DIY

15 decoraţiuni DIY de Halloween pe care le poți face cu copiii

  O listă cu 15 idei de decorațiuni de Halloween, pe care le poți face cu puțină hârtie, foarfeci și mult lipici. Fiecare dintre ele e un mic proiect de lucru manual pe care să-l duci la capăt împreună cu copiii.

  De la ideile cu clasicii dovleci luminaţi şi fantome realizate cu ajutorul unui cearşaf la unele mai năstruşnice, precum buchete cu ochi său „creier” la borcan, alege-ţi preferata:

  Lilieci din hârtie

  lilieci de Halloween
  Poţi folosi aceste decoraţiuni de Halloween şi de ziua celui mic, dacă tematica e Batman

  Cel mai simplu lucru pe care îl poţi face este să iei foarfeca şi să decupezi un stol de lilieci pe care să-i împrăştii prin toată casa: înfipţi în scobitori, lipiţi de canapea sau adunaţi în jurul candelabrului. Pentru asta, ai nevoie de hârtie neagră. Vei găsi fie la Jumbo, fie într-o papetărie pentru şcolari. 

  Ai nevoie de: hârtie de culoare neagră, foarfecă, scobitori sau bețe de frigărui

  Uşa bântuită

  truc Halloween
  Metodă rapidă. Efect garantat

  Dacă ai o uşă din sticlă, imprimă color fotografia unei mâini în mărime naturală, decupeaz-o cu grijă şi lipeşte-o de geamul sticlei, astfel încât să pară că în camera alăturată o stafie s-a hotărât să facă o vizită.

  Ai nevoie de: imprimantă color, hârtie, foarfecă, lipici

  Dovleci înfricoşători

  Cu nişte simple lumânări, dolvecii vor arăta mai înspăimântător

  Nu puteam să eliminăm dovlecii, aşa că iată-i în toată splendoarea lor, gata să decoreze casa de Halloween. Un mic twist pe lângă faptul că îi ciopleşti: adaugă şi o lumânare în interior, vor arăta chiar şi mai spectaculos în întuneric. 

  Ai nevoie de: dovleci, cuţit, lumânări

  Dovleci şi mai înfricoşători

  Iată un tip de gheaţă care nu se pune în paharul cu whiskey

  Următorul truc: după ce ai cioplit bine o expresie malefică, pune-o în valoare cu ajutorul gheţii carbonice. Efectul misterios obţinut cu norul de fum trebuie surprins în poză.

  Ai nevoie de: dovleci, cuţit, gheață carbonică

  Dovleci creativi

  Halloween-ul poate fi o ocazie bună pentru manifestarea creativităţii

  Încheiem seria dovlecilor cu ultima idee dedicată în special copiilor: cioplirea lor  poate duce la mici accidente, așa că pictarea lor ar fi o soluţia mai sigură și mai potrivită. Te poţi inspira din estetica Dia de los Muertos, un stil de ilustraţie mexican.

  Ai nevoie de: dovleci, acuarele

  Pantofi de vrăjitoare

  Le poţi lăsa până de Moş Nicolae, cine ştie ce cadou interesant primeşti în ele

  Sigur mai ai pe acasă nişte botine sau cizme cu vârf ascuţit, de pe vremea când erau la modă. E timpul să le ştergi de praf, să adaugi o mătură, o cataramă, un bileţel cu mult umor şi să le pui în faţa uşii.

  Ai nevoie de: pantofi ascuțiți, un bilețel cu mesaj haios

  Murături cerebrale

  Halloween
  Un truc şi simplu şi apreciat de musafirii gurmanzi

  Creierul desprins de scalp este un alt laitmotiv al Halloween-ului pe care îl poţi expune cu ajutorul murăturilor. Într-un borcan cu zeama de la ardei roşii expune o bucată mare de conopidă şi lipeşte de borcan o etichetă care să nu lase semne de întrebare.

  Ai nevoie de: borcan cu zeamă de gogoşari, conopidă.

  Mască de gaze

  Halloween
  Nu trebuie să cauţi scheleti în dulap, unii se ascund şi în grădină

  Şi în grădină poţi improviza idei năstruşnice. Indu ideea că cineva e ascuns în mormanul de frunze, cu ajutorul unei măşti de gaze aşezate ostentativ în capul unei grămezi de frunze de lungimea unui om.

  Ai nevoie de: mască de gaze (din magazinele de suveniruri).

  Candelabre înspăimântătoare

  Halloween
  Iată la ce folosesc candelabrele bunicii

  Cu bucăţi de vată care să aducă a pânză de păianjen, poţi “îmbrăca” un candelabru sau o aplice închisă la culoare, astfel încât să dea impresie de casă veche. Lasă bucăţile să atârne, pentru un efect şi mai artistic.

  Ai nevoie de: vată 

  Vărul Itt

  Halloween
  Dacă nu faci prea des curăţenie, iată o nouă funcţionalitate pentru mop

  Familia Adams este o temă populară de Halloween. Invită-l pe vărul Itt acasă cu ajutorul unui mop. Nu trebuie decât să desprinzi pămătuful de tub şi să-l personalizezi cu ajutorul unor ochelari sau ai unei pălării apoi să-l laşi să atârne într-un colţ al casei.

  Ai nevoie de: mop, pălărie, ochelari, o sfoară de agăţat

  Pungi posedate

  Halloween
  Scoate punga cu pungi din sertar

  Celebra pungă cu pungi sigur conţine o mulţime de exemplare albe sau portocalii, din hârtie. Desenează pe ele cu o cariocă neagră expresii malefice și lasă-le la vedere.

  Ai nevoie de: pungă de hârtie albă, cariocă 

  Borcane bandajate

   Halloween
  Nu uita să adaugi şi ochişori oricărui obiect bandajat

  Doar mumiile lipseau din peisaj, dar le poţi aduce şi pe ele cu ajutorul unor borcane “bandajate”, de care să lipeşti ochi pictaţi sau cumpăraţi din Jumbo. De altfel, cu ajutorul bandajelor poţi transforma orice îţi doreşti în mumie: sticle, dovleci sau conserve.

  Ai nevoie de: borcan, bandaj

  Ghirlande cu fantome

  decoratiuni halloween
  Inspiră-te din expresiile emoji

  Cu câteva bucăţi de hârtie, adeziv, foarfecă şi carioca, poţi decora pereţii cu ghirlande cu fantome cu diferite expresii. Dacă ai inspiraţie, poţi alătura fantomelor şi monştri sau păianjeni.

  Ai nevoie de: hârtie, foarfecă, lipici

  Flori cu ochi

  decoratiuni halloween
  O compoziţie pe cât de artistică, pe atât de malefică

  “Împrumută” ochiul unui animal de pluş pe care apoi i-l poţi coase la loc şi aşază-l într-o floare, pe care s-o scoţi apoi în evidenţă. Cu siguranţă, cei dragi se vor speria la o privire mai atentă.

  Ai nevoie de: flori, jucărie de pluş cu ochi

  Căţei fantome

  decoratiuni halloween
  Distrează-te cu animalele tale de companie

  Departe gândul că animalele ar fi de decor, dar prezenţa lor poate schimba cu totul atmosfera casei. Imbracă-ţi câinele într-o fantomă, cu ajutorul unei lenjerii de pat de culoare albă. Găureşte-o în dreptul feţei şi ai grijă ca patrupedul tău să nu se împiedice într-un cearşaf prea lung.

  Ai nevoie de: cearşaf, foarfecă

  Apucă-te din timp de pregătiri şi de cumpărături. Chiar dacă sunt idei simple, îţi vor lua ceva timp şi nu vrei să-ţi petreci seara de Halloween încă meşterind proiecte DIY.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  15 decoraţiuni DIY de Halloween pe care le poți face cu copiii