

    N-ai nevoie de multe elemente de design și culori ca să ai o baie stylish. Poți adăuga textură cu un perete de accent cu tapet, ca în baia din imagine. Vaza verde scoate în evidență și mai mult textura și nuanța tapetului și unește elementele cromatice din cameră.

    2. Lucruri găsite

    p

    În loc să cumperi un set pentru baie, poți aduna diverse obiecte și textile decorative, pe care să le potrivești împreună. Proprietara băii din imagine și-a vopsit dulapul de sub chiuvetă o nuanță pământie de verde și a adăugat accesorii galbene, un covor colorat și o decorațiune împletită pentru ușă. Un astfel de decor are personalitate și se simte cu adevărat cozy.

    3. Dulap pentru extra spațiu de depozitare

    p

    Dacă ai o baie cu destul spațiu, dar nu ai încă un dulap dedicat prosoapelor și accesoriilor, este momentul să achiziționezi unul. Pentru mai multă dimensiune spațiului, alege unul cu uși din sticlă.

    4. Idei decorative pentru baie: artă

    p

    Operele de artă nu sunt doar pentru living sau pentru dormitor. Un tablou care se potrivește cromatic cu stilul băii nu face decât să unească elementele decorative și să facă spațiul mai primitor. Îți recomandăm să alegi un tablou care să conțină nuanțele din mobilier și accesorii.

    5. Makeover ca la spa

    p

    Cu câteva schimbări decorative, te poți simți ca la un spa de lux. O cadă freestanding arată cu totul deosebit dacă montezi deasupra un candelabru și pui la geam draperii până în podea. Un suport cu picior înalt pentru lumânări face de asemenea minuni pentru ambianță.

    6. Un strop de negru

    p

    Dacă ai o baie albă cu marmură, un strop de negru este exact ce ai nevoie. Poți adăuga un suport negru cu picioare pentru plante. Va funcționa și ca obiect de accent, iar plantele aduc culoare și o notă caldă într-o încăpere albă.

    7. Idei decorative pentru baie: galerie alb și negru

    p

    Dacă ai spațiu liber pe un perete, poți monta o galerie alb-negru cu fotografii artistice. În baia din imagine, tonurile de pământ și materialele naturale se îmbină perfect cu galeria monocromă, care aduce un accent elegant spațiului.

    8. Design inspirat din zonele calde

    p

    Dacă ai o baie cu fereastră și cu multă lumină, o poți transforma în stilul celei din imagine. Un cactus mare, iarbă de pampas într-un coș din nuiele sau bambus, combinate cu un covor cu model aduce a baie din California, numai bună pentru o relaxare cu gândul la următoarea vacanță în țările calde.

    9. Decor de la second-hand

    p

    Baia este un loc ideal pentru decorul cu obiecte găsite în magazinele second-hand de mobilă și decorațiuni. Poți include coșuri din răchită, sticle cu gâtul larg pe care le poți folosi și ca vaze și alte accesorii care-ți pot împrospăta spațiul.

    10. Paletă de culori fermecătoare

    p

    Câteodată, tot ce ai nevoie pentru baie este o nouă paletă cromatică. Combinațiile de roz pudrat, cu accente metalice aurii sunt de-a dreptul încântătoare. O vază cu flori completează look-ul și oferă spațiului un look fresh și primăvăratic.

    11. Idei decorative pentru baie: cuier pentru prosoape

    p

    Într-o baie mică este important să profiți de fiecare centimetru de spațiu liber. De exemplu, dacă ai un perete gol, poți monta pe el un cuier în care să agăți prosoapele. Un scaun sau o mini băncuță din lemn sub cuier va fi locul ideal pentru produse cosmetice sau pentru revistele favorite.

    12. Accente îndrăznețe

    p

    Baia asta folosește multe elemente de design interesante, de la dulapul dublu pentru chiuvete în nuanță navy intens, accentele metalice auriii la gresia si tapetul cu texturi alb-negru. Covorul colorat unește toate culorile și elementele și completează spațiul.

    13. Accente subtile marine

    p

    Poate că designul nautic nu face parte din estetica ta preferată, dar ți-ar plăcea să aduci un element decorativ de plajă tropicală băii tale. O schimbare subtilă, precum un obiect decorativ în formă de coral alb completat cu tapetul cu flori tropicale va fi de ajuns.

    14. Estetică soft

    p

    Combinația de pereți gri cărbune cu chiuveta neagră și cu finisaje de tip industrial este îmblânzită de două printuri cu flori și insecte. Taburetul cu piele verde aduce un plus fresh de eleganță spațiului.

    15. Flori proaspete

    p

    Uite un exemplu de o baie decorată delicat, de la prosoapele de mâini croșetate până la finisajele din bronz. Pentru accente extra delicate, vazele cu flori proaspete completează designul. Este un mod foarte ușor și neașteptat de a adăuga pete cu culoare în baie și poți schimba florile în funcție de anotimp.

    16. Decor cu Ficus Lyratta

    p

    Nu numai că ficus lyratta este foarte aspectuos vizual, dar se simte grozav în interior și poate îmbunătăți calitatea aerului. Dacă-ți place să petreci timpul relaxându-te în cadă, un ghiveci cu ficus lyratta în baie este o modalitate bună de a îmbunătăți aerul și decorul.

    17. Idei decorative pentru baie: un simplu raft

    p

    Dacă baia ta nu are loc pentru un dulap, poți totuși să creezi un mic spațiu de depozitare cu un raft simplu. Lemnul oferă textură și căldură camerei în timp ce-ți oferă un spațiu să-ți pui obiectele decorative sau cosmeticele.

    18. Spațiu luminos și aerisit

    p

    Paleta cromatică de griuri oferă băii un aer revigorant fără să devină copleșitoare. Accentele personale precum plantele și printul înrămat aduc un aer relaxat în timp ce accentuează designul băii.

    19. Efect dramatic

    p

    Designul acestei băi demonstrează că nuanțele închise pot oferi un efect dramatic fără să facă spațiul să se simtă mic și întunecat. Aici, unul dintre pereți și tavanul au o nuanță închisă de verde, iar tapetul alb cui frunze de lângă oglinzi echilibrează spațiul.

    20. Baia de musafiri perfectă

    p

    Ca musafirii tăi să se simtă bineveniți, este esențial să aibă tot ce au nevoie ca să se simtă ca acasă. Un coș cu prosoape curate și cutia din lemn cu cosmetice nu numai că oferă musafirilor cele necesare, dar ajută și la decor. Un taburete mic din lemn și o plantă în ghiveci aduc o notă extra primitoare.

    21. Eucalipt curgător în baie

    p

    Un eucalipt care să atârne deasupra căzii nu oferă doar un accent de culoare, ci îți va și potența rutina de self-care. Aburul de la duș ajută la eliberarea uleiurilor esențiale din eucalipt, iar baia ta va mirosi grozav.

    22. Junglă în interior

    p

    Plantele fac casa mai frumoasă, așa că de ce să nu le folosești și în baie. Asta, bineînțeles dacă ai lumină naturală în baie sau folosești lumini de creștere. Fiindcă în baie e mai multă umezeală decât în restul casei, alege plante iubitoare de umiditate, precum Calathea și Maranta.

    23. Depozitare pe scară

    p

    O scară stylish este un loc grozav pe care să-ți pui prosoapele, mai ales dacă n-ai spații de depozitare în baie. Scara ocupă puțin spațiu și potențează estetica decorativă a băii.

    24. Idei decorative pentru baie: notă de căldură

    p

    Nimic nu adaugă căldură, confort și stil ca un covor mare. Dacă ai o baie mare care-ți permite, un covor de dimensiuni mari nu numai că va ancora toate elementele decorative din cameră, dar îți va oferi și căldură atunci când ești desculță.

    25. Zonă pentru îmbrăcat

    p

    Un otoman mare în baie oferă un spațiu ideal în care să te îmbraci pentru ziua care urmează. Alege un model care să se potrivească ca textură și culori cu restul designului din baie.

    26. Draperii pentru mașina de spălat

    p

    Ca să separi zona de spălat rufe de restul băii, niște draperii catifelate pot ascunde mașina de spălat și uscătorul în timp ce oferă textură și culoare spațiului. În baia asta, culoarea aurie completează perfect faianța verde și rama neagră a dușului.

    27. Amestec de texturi

    p

    Exemplu ăsta demonstrează că amestecul de texturi poate fi făcut într-un mod stylish. Modelul cu stele mici de pe perdea și tapet se potrivește de minune cu podeaua cu pătrățele. Secretul când faci astfel de combinații este să alegi texturi din aceeași paletă cromatică, ca să se îmbine perfect.

    28. Materiale neutre incorporate

    p

    Când o baie are toate suprafețele dure, adăugarea de materiale naturale va ajuta la îmblânzirea spațiului. În baia din imagine, un covor de tip sisal, o săpunieră din lemn și prosoapele din bumbac aduc o notă caldă spațiului în timp ce permit podelei și pereților din marmură să strălucească.

    29. Rafturi multi-purpose

    p

    Rafturile deschise sunt o alegere ușoară și economă pentru schimbări decorative în baie. Sunt perfecte ca spații extra de depozitare și servesc și ca element decorativ.

    30. Oglindă mare

    p

    Când ai o baie îngustă fără ferestre, spațiul poate părea închis și întunecat. Ca să deschizi spațiul poți adăuga două oglinzi pe fiecare perete. Una dintre ele poate avea o ramă deosebită pentru a aduce o notă de eleganță spațiului.

    31. Roz pudrat

    p

    O paletă cromatică deschisă și veselă poate transforma în totalitate un spațiu. Mobila din baie de roz pudrat se potrivește de minune cu o oglindă cu ramă aurie. Restul finisajelor, tot aurii, fac culoarea roz să iasă și mai mult în evidență.

    32. Varietate de texturi

    p

    Integrarea mai multor texturi în baie nu e atât de complicat precum pare, dacă îmbrățișezi simplitatea. Un abajur din răchită, o ramă neagră la oglinda mare și finisaje negre cu mobilier din lemn natur se îmbină perfect în spațiu. Un covor moale în nuanțe fade leagă toate elementele decorative.

    33. Idei decorative pentru baie: tapet personalizat

    p

    Ce alt mod mai bun de a-ți etala momentele Insta preferate decât să-ți faci un tapet personalizat. Poți să-ți selectezi pozele cele mai dragi cu prietenii sau din vacanțe și să-ți faci un tapet personalizat pentru baie. Arată foarte surprinzător, unic și vei avea mereu la ce să te uiți când ești acolo.

    34. Transformare ușoară

    p

    O baie simplă poate fi decorată fără să investești mulți bani. Adaugă câteva plante și printuri înrămate pentru un plus de culoare și personalitate spațiului. Câteva coșuri din materiale naturale pot fi spații de depozitare perfecte.

    35. Detaliu floral pe perete

    p

    Câteodată ai nevoie doar un singur detaliu decorativ ca să schimbi aspectul băii. Poți să folosești pe un perete un tapet cu detaliu floral mare și simplu. Face spațiu să arate chic și fresh fără multă bătaie de cap și te poți ocupa singură de montarea tapetului.

    36. Design alb-negru

    p

    Fără micile detalii care fac diferența, o baie alb-negru s-ar simți goală și rece. Dar un raft deschis pentru vază și print înrămat, un coș pentru hârtia igienică și un corp de iluminat din bronz adaugă un plus de coziness în timp ce păstrează tematica alb-negru.

    37. Culori contrastante

    p

    Contrastul dintre dulapul bleu pastel și finisajele negre creează o combinație cu aspect surprinzător într-o baie majoritar albă. Rafturile de pe peretele opus accentuează designul și completează cromatic spațiul.

    38. Model subtil de faianță

    p

    Dacă ești în proces de schimbare a faianței și a gresiei, te poți juca cu texturile și culorile într-un mod simplu. Un model subtil, într-o nuanță liniștitoare poate să-ți decoreze baia în timp ce-i oferă spațiului un look aerisit și deschis.

    39. Dungi galbene

    p

    Tapetul îndrăzneț cu dungi galbene aprinse și albe oferă băii un look tradițional, dar oglinda cu ramă gri și model ondulat aduce o notă contemporană și echilibrează spațiul. Dacă vrei să integrezi două stiluri diferite de design, o poți face cu ușurință dacă adaugi mici doze din fiecare în nuanțe complementare.

    40. Combinații de materiale

    p

    Adăugarea elementelor naturale într-un spațiu prin accente mici pot îmblânzi suprafețele dure. În baia asta, materialele naturale, precum scaunul din lemn, iarba de pampas și tonurile pământii din tablou domolesc aspectul de sticlă al cabinei de duș și scara din metal negru.

    41. Printul preferat

    p

    Dacă îți place să te relaxezi într-o baie cu spumă, atunci zona respectivă ar trebui să fie ca un sanctuar pentru tine, cu culorile și obiectele preferate. Poți, de exemplu, să adaugi printul tău preferat înrămat în zona căzii.

    42. Toate detaliile

    p

    În baia asta sunt multe detalii mici, dar care se combină perfect. De la borcanele de sticlă de nuanța chihlimbarului la curierul albastru pentru prosoape și rama aurie a tabloului. Genul ăsta de detalii fac din baie să pară un loc ca oricare altă cameră din casă.

    43. Idei decorative pentru baie: metal

    p

    Dacă îți plac stilul industrial și obiectele metalice, încearcă o alegere îndrăzneață. Folosește un dulap din metal pentru chiuvetă. Îți poate oferi același spațiu de depozitare ca unul obișnuit, dar va arată surprinzător. Combină-l cu o oglindă cu ramă subțire din metal argintiu.

    44. Farmhouse întunecat

    p

    Stilul farmhouse se întâlnește cu estetica întunecată și atmosferă în această baie. Ca să creezi un look similar, integrează materiale naturale și detalii farmhouse precum un dulap din lemn, chiuvetă farmhouse neagră mată combinate cu culori atmosferice precum pereții verde închis și accente de decor negre.

    45. Perete pentru prosoape

    p

    Designul perfect pentru baie este cel care e și funcțional și estetic. Ia ca exemplu baia asta în care o parte din perete a fost dedicată spațiului pentru prosoape. Cuierul metalic constratează de minune cu cadrul negru și adaugă un punct focal în baie.

    46. Farmhouse modern

    p

    Stilul farmhouse poate fi perfect echilibrat cu elemente naturale și note moderne. Dacă e pe gustul tău, încorporează finisaje moderne, precum suport pentru prosoape, robinet, ramă de oglindă și accesorii negre cu lemn texturat și alte materiale organice.

    47. Spațiu funcțional la geam

    p

    Ca să folosești la maxim spațiul din baie, folosește fiecare centimetru pătrat. La prima vedere, te-ai putea gândi că un spațiu de relaxare la fereastră este de fapt un loc irosit. Cu toate astea, banca din lemn se potrivește perfect și este un loc ideal de depozitare pentru lucrurile esențiale, de decor sau pentru momentele când te pregătești de dimineață.

    48. Faianță aurie

    p

    De obicei vedem faianță de tip metro albă, dar în baia din imagine aceasta este vopsită în auriu. Dacă-ți place ideea de a-ți picta faianța, poți să faci mici adăugiri cromatice ca în exemplul ăsta. Este un proiect DIY relativ ușor de realizat, dar care va avea un impact mare. Folosește vopsea specială pentru faianță și urmează instrucțiunile de pe ambalaj.

    49. Decor cu cutii din lemn

    p

    Baia asta are mai multe elemente interesante, cum ar fi chiuvetele și suportul pentru draperie din ramură de copac. Cu toate astea, elementul care iese cel mai mult în evidență este spațiul de depozitat pe roți realizat din cutii de lemn. Soluția asta de depozitare portabilă este și funcțională și atrăgătoare vizual. Faptul că cutiile sunt puse una peste alta vertical oferă senzația de înălțime spațiului și devine locul perfect pentru un ghiveci plasat în zona geamului.

    50. Decorațiune colorată cu franjuri

    p

    Uneori tot ce ai nevoie ca să-i oferi un nou look băii este o decorațiune colorată pentru perete. Poți folosi ceva ce ai deja prin casă, sau poți încerca să faci tu una inspirată din multitudinea de tutoriale de pe Pinterest. Dacă nuanțele din baia ta sunt neutre, adaugă încă un element din aceeași culoare cromatică ca decorațiunea, cum ar fi un covor sau o vază.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments