DESIGN EXTERIOR

Top 10 cele mai populare culori pentru exteriorul casei

  Când îți amenajezi locuința, principala preocupare este să-ți faci interiorul casei cât mai frumos și personalizat, indiferent de stilul de amenajare ales. Deși acordăm mai multă atenție decorării și vopsirii pereților din casă, și cei exteriori sunt la fel de importanți.

  Dacă urmează să-ți vopsești pereții exteriori ai casei, încearcă să alegi nuanțe care ți se potrivesc, dar care sunt și în tendințele anuale de design. Chiar dacă de obicei nu te sfătuim să mergi în ton cu trendurile, de data asta o facem pentru că atunci când vorbim de culori de casă pentru exterior, trendurile sunt destul de clasice, gri, alb murdar, bej sau… negru.

  1. Culori case exterior 2021: alb cremos

  p

  Albul este una dintre culorile pentru pereti, și interiori, și exteriori, care nu va lipsi niciodată din tendințe. Pentru anul ăsta, nuanțele de alb cremoase și calde sunt în topul tendințelor. Le poți folosi pentru întreaga suprafață exterioară sau doar pentru accente.

  culori pentru exteriorul casei alb
  (Vopsea Oskar Siloxane, alba, 10 L, Leroy Merlin, 312 lei)

  2. Culoare exterior casă: Gri luminos

  p

  Nuanțele de gri și-au făcut loc în tendințe, iar griul luminos cu tonuri calde este o alternativă la bejul clasic. În plus, combinațiile de culori neutre și calde se potrivesc și celor mai exigente gusturi fără să aibă un impact vizual puternic, iar asta îți permite să te joci cu restul amenajării exterioare.

  (Vopsea alchidica pentru lemn / metal 2,5 l, Danke, Dedeman, 61,09 lei)

  3. Culori case exterior 2021: bej

  p

  Deși este o culoare populară pentru exteriorul casei de mult timp, bejul rămâne o alegere bună în materie de nuanțe neutre și calde și în 2021. Alege o nuanță de bej caldă, dar care să nu fie bogată în pigment galben.

  culori pentru exteriorul casei bej
  (Vopsea GoodHome, 10 l, culoare magnolia, Bricodepot, 61 lei bucata)

  4. Ce culoare să fac casa la exterior: Bleu deschis ca nuanță de accent

  p

  Culorile de accent nu arată bine doar în interior, ci și la exterior. Una dintre nuanțele în tendințe pentru exteriorul casei, folosită doar într-o mică măsură, de accent, nu pe toată fațada casei, este bleu deschis. Poți să o folosești la vopsirea cadrelor de geam, la coloane și la grinzi, dar și pentru vopsirea ușii de la intrare. O poți combina cu accente de verde deschis.

  (Vopsea lucioasa Danke Exterior Bleu 4L, eMag, 88,66 lei)

  5. Culori pentru casa exterior: Bronz

  p

  Culoarea Urban Bronze de la Sherwin Williams a fost declarată culoarea lunii ianuarie în 2021. Arată și mai bine când o combini cu detalii metalice în materie de corpuri de iluminat pentru exterior sau mobilier de grădină.

  culori pentru exteriorul casei bronz
  (Vopsea lavabila de exterior, bronz, 0.65 l, Acrylcolor, eMag, 107,10 lei)

  6. Culori pentru fațada casei: Combină două nuanțe

  p

  Unul dintre trendurile de culori pentru exteriorul casei din 2021 este alăturarea a două nuanțe, una primară și cealaltă de accent. O combinație simplă, dar de impact este cea de gri cu alb, dar poți alege oricare două tonuri care arată bine împreună. Cel mai bine ar fi să faci o simulare înainte să te decizi asupra culorilor.

  7. Culori casă exterior: gri închis

  p

  În ultima vreme au tot apărut exterioare gri închis sau chiar negre și este un trend care se reflectă inclus în amenajarea interioară. Unul dintre avantajele griului închis este că îți permite să te joci cu accentele de culoare și arată și foarte chic. O să arate bine garantat, dar trebuie să fii convinsă că este stilul tău.

  (Vopsea mata Opal Gri Antracit 2.5 l Kober, Utilul, 59,50 lei)

  8. Verde pal sau pământiu

  p

  Verdele pal, pământiu, este una dintre nuanțele în trend, fiindcă aduce un look natural amenajării. Culorile pământului au dictat anul aceasta alegerile cromatice în designul interior și exterior, căci  ne aduc vizual mai aproape de natură, într-o perioadă în care devenim mai conștienți de impactul pe care îl avem asupra ei.

  culori pentru exteriorul casei verde
  (Vopsea Mată Laque SC264 SC264, TonCorner, 175 lei – 2.499 lei)

  9. Accente albe

  p

  Dacă nu-ți dorești toată fațada casei albă, poți folosi culoarea doar pentru detalii de accent. Arată deosebit mai ales la casele cu exteriorul vopsit în nuanțe mai închise. Accentele de alb oferă un aer îngrijit și fresh amenajării.

  10. Culori casă exterior: negru

  p

  Negru în sine va rămâne mereu pe un piedestal ca nuanță a eleganței și a prestanței. Așa că nu-i de mirare că se află în trendurile de design. Dacă ți se pare o mișcare prea îndrăzneață să-ți vopsești toată casa în negru, include culoarea în majoritatea finisajelor.

  (Vopsea Fațadă Radis Noir SL11, TonCorner, 117 lei – 1.499 lei)

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Top 10 cele mai populare culori pentru exteriorul casei