De la specialiști

Decorațiuni de perete pe care designerii le folosesc tot timpul în amenajări

  Joanna Gaines, unul dintre cei mai cunoscuţi designeri de interior din America, are o pasiune pentru ceasurile supradimensionate, cu look vintage, pe care le integrează în amenajările ei cu accente farmhouse. Au, oare, toți designerii de interior decorațiuni de perete preferate? Am luat la întrebări pe trei dintre ei, și ne-au lămurit. 

  Colaborăm cu mulți arhitecți și designeri de interior, pe unii deja îi recunoaștem din micile detalii ale amenajărilor pe care le fac. Și e plăcut să recunoști pe cineva după semnătura pe care o lasă într-o casă, așa că am vrut să vorbim despre asta. Ne-am oprit la decorațiuni de perete. 

  1. Oglinzile

  decorațiuni perete designeri
  Decorațiuni de perete: oglinzile pot fi protagonistele unei încăperi

  Beatrice Marta, arhitectă în cadrul Something we design le preferă pentru că ele măresc vizual spaţiul şi reflectă lumina. Când vine vorba de alte decoraţiuni, preferă să asculte şi să observe persoana care va avea parte de experienţa locuirii în acel spaţiu, mai degrabă decât să aducă ceva ce a mai folosit. 

  „Mă străduiesc să fiu mai degrabă un ghid, care să pună laolaltă, cât mai armonios, acele lucruri care sunt pe plac clientului şi care sunt în concordanţă cu spaţiul şi conceptul proiectului. Este vorba despre elementele care diferenţiază un spaţiu de altul. Suntem unici şi această diversitate merită evidenţiată şi exploatată din plin într-o amenajare de locuinţă. În caz contrar, riscăm să locuim cu toţii într-un showroom care arată impecabil, dar în care nu ne regăsim”, explică Beatrice.

  2. Tablourile

  decorațiuni perete designeri
  Decorațiuni perete: tabloul lui Costin Craioveanu apare chiar la intrarea unuia dintre apartamentele amenajate de Irina Radu

  Arhitecta Irina Radu de la iDecorate este adepta tablourilor, iar asta se vede în majoritatea amenajărilor realizate de ea. Și preferă să se orienteze spre artişti români, precum Costin Craioveanu, pe care l-a inclus în cele mai recente proiecte ale ei

  Nu foloseşte niciodată acelaşi tablou, ci adaptează alegerea în funcţie de gusturile şi personalitatea proprietarului. În anumite amenajări, include tablouri mici şi foarte colorate, iar în altele se orientează spre opere de artă supradimensionate şi abstracte. Criteriile ei sunt spaţiul, conceptul şi bugetul. Misiunea pe care şi-o propune de fiecare dată este să vină cu elemente noi.

  3. Plantele

  decorațiuni perete
  Decorațiuni perete: plantele dau viaţă unei amenajări, spune designerul Mădălina Plugaru

  Din secțiunea decorațiuni de perete preferate ale designerilor nu puteau lipsi plantele. Designerul de interior Mădălina Plugaru le integrează în proiectele ei de fiecare dată când are ocazia. De la vaze cu flori la ghivece cu plante, important e să afle gusturile proprietarului şi să-i expună personalitatea printr-o estetică “vegetală” care să-l reprezinte. 

  Înainte să decidă plantele care vor ajunge în amenajare, ea analizează stilul abordat, forma şi culorile predominante din amenajare, apoi completează proiectul cu un accesoriu „care dă viaţă”, după cum spune ea. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Decorațiuni de perete pe care designerii le folosesc tot timpul în amenajări