Life

15 decoraţiuni DIY de Halloween pe care le poți face cu copiii

O listă cu 15 idei de decorațiuni de Halloween, pe care le poți face cu puțină hârtie, foarfeci și mult lipici. Fiecare dintre ele e un mic proiect de lucru manual pe care să-l duci la capăt împreună cu copiii.

De la ideile cu clasicii dovleci luminaţi şi fantome realizate cu ajutorul unui cearşaf la unele mai năstruşnice, precum buchete cu ochi său “creier” la borcan, alege-ţi preferata:

Lilieci din hârtie

lilieci de Halloween
Poţi folosi aceste decoraţiuni de Halloween şi de ziua celui mic, dacă tematica e Batman

Cel mai simplu lucru pe care îl poţi face este să iei foarfeca şi să decupezi un stol de lilieci pe care să-i împrăştii prin toată casa: înfipţi în scobitori, lipiţi de canapea sau adunaţi în jurul candelabrului. Pentru asta, ai nevoie de hârtie neagră. Vei găsi fie la Jumbo, fie într-o papetărie pentru şcolari. 

Ai nevoie de: hârtie de culoare neagră, foarfecă, scobitori sau bețe de frigărui

Uşa bântuită

truc Halloween
Metodă rapidă. Efect garantat

Dacă ai o uşă din sticlă, imprimă color fotografia unei mâini în mărime naturală, decupeaz-o cu grijă şi lipeşte-o de geamul sticlei, astfel încât să pară că în camera alăturată o stafie s-a hotărât să facă o vizită.

Ai nevoie de: imprimantă color, hârtie, foarfecă, lipici

Dovleci înfricoşători

Cu nişte simple lumânări, dolvecii vor arăta mai înspăimântător

Nu puteam să eliminăm dovlecii, aşa că iată-i în toată splendoarea lor, gata să decoreze casa de Halloween. Un mic twist pe lângă faptul că îi ciopleşti: adaugă şi o lumânare în interior, vor arăta chiar şi mai spectaculos în întuneric. 

Ai nevoie de: dovleci, cuţit, lumânări

Dovleci şi mai înfricoşători

Iată un tip de gheaţă care nu se pune în paharul cu whiskey

Următorul truc: după ce ai cioplit bine o expresie malefică, pune-o în valoare cu ajutorul gheţii carbonice. Efectul misterios obţinut cu norul de fum trebuie surprins în poză.

Ai nevoie de: dovleci, cuţit, gheață carbonică

Dovleci creativi

Halloween-ul poate fi o ocazie bună pentru manifestarea creativităţii

Încheiem seria dovlecilor cu ultima idee dedicată în special copiilor: cioplirea lor  poate duce la mici accidente, așa că pictarea lor ar fi o soluţia mai sigură și mai potrivită. Te poţi inspira din estetica Dia de los Muertos, un stil de ilustraţie mexican.

Ai nevoie de: dovleci, acuarele

Pantofi de vrăjitoare

Le poţi lăsa până de Moş Nicolae, cine ştie ce cadou interesant primeşti în ele

Sigur mai ai pe acasă nişte botine sau cizme cu vârf ascuţit, de pe vremea când erau la modă. E timpul să le ştergi de praf, să adaugi o mătură, o cataramă, un bileţel cu mult umor şi să le pui în faţa uşii.

Ai nevoie de: pantofi ascuțiți, un bilețel cu mesaj haios

Murături cerebrale

Halloween
Un truc şi simplu şi apreciat de musafirii gurmanzi

Creierul desprins de scalp este un alt laitmotiv al Halloween-ului pe care îl poţi expune cu ajutorul murăturilor. Într-un borcan cu zeama de la ardei roşii expune o bucată mare de conopidă şi lipeşte de borcan o etichetă care să nu lase semne de întrebare.

Ai nevoie de: borcan cu zeamă de gogoşari, conopidă.

Mască de gaze

Halloween
Nu trebuie să cauţi scheleti în dulap, unii se ascund şi în grădină

Şi în grădină poţi improviza idei năstruşnice. Indu ideea că cineva e ascuns în mormanul de frunze, cu ajutorul unei măşti de gaze aşezate ostentativ în capul unei grămezi de frunze de lungimea unui om.

Ai nevoie de: mască de gaze (din magazinele de suveniruri).

Candelabre înspăimântătoare

Halloween
Iată la ce folosesc candelabrele bunicii

Cu bucăţi de vată care să aducă a pânză de păianjen, poţi “îmbrăca” un candelabru sau o aplice închisă la culoare, astfel încât să dea impresie de casă veche. Lasă bucăţile să atârne, pentru un efect şi mai artistic.

Ai nevoie de: vată 

Vărul Itt

Halloween
Dacă nu faci prea des curăţenie, iată o nouă funcţionalitate pentru mop

Familia Adams este o temă populară de Halloween. Invită-l pe vărul Itt acasă cu ajutorul unui mop. Nu trebuie decât să desprinzi pămătuful de tub şi să-l personalizezi cu ajutorul unor ochelari sau ai unei pălării apoi să-l laşi să atârne într-un colţ al casei.

Ai nevoie de: mop, pălărie, ochelari, o sfoară de agăţat

Pungi posedate

Halloween
Scoate punga cu pungi din sertar

Celebra pungă cu pungi sigur conţine o mulţime de exemplare albe sau portocalii, din hârtie. Desenează pe ele cu o cariocă neagră expresii malefice și lasă-le la vedere.

Ai nevoie de: pungă de hârtie albă, cariocă 

Borcane bandajate

 Halloween
Nu uita să adaugi şi ochişori oricărui obiect bandajat

Doar mumiile lipseau din peisaj, dar le poţi aduce şi pe ele cu ajutorul unor borcane “bandajate”, de care să lipeşti ochi pictaţi sau cumpăraţi din Jumbo. De altfel, cu ajutorul bandajelor poţi transforma orice îţi doreşti în mumie: sticle, dovleci sau conserve.

Ai nevoie de: borcan, bandaj

Ghirlande cu fantome

decoratiuni halloween
Inspiră-te din expresiile emoji

Cu câteva bucăţi de hârtie, adeziv, foarfecă şi carioca, poţi decora pereţii cu ghirlande cu fantome cu diferite expresii. Dacă ai inspiraţie, poţi alătura fantomelor şi monştri sau păianjeni.

Ai nevoie de: hârtie, foarfecă, lipici

Flori cu ochi

decoratiuni halloween
O compoziţie pe cât de artistică, pe atât de malefică

“Împrumută” ochiul unui animal de pluş pe care apoi i-l poţi coase la loc şi aşază-l într-o floare, pe care s-o scoţi apoi în evidenţă. Cu siguranţă, cei dragi se vor speria la o privire mai atentă.

Ai nevoie de: flori, jucărie de pluş cu ochi

Căţei fantome

decoratiuni halloween
Distrează-te cu animalele tale de companie

Departe gândul că animalele ar fi de decor, dar prezenţa lor poate schimba cu totul atmosfera casei. Imbracă-ţi câinele într-o fantomă, cu ajutorul unei lenjerii de pat de culoare albă. Găureşte-o în dreptul feţei şi ai grijă ca patrupedul tău să nu se împiedice într-un cearşaf prea lung.

Ai nevoie de: cearşaf, foarfecă

Apucă-te din timp de pregătiri şi de cumpărături. Chiar dacă sunt idei simple, îţi vor lua ceva timp şi nu vrei să-ţi petreci seara de Halloween încă meşterind proiecte DIY.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE