DIY

VIDEO DIY: cum să faci rapid dovleci de Halloween din materiale pe care le ai prin casă

  Chiar dacă anul acesta nu vei putea participa fizic la o petrecere mare de Halloween, asta nu înseamnă că nu poți organiza una la tine acasă. Ce-i drept, mai mică și mai intimă. Iar cu decorațiunile potrivite, îți vei umple cuibul cu spiritul acestei sărbători. Am provocat-o pe Gabi Ralea, blogger de bricolaj și de decor, să ne arate cum putem face dovleci de Halloween din materiale la îndemână. Sigur ai și tu prin casă niște tricouri pe care nu le mai porți, niște sfoară, ori o fundă de la un buchet de flori mai vechi.

  Iar odată ce te-ai plictisit de acești dovleci simpatici, în loc să devină niște obiecte care adună praf sau de care nu știi cum să scăpi ori pe unde să le ascunzi, îi poți refolosi. Iar în felul ăsta ești și eco. Materialele din care sunt făcuți nu se murdăresc ușor și le poți utiliza la treburile casnice. Ca să nu mai punem la socoteală că o să-ți petreci timpul într-un mod creativ, relaxant și distractiv.

  Pentru realizarea a doi dovleci de Halloween ai nevoie de:

  În loc de fundă poți folosi și sfoară.
  • două role de hârtie igienică
  • două bucăți de lemn
  • cârpe/materiale de diverse culori pe care nu le mai folosești
  • foarfecă
  • două bucăți de fundă colorată

  Ce trebuie să faci:

  Pasul 1: derulează hârtia igienică și apoi ruleaz-o la loc

  Propriu-zis, hârtia igienică devine umplutura pentru dovleci. Cu cât hârtia igienică este mai pufoasă, cu atât este mai bine. Derulează cât mai multă hârtie, dar ai grijă să nu o rupi; apoi ruleaz-o la loc, dar într-un mod neregulat, astfel încât sulul să-și modifice forma și să iasă ceva rotund.

  Pasul 2: prinde capătul hârtiei în sul, iar apoi îmbracă rola în material textil

  După ce ai terminat de rulat hârtia, prinde capătul de straturile de dedesubt, astfel încât să nu se desfacă. Rola care ți-a ieșit trebuie îmbrăcată în material textil.

  Pasul 3: taie o bucată suficient de mare dintr-un tricou și apoi înfășoară rola de hârtie

  Transformă tricourile sau bluzele pe care nu le mai porți în cârpe. Ideea este să ai destul material ca dovleacul să iasă cât mai rotund. Dacă alegi culori specifice toamnei, mergi pe varianta galben, portocaliu, ruginiu. Însă orientează-te și în funcție de stilul de amenajare al casei tale. Dacă ai casă minimalistă, poți face dovleci monocromi, în nuanțe de alb, negru și gri sau în combinații ale acestora.

  Dovlecii propuși de Gabi Ralea se fac ușor și rapid.

  Pentru dovleci mai fancy, presară un pic de sclipici peste ei. Sau poate îți dorești să fii în pas cu moda chiar și de Halloween. Culoarea anului 2020 este albastru clasic. De ce să nu faci dovleci și în această nuanță? O ultimă variantă și, poate cea mai ușoară, este să îmbraci dovlecii în culorile tale preferate.

  Pasul 4: adună materialul în centrul rolei

  Pliază materialul și adu-l în centrul rolei. E recomandat să ai mai mult material la dispoziție pentru că astfel devine mai stabil și arată mai bine. Nu uita să lași un pic de spațiu pentru codița dovleacului.

  Pasul 5: folosește o bucată de creangă pentru coada dovleacului

  Dacă bucata de lemn e prea lungă, o poți scurta cu ajutorul unei foarfece de grădină. După care, introdu restul în centrul dovleacului. Pentru ceva mai multă creativitate, vopsește codița cu spray colorat.

  Pasul 6: leagă o bucată de fundă colorată

  dovleci de halloween
  Dovlecii se vor integra foarte bine și în grădină.

  Funda poate să fie și sfoară. La fel de bine cum poate să fie dintr-un material lucios sau mat. Joacă-te cu diferite culori și alege combinațiile care îți plac cel mai mult. Ce ai zice de un dovleac roz cu fundă neagră? Sau de unul alb cu fundă aurie?

  Timpul de lucru este de aproximativ 15 minute.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  VIDEO DIY: cum să faci rapid dovleci de Halloween din materiale pe care le ai p...