
Decorațiuni de perete pe care designerii le folosesc tot timpul în amenajări
Joanna Gaines, unul dintre cei mai cunoscuţi designeri de interior din America, are o pasiune pentru ceasurile supradimensionate, cu look vintage, pe care le integrează în amenajările ei cu accente farmhouse. Au, oare, toți designerii de interior decorațiuni de perete preferate? Am luat la întrebări pe trei dintre ei, și ne-au lămurit.
Colaborăm cu mulți arhitecți și designeri de interior, pe unii deja îi recunoaștem din micile detalii ale amenajărilor pe care le fac. Și e plăcut să recunoști pe cineva după semnătura pe care o lasă într-o casă, așa că am vrut să vorbim despre asta. Ne-am oprit la decorațiuni de perete.
1. Oglinzile

Beatrice Marta, arhitectă în cadrul Something we design le preferă pentru că ele măresc vizual spaţiul şi reflectă lumina. Când vine vorba de alte decoraţiuni, preferă să asculte şi să observe persoana care va avea parte de experienţa locuirii în acel spaţiu, mai degrabă decât să aducă ceva ce a mai folosit.
„Mă străduiesc să fiu mai degrabă un ghid, care să pună laolaltă, cât mai armonios, acele lucruri care sunt pe plac clientului şi care sunt în concordanţă cu spaţiul şi conceptul proiectului. Este vorba despre elementele care diferenţiază un spaţiu de altul. Suntem unici şi această diversitate merită evidenţiată şi exploatată din plin într-o amenajare de locuinţă. În caz contrar, riscăm să locuim cu toţii într-un showroom care arată impecabil, dar în care nu ne regăsim”, explică Beatrice.
2. Tablourile

Arhitecta Irina Radu de la iDecorate este adepta tablourilor, iar asta se vede în majoritatea amenajărilor realizate de ea. Și preferă să se orienteze spre artişti români, precum Costin Craioveanu, pe care l-a inclus în cele mai recente proiecte ale ei.
Nu foloseşte niciodată acelaşi tablou, ci adaptează alegerea în funcţie de gusturile şi personalitatea proprietarului. În anumite amenajări, include tablouri mici şi foarte colorate, iar în altele se orientează spre opere de artă supradimensionate şi abstracte. Criteriile ei sunt spaţiul, conceptul şi bugetul. Misiunea pe care şi-o propune de fiecare dată este să vină cu elemente noi.
3. Plantele

Din secțiunea decorațiuni de perete preferate ale designerilor nu puteau lipsi plantele. Designerul de interior Mădălina Plugaru le integrează în proiectele ei de fiecare dată când are ocazia. De la vaze cu flori la ghivece cu plante, important e să afle gusturile proprietarului şi să-i expună personalitatea printr-o estetică “vegetală” care să-l reprezinte.
Înainte să decidă plantele care vor ajunge în amenajare, ea analizează stilul abordat, forma şi culorile predominante din amenajare, apoi completează proiectul cu un accesoriu „care dă viaţă”, după cum spune ea.
-
Case
Și-au construit casa visurilor lângă Vaslui, după aproape 10 ani petrecuți în străinătate
-
Case
Suflu scandinav, culori pastelate și o cadă freestanding, elementele care au întregit amenajarea unei case din Balotești
-
Before&After
Doi profesori și-au renovat singuri casa din Timișoara, în care au și locuit pe durata întregului proces
-
LIFE
Hotspot: Rual, Apro-Bistro – localul inedit unde poți mânca bine, în timp ce faci și piața
Pleci de acolo cu desaga și stomacul pline.
-
Apartamente cu 2 camere
Cum arată un apartament de două camere amenajat avangardist, cu acril și ceramică ce imită marmura
Buget de 60.000 euro și mobilier realizat 90% pe comandă
-
Plante
O programatoare și-a transformat locuința într-o mini junglă cu 300 de plante
După ore întregi de muncă în fața calculatorului, să aibă grijă de ele o relaxează.