DESIGN INTERIOR

8 schimbări de decor pe care le poți face toamna în casa ta

  Iată câteva schimbări simple și ieftine pe care le poți face pentru a schimba atmosfera în casă, în ton cu noul sezon. Toamna este cel mai ofertant anotimp din punct de vedere cromatic, așa că te poți juca cu o mulțime de culori și texturi diferite.

  1. Schimbă cuverturile

  decor de toamna cuverturi
  Alege cuverturi cu imprimeuri în carouri, în nuanțe calde sau neutre. Foto: Pinterest

  Scoate la iveală cuverturile pe care le-ai ascuns la primele semne de vară – acum e perioada lor de glorie. Imprimeurile în carouri, nuanțele calde sau neutre sunt perfecte pentru a adăuga culori de toamnă casei tale, fără să ai nevoie de un buget generos.

  2. Adaugă lumânări peste tot

  decor de toamna lumanari
  Când vine vorba de lumânările parfumate, nu există „prea multe”. Foto: Pinterest

  Lumânările sunt importante piese de decor și sunt cu adevărat versatile. Le poți plasa strategic pe o măsuță de cafea, pentru a avea acces la ele sau chiar pe rafturile bibliotecii. Alege arome tomnatice, precum scorțișoara, portocalele sau merele.

  3. Folosește elemente din natură

  decoratiuni toamna natura
  Creează un decor de toamnă cu ajutorul conurilor de brad. Foto: Pinterest

  Conurile de pin, ghindele, florile de toamnă pot deveni cu ușurință obiecte de decor. Le poți așeza în compania lumânărilor menționate mai sus ori le poți folosi pentru a realiza aranjamente creative.

  4. Împrospătează colecția de ceaiuri

  cutie-cu-ceaiuri-de-toamnă
  Pune la îndemână o cutie cu ceaiuri de toamnă.

  Ceaiurile nu doar parfumează întreaga casă cu arome tomnatice, ci pot servi drept obiecte decorative. Aranjează-le în recipiente speciale pe care le poți expune în bucătărie sau în camera de dining.

  5. Parfumează casa cu uleiuri volatile

  decor de toamna ulei
  Parfumează casa cu arome tomnatice. Foto: Pinterest

  Uleiurile volatile cu miros de scorțișoară, vanilie sau citrice sunt specifice anotimpului rece.  Câteva picături arse într-un vaporizator ceramic vor crea o atmosferă terapeutică.

  6. Creează un aranjament central pentru masă

  decor de toamna dovleci
  Orice element care te duce cu gândul la toamnă poate fi transformat într-un aranjament central pentru masă. Foto: Pinterest

  Masa de dining poate fi transformată într-o atracție fără prea mult efort. Creează un aranjament central pentru masă folosind frunze uscate, crengi, dovleci sau orice element te duce cu gândul la toamnă. Și aici poți adăuga câteva lumânări parfumate.

  7. Creează o atmosferă caldă cu ajutorul luminițelor

  luminite de toamna
  Așază luminițe pe măsuța de cafea pentru o atmosferă tomnatică. Foto: Pinterest

  Luminițele nu sunt rezervate exclusiv sărbătorilor de iarnă. Plasate strategic pe mobila din sufragerie, pot crea o atmosferă cosy, romantică, atunci când te culcușești seara sub o pătură și te uiți la un film.

  8. Înlocuiește decorațiunile de vară

  decor toamna coarne
  Scoate la iveală obiectele de decor de toamna trecută. Foto: Pinterest

  Dacă în urmă cu trei luni ai umplut casa de scoici și alte accesorii cu temă marină, acum este momentul să le înlocuiești. Obiectele din lemn adaugă un aer rustic încăperilor, iar nuanțele pământii sunt specifice sezonului. Ramele foto cu margini aurii, obiectele decorative de perete ce imită siluetele unor animale sau decorațiunile ceramice sunt doar câteva exemple.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  8 schimbări de decor pe care le poți face toamna în casa ta