DESIGN INTERIOR

Decorațiuni de Halloween pe care le poți face rapid cu dovleci sau obiecte din casă

  Noaptea de Halloween e mai degrabă un prilej de distracție decât o serbare serioasă, așa că să o tratăm ca atare. Iată câteva idei de decorațiuni pentru Halloween pe care le poți face rapid acasă, cu sau fără dovleci.

  Încă nu știm când ne vom putea întoarce la a face petreceri, dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura discret de evenimente fun. Halloween poate fi mai degrabă un moment distractiv în familie, așa că am adunat câteva idei de decorațiuni de Halloween DIY.

  Lumânări în dovleci

  Pentru genul ăsta de decorațiuni de Halloween, partea cea mai grea este să găsești prin piețe dovleci decorativi rotunzi, bașca în miniatură. Mai rari la noi, mai obișnuiți la americani. Dacă găsești, ai nevoie de niște forme pentru fursecuri, precum steluțele sau inimioarele, cu care să tai capacul dovleacului și să-l sculptezi, în același timp.

  Curăță-i interiorul de miez și de semințe și, în paralel, topește o lumânare albă tip pastilă, fără să-i arunci fitilul. Toarnă ceara topită, dar nu foarte fierbinte, în interiorul dovleacului rotund și înfige fitilul în mijlocul cerii. Lasă ceara să se întărească și asta-i tot: ai obținut cea mai simpatică lumânare.

  Fețe înspăimântătoare în ghiveci

  Genul ăsta de decorațiune tradițională de Halloween nu se va demoda niciodată. De fapt, cu asta asociem această sărbătoare: un dovleac sculptat cu rânjet malefic. Pentru ornamentul din imagine ai nevoie de câțiva dovleci rotunzi, de aceeași formă și mărime. Folosește un cuțit pentru legume și sculptează doi ochii, un nas, o gură larg deschisă și știrbă. Pentru mai multă precizie, desenează mai întâi aceste forme pe dovleac cu un marker, apoi decupează în jurul desenului.

  Pentru un efect și mai înspăimântător, colorează dovlecii în alb și negru, cu vopsea acrilică sau spray. Fixează-i, apoi, pe un arac pentru susținerea plantelor agățătoare, înfipt, la rândul lui, într-un ghiveci generos umplut cu pământ. Finisează cu câte o lumânare electrică pe baterii, tip pastilă, ascunsă în gura dovleacului.

  Cu chip vopsit

  Sunt cele mai drăgălașe fantome pe care le-am văzut până acum și niște decorațiuni pe care poți să le păstrezi și după Halloween. Cum se fac? Extrem de simplu. Ai nevoie de câțiva dovleci de dimensiuni mici, pe care să-i vopsești, la fel ca în proiectul anterior, într-un alb mat. Decupează, apoi, coaja în formă de doi ochi și o gură cu forme neregulate, lăsând la vedere miezul portocaliu. Inserează printre ei lumânări albe, simple, de mărimi diferite, a căror lumină să se reflecte în luciul vopselei albe cu care ai colorat dovlecii.

  Cu ghirlande luminoase

  Mai simplu și, totuși, mai spectaculos de-atât nici că se putea! Dovlecii ăștia perforați și luminați sunt atât de ușor de creat: decupează baza dovleacului cu un cuțit, apoi scoate miezul și semințele din interior. Cu ajutorul unei șurubelnițe, perforează coaja dovleacului, astfel încât să creezi mici găuri în care să încapă beculețele unei ghirlande cu baterii.

  Introdu ghirlanda în interiorul dovleacului, scoate becurile prin găuri și tot ce-ți mai rămâne este să o aprinzi.

  Borcane pictate și luminate

  Borcanele tale de orice fel pot prinde o viață nouă, așa că nu le arunca! Spală-le bine, curăță-le și usucă-le și pregătește-le să devină decorațiuni. Cumpără un tub cu vopsea spray metalizată, într-o nuanță misterioasă de mov, cu care să colorezi interiorul și exteriorul borcanului.

  Apoi lasă borcanele la uscat timp de câteva ore bune. Printează de pe internet un desen cu contururi înspăimântătoare în noapte, ca să respecți tematica Halloween-ului. Introdu aceste foi în interiorul borcanului, cu desenul către exterior și, cu ajutorul unui marker cu vopsea neagră, trasează conturul desenului pe partea exterioară a borcanului. Dacă ai talent, poți desena la liber, fără să te mai complici cu un șablon. Lasă vopseaua să se usuce peste noapte, apoi, pentru un efect de buhuhu, introdu lumânări în borcane, de preferat unele electrice, pentru a fi mai ușor de manevrat.

  Cutii de conserve și figuri fantomatice

  Poți recicla la fel de frumos și cutiile de conserve: ai nevoie de niște cutii mai voluminoase, fără capac, pe care să le cureți de etichete. Vopsește-le într-o nuanță de alb strălucitor și folosește un spray cu vopsea neagră pentru a trasa doi ochi rotunzi și o gură.

  Fă o gaură de mici dimensiuni în porțiunea de la baza conservei, taie aproximativ 30 centimetri de ață cu fir gros, pentru a agăța conserva, și trece-o prin gaura despre care am vorbit mai devreme. Cumpără o rolă cu panglică decorativă albă, pe care s-o tai în fâșii de aceeași lungime, iar pe acestea lipește-le în jurul gurii conservei, pe interior.

  Pahare de vin – suport pentru lumânări

  Dacă ai prin casă câteva pahare cu picior de care te poți lipsi, urmează tutorialul de mai sus pentru a crea cele mai neobișnuite decorațiuni de Halloween. Vopsește-le cu cu acrilic sau acuarele și lasă-le să se usuce bine, apoi aplică, cu ajutorul unui pistol cu lipici, tot ce ți se pare mai creativ și în ton cu sărbătoarea: un bandaj tip fașă, pentru efectul fantomă, o bucată de material negru decupată în formă de aripi de liliac etc.

  Așază-le cu cupa în jos și folosește-le picioarele drept suport pentru lumânări, pentru un efect dramatic.

  Lumânări însângerate

  Dacă plănuiești o cină de Halloween, ai nevoie de astfel de ornamente. Sunt și ușor de creat, însă vin cu prețul distrugerii unor lumânări de un alb imaculat. Efectul de sânge care curge în șiroaie peste lumânarea albă se obține foarte ușor, cu ajutorul unei ceri topite de la o lumânare roșie.

  Pentru ca imaginea să fie una de groază totală, așază lumânările lângă o vază cu trandafiri roșii ofiliți.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Decorațiuni de Halloween pe care le poți face rapid cu dovleci sau obiecte din...