DIY

DIY: 30 de agățătoare pentru plante pe care le poți face cu ce ai prin casă

publicat pe 28 ian. 2022

    Dacă ești în căutare de un proiect DIY ușor de făcut, perfect pentru începători, atunci aceste agățătoare pentru plante sunt pentru tine. Majoritatea sunt foarte ușor de făcut și nu-ți va lua mai mult de o după-amiază ca să le finalizezi.

    Nici nu trebuie să investești mulți bani pentru ele, fiindcă pe unele le poți face cu ce ai deja prin casă. Și oricum, materialele pentru ele sunt mult mai ieftine decât agățătoarele pe care le găsești de cumpărat în magazine. Așa că, weekendul ăsta alege unul sau mai multe din cele 30 de agățătoare pentru plante, inspirate de la The Spruce.

    1. Agățătoare pentru plante din piele

    p

    Dacă ai prin casă o curea mult prea lungă pentru tine, o poți folosi ca să-ți faci o agățătoare pentru plante, care nu-ți va lua mai mult de o oră. Vei avea totuși nevoie de un dispozitiv pentru perforarea materialelor din piele, piulițe și șuruburi și un inel metalic. Evită să folosești ghivece grele, ca agățătoarea să reziste în timp, așa că unul din plastic ar fi cel mai potrivit. Găsești tutorialul pas cu pas la Clever Poppy.

    2. Aranjament cu trei ghivece înmuiate în auriu

    p

    Aranjamentul ăsta este potrivit pentru ghivece ușoare pe care le poți atârna grupate. De asemenea, e grozav dacă ai un spațiu mic în care dorești să incluzi cât mai multe plante, dar nu ai loc pentru noi rafturi sau suporturi pentru plante. Găsești tutorialul la A Beautiful Mess.

    3. Agățătoare pentru plante din sfoară și lemn

    p

    Nu trebuie să fii expertă în macrameuri ca să-ți realizezi acest dispozitiv de agățare pentru ghivece și nici nu ai nevoie de multe lucruri. Câteva noduri și o bucată de lemn și asta-i tot. Poți să-ți cumperi o felie de trunchi de copac de la magazinele arts&crafts sau poți folosi o bucată de lemn de la un dulap sau raft vechi. Urmărește tutorialul la Dossier.

    4. Dispozitiv de agățare dintr-un tricou vechi

    p

    Uite un proiect eco de upcycling pe care îl poți face din tricouri vechi. Îl poți face simplu, sau poți să folosești ca decorațiuni și mărgele. Pentru instrucțiuni pas cu pas urmărește tutorialul de la A Beautiful Mess.

    5. Suport decorativ din metal pentru plante aeriene

    p

    Plantele aeriene sunt ușor de îngrijit și nu ai nevoie de ghivece cu pământ pentru ele. Le poți pune direct pe un raft, le poți monta pe o bucată de lemn, sau le poți agăța cu ușurință pe un perete. Dar ele se pot transforma în adevărate decorațiuni în suporturile potrivite, cum este acesta din metal. Pare complicat de realizat, dar nu necesită un efort prea mare, ci doar puțină răbdare. Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, ci convinge-te singură din tutorialul de la Lia Griffith.

    6. Agățătoare pentru plante din ceramică

    p

    Măștile și ghivecile din ceramică se găsesc într-o varietate de modele și de culori. Dacă vrei să atârni astfel de ghivece, le poți transforma în suporturi agățătoare. Pentru modelul ăsta DIY vei avea totuși nevoie de un burghiu special pentru sticlă sau/și ceramică. Găsești tutorialul pas cu pas aici.

    7. Suport agățător simplu din sfoară

    p

    Proiectul ăsta începe cu un ghiveci din teracotă care e vopsit înainte să fie introdus în suportul agățător. Este poate cel mai simplu proiect de tip macrame în care nu trebuie să faci decât câteva noduri și să folosești o sfoară. Îl poți face gratuit cu ce ai prin casă, așa că urmează instrucțiunile de pe Make It & Love It.

    8. Agățătoare croșetată

    p

    Dacă știi să croșetezi, proiectul ăsta este perfect pentru tine. Este realizat cu fir din material de tricou și, fiindcă este mai elastic decât sfoara, se va potrivi mai multor forme de ghivece. Găsești tutorial ilustrat pas cu pas pe The Spruce Crafts.

    9. Suport agățător simplu din macrame

    p

    Uite un proiect DIY care e perfect dacă ești începătoare în lucrul cu macrame. Un inel auriu adăugat suportului aduce o notă elegantă aranjamentului, dar îl poți păstra și simplu. Instrucțiunile le găsești aici.

    10. Agățătoare pentru plante upcycled

    p

    Nouă ne plac foarte mult proiectele de upcycling, fiindcă ajută planeta și putem să facem o mulțime de proiecte frumoase cu lucrurile pe care le-am fi aruncat. Suportul ăsta este făcut din sticle de loțiune (dar merg și cele de șampon și alte produse în recipiente mai mari) care sunt tăiate, vopsite și la care le adaugi sfori cu care să le atârni. Pentru instrucțiuni, urmărește tutorialul de la Almost Makes Perfect.

    11. Grădină acvatică

    p

    Poți face niște suporturi agățătoare și pentru plantele acvatice. Nu ai nevoie decât de câteva borcane și fir din piele. Poți să folosești un singur borcan, sau mai multe, în funcție de câte plante acvatice ai. Găsești tutorialul pe The Merrythought și să știi că este unul dintre proiectele DIY care se fac rapid.

    12. Ghivece atârnătoare din lut

    p

    Poți face multe lucruri minunate cu lut care se usucă la aer. Am făcut și noi câteva  suporturi pentru lumânări și a fost foarte distractiv. Pe Fall for DIY vei învăța cum să modelezi din lut ghivece atârnătoare pentru plante. E mult mai ușor decât îți imaginezi.

    13. Suporturi din sârmă și sfoară

    p

    Pentru suportul ăsta, fă o vizită într-un magazin de arts&crafts sau la unul de construcții și ia niște sârmă cauciucată și sfoară. Poți folosi și sârmă obișnuită pe care o poți vopsi în ce culoare dorești. Pentru decorarea suportului poți folosi și câteva mărgele. Ca să faci suportul, urmărește tutorialul de la A Joyful Riot.

    14. Suporturi pentru plante pe pereți

    p

    Te-a tentat mereu un proiect DIY de tâmplărie ușoară, dar nu ai găsit până acum ceva simplu de realizat pentru începători? Atunci suporturile astea din lemn pentru plante sunt pentru tine. Dacă faci mai multe, îți poți aranja o galerie cu plante pe un perete de accent. Găsești tutorialul cu instrucțiunile ilustrate foto pe Craftifair.

    15. Suport pentru plante aeriene cu mărgele

    p

    Poți crea suportul pentru plante aeriene în aproximativ două ore. Îți trebuie niște sfoară cerată pe care să pui mărgelele și apoi cu ajutorul câtorva noduri simple vei finaliza suportul. Pentru partea de susținere poți cumpăra o bucată rotundă de lemn sau poți folosi o oglindă pentru machiaj. Instrucțiunile pas cu pas le găsești aici.

    16. Mască croșetată agățătoare pentru plante

    p

    Nu trebuie să fii expertă în croșetare sau împletire ca să faci suportul ăsta pentru plante și nici măcar să ai croșete acasă. În tutorialul de la Fall for DIY vei găsi instrucțiunile pas cu pas ilustrate ca să îl poți realiza cu ușurință. Este un proiect mai migălos, dar te vei descurca de minune chiar dacă ești începătoare.

    17. Agățătoare pentru plante de montat pe perete

    p

    Agățătoarele pe uluci de lemn se potrivesc de minune pe pereții balconului sau pe pereții exteriori ai casei în grădină. Găsești toate lucrurile necesare pentru proiect la magazinele de bricolaj și instrucțiunile detaliate aici.

    18. Suport în stil scandinav pentru plante

    p

    Dacă locuința ta este amenajată în stil scandinav, te va încânta suportul ăsta din lemn cu mărgele. Îl poți realiza și dintr-un bol decorativ din lemn, cu condiția să încapă ghiveciul cu planta în el. Apoi vei da în el patru găuri de care vei prinde sforile pe care ai înșirat mărgelele. Dacă mărgelele și bolul nu sunt în aceeași culoare, vopsește-le ca să fie la fel, ca să nu fie încărcat vizual. Tutorialul îl găsești aici.

    19. Agățătoare pentru plante din iută

    p

    Sfoară de iută și o găletușă din metal au fost folosite pentru acest suport agățător rustic. E un proiect DIY ideal pentru începători și se realizează rapid din câteva noduri simple. Poți folosi și sfoară mai groasă din cânepă pentru el, dacă ți-e mai la îndemână. Se potrivește de minune în grădină sau într-o amenajare farmhouse rustică. Ca să înveți cum să faci nodurile, urmărește tutorialul de la The Inspired Hive.

    20. Suport agățător din sfoară

    p

    Uite încă un proiect DIY realizat cu ajutorul nodurilor. De data asta poți folosi sfoară din nailon, pe care o poți nuanța cu ajutorul unei căni de cafea. Ai nevoie pentru el și de un inel metalic, dar nu este musai să te duci la cumpărături. Poți folosi și un inel de la chei. Găsești tutorialul aici.

    21. Agățătoare pentru plante din nucă de cocos

    p

    Dacă încerci să fii cât mai eco și să nu arunci resturile alimentare, le poți folosi pentru proiecte DIY utile, cum ar fi acest suport pentru plante din nucă de cocos. Curăță bine jumătate de coajă de nucă de cocos, las-o să se usuce și apoi fă patru găuri în ea de care să agăți sforile.

    O poți și colora cu vopsea acrilică ca să se potrivească cu amenajarea camerei. Îți recomandăm să folosești plante cu rădăcini scurte, precum suculentele și speciile de peperomia, fiindcă în nuca de cocos nu vor avea prea mult spațiu să se dezvolte. Găsești tutorialul pas cu pas pe Poppytalk.

    22. Agățătoare pentru plante din macrame pentru suculente

    p

    Aceste suporturi micuțe și drăguțe sunt făcute special pentru suculente. Sforile colorate le vor face să iasă în evidență și arată foarte cool. Nu uita să le pui în locuri cu lumină directă ca suculentele să fie cât mai fericite. Se realizează ușor cu câteva noduri simple, pe care vei învăța cum să le faci din tutorialul de aici.

    23. Suport din macrame

    p

    Știm, dacă nu ai mai făcut asta până acum, orice proiect cu macrame, care necesită mai mult de câteva noduri, pare foarte greu de realizat. Din fericire, pe lângă instrucțiunile scrise, vei găsi aici și un clip video care te va ghida pas cu pas, în așa fel încât îți va ieși mai mult ca sigur ceva frumos.

    24. Suport simplu cu felie de lemn și sfoară

    p

    Mai simplu de atât aproape că nici nu se poate. Nu trebuie decât să dai câteva găuri într-o felie de lemn (găsești în magazinele online) prin care vei trece sfori cu care vei atârna suportul. Pentru instrucțiuni pas cu pas, ai tutorialul aici.

    25. Coș cu plante atârnat

    p

    Pe lângă faptul că poți folosi direct un coș cu brațe mari pe care-l poți atârna cu sfoară, există și variante pentru coșurile simple. Poți atașa unui coș simplu cercuri pentru broderie și apoi îl poți atârna cu ghivece cu plante. Instrucțiunile le găsești aici.

    26. Agățătoare pentru plante cu accente colorate

    p

    Suporturile astea colorate arată minunat dacă le grupezi, dar e ok și dacă ai o singură plantă pe care vrei să o atârni. Cel mai bine arată cu plante curgătoare, cum e Peperomia Rotundifolia, cea din imagine. Ai nevoie doar de sfoară groasă, un pistol cu lipici și gheme obișnuite de sfoară colorată. Aici găsești și clipul video care îți va arăta pas cu pas cum să faci suportul.

    27. Suport din material de eșarfep

    Parcă nimic nu se compară cu bucuria pe care o simți după ce faci un proiect de upcycling. Pentru proiectul ăsta poți folosi eșarfe vechi pe care nu le mai porți și o cutie de metal de la conservă. Cutia o poți picta ca să o protejezi de procesul de oxidare și să reziste în timp. Tutorialul îl găsești aici.

    28. Upgrade pentru ghivece vechi din teracotă

    p

    Dacă ai ghivece vechi de care te-ai plictisit sau sunt prea anoste, le poți face upgrade cu proiectul ăsta. În tutorialul de la DIY in PDX vei învăța cum să le dai o nouă față și să le pictezi, apoi să le găurești și să le atârni.

    29. Grădină suspendată

    p

    Dacă vrei să-ți faci o întreagă grădină suspendată cu ghivece, ăsta e proiectul care te va ajuta. Vei construi o grădină suspendată pe care o vei putea monta pe un perete în casă, pe balcon sau pe terasă. Este ideală mai ales pentru ierburi aromatice și salate, dar o poți folosi și pentru alte tipuri de plante. Găsești aici un clip video care te va ghida în tot procesul de construcție.

    30. Suport agățător pentru plante din sticlă de plastic

    p

    Sticlele de plastic pot fi unelte grozave pentru proiecte DIY, cum demonstrează și suportul ăsta. Taie sticla în două și vopsește o parte din ea cu vopsea acrilică, iar la bază înfășoară sfoară de cânepă după ce ai dat cu lipici pe acea zonă. La final, cu ajutorul unui ac închis dă două găuri laterale prin care vei trece sforile cu care-l vei agăța. Găsești tot tutorialul aici.

     

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments