DESIGN INTERIOR

25 dintre cele mai bune combinații de culori pe care le poți folosi în dormitor

  Când îți decorezi dormitorul, la fel ca în cazul fiecărei camere, una dintre deciziile importante e strâns legată de culori. Fie că decizi să decorezi în culori neutre sau intense, schema de culori potrivită te va ajuta să-ți faci un spațiu confortabil și personalizat.

  Poate fi dificil să găsești combinații de culori care se potrivesc fără să te gândești în detaliu la toate elementele designului, inclusiv vopseaua pentru pereți și așternuturile. Dacă ești la etapa în care combinațiile de culori pentru dormitor, uite 25 de opțiuni de la The Spruce care te vor ajuta să te inspiri.

  1. Combinații de culori pentru dormitor: alb și negru

  p

  Combinația de alb și negru este atemporală. Îți poate transforma total spațiul în funcție de ce culoare folosești ca nuanță principală. Dacă folosești negrul ca nuanță principală și păstrezi restul accentelor și accesoriilor albe, poți crea un spațiu senzual și atmosferic, în care micile pete de culori completează amenajarea.

  2. Roz și verde pal

  p

  Când folosești nuanțele potrivite, rozul și verdele pot crea un look vintage și atemporal dormitorului, cum este exemplul din imagine. Optează pentru nuanțe de verde pal și combină-le cu accente de roz pudrat pentru un aspect matur. Nuanțele prea intense sunt mai degrabă potrivite pentru dormitorul copiilor.

  3. Portocaliu ars și culori neutre

  p

  Dacă nu te-ai gândit până acum să folosești portocaliul în amenajarea dormitorului, designul de la its_all_about_the_house s-ar putea să te atragă. Nuanțele de portocaliu ars cu subtonuri maronii se potrivesc de minune cu culorile neutre. Optează pentru nuanțe neutre cu tonuri calde pentru o combinație echilibrată cu nuanțele maro din portocaliu.

  4. Verde și alb

  p

  Verdele este o culoare potrivită pentru un dormitor liniștitor, mai ales când o combini cu alb intens. Combinația asta de nuanțe este o alegere bună în special pentru stilul de amenajare modern.

  5. Combinații de culori pentru dormitor: Roz, portocaliu și alb

  p

  Dacă ești în căutare de o combinație de culori pentru un dormitor vesel și optimist, poți încerca look-ul de la helloimaubs cu roz pal, portocaliu și alb. Rozul și portocaliul sunt apropiate cromatic fiindcă ambele derivă din roșu. Ca amenajarea să nu devină copleșitoare, poți adăuga și alb care va echilibra intensitatea nuanțelor.

  6. Roșu, alb și albastru

  p

  Deși poți să creezi un look exagerat cu o combinație de roșu, alb și albastru, dormitorul din imagine e dovada clară că o amenajarea în nuanțele astea poate să arate chiar subtil și bine. Totul ține de fapt de cum echilibrezi culorile. Folosește mai mult nuanțele de albastru și alb pentru marea parte a amenajării și păstrează roșul pentru detaliile de accent.

  7. Nuanțe de piersică și bronz

  p

  Culoarea piersicii este o nuanță subtilă. Dacă o combini cu nuanțe de bronz, devine punctul central și pare mai vie și mai luminoasă. Combinația de culori din dormitorul de mai sus oferă camerei un aer liniștitor, dar vesel și face minuni pentru starea de spirit, în special în lunile de iarnă când afară totul este mohorât și rece.

  8. Castaniu și auriu

  p

  Dacă vrei să-ți amenajezi un dormitor puțin mai glam, o nuanță de maro castaniu cu accente aurii ar putea fi o alegere potrivită pentru tine. Poți folosi castaniul pentru peretele de accent, pentru covor sau așternuturi. Se combină perfect cu accente de galben muștar sau/și auriu.

  9. Albastru marin și alb

  p

  Cauți o combinație de culori care să nu se demodeze niciodată? Albastru marin cu alb va fi mereu o combinație clasică cu care nu ai cum să dai greș. Albastru oferă profunzime camerei, iar combinat cu alb intens creează o amenajare stylish. Combinația asta de nuanțe se potrivește de minune într-un dormitor modern, cât și într-unul din casa de vacanță de la mare.

  10. Combinații de culori pentru dormitor: Verde, alb și gri

  p

  Dacă vrei o combinație de culori pentru un dormitor neutru , atunci verde, alb și gri sunt nuanțele perfecte pentru tine. Combinația oferă un strop de culoare, dar păstrează în continuare acel look minimalist. Nuanțele blânde și pale de gri și verde oferă dormitorului un aspect vintage, iar pereții de un alb cremos împiedică nuanțele reci să preia controlul cromatic.

  11. Alb și lemn

  p

  Pentru iubitorii stilului scandinav, combinația de pereți albi cu accente de lemn natur ale patului și parchetului oferă un aer relaxat și cosy dormitorului. Pereții albi pot să pară dezolanți și reci, dar dacă adaugi accente de lemn natur scapi de problema asta.

  12. Negru și gri

  p

  Pereții negri în dormitor sunt o alegere îndrăzneață, iar dacă eviți nuanța asta de teamă să nu întuneci spațiul, să știi că soluția stă în combinațiile de nuanțe. Dacă combini negrul pereților cu alte culori deschise, cum ar fi accente de gri și alb, camera va arăta chic și paradoxal luminoasă.

  13. Alb și nuanțe neutre

  p

  O alternativă bună la dormitoarele albe este combinația de culori neutre și pale. Mai multe nuanțe neutre oferă spațiului profunzime și dinamism, în timp ce păstrează aspectul simplu al dormitorului, dat de pereții și noptiera albe.

  14. Verde măsliniu, alb și muștar

  p

  Combinația asta de verde măsliniu, alb și muștar este perfectă pentru dormitoarele în stil vintage clasic. Verdele măsliniu este o nuanță calmă, relaxantă, care aduce un aer liniștitor în combinație cu accentele muștar.

  15. Combinații de culori pentru dormitor: Roșu și maro

  p

  Deși dormitorul ăsta este majoritar alb, are accente de roșu și maro care aduc unitate spațiului. Maroul oferă un aspect cald, iar roșul pal accentuează vizual camera fără să perturbe simplitatea amenajării.

  16. Purpuriu, verde albăstrui și gri

  p

  Purpuriul și verdele albăstrui sunt culori prea intense ca să-ți amenajezi dormitorul doar cu ele. Dar dacă adaugi nuanțele astea într-un spațiu cu gri dominant, sunt accente ideale de culoare care îmbogățesc vizual amenajarea fără să copleșească. Combinația asta de culori merge de minune cu mobilier cu accente de lemn natur.

  17. Roz și auriu

  p

  Mult roz pal riscă să devină în dormitor mult prea copilăresc. Dar dacă combini rozul pal cu auriu intens, atunci poți crea un dormitor sofisticat, chic și liniștitor. Se potrivește foarte bine în amenajările clasice și contemporane.

  18. Rosu, albastru și galben

  p

  Este adesea destul de greu să lucrezi cu culori primare într-o amenajare, din cauza intensității lor. Dar dacă folosești roșu, albastru și galben în moderație, poți crea o paletă cromatică perfectă pentru dormitor cu look retro și pop art. Combinația asta de culori merge cel mai bine într-o cameră unde pereții și podeaua sunt în nuanțe deschise similare, altfel riscă să devină kitsch.

  19. Gri, galben și alb

  p

  Pentru un dormitor simplu, aerisit și cu o cantitate subtilă de culori, încearcă să combini gri deschis cu galben și alb. Câteva accente de galben pal, cum ar fi în tapetul din spatele patului, împiedică amenajarea să devină prea rece și sterilă. În plus, adaugă un aer jucăuș spațiului fără să-l încarce.

  20. Combinații de culori pentru dormitor: Gri și alb

  p

  Combinația de gri și alb este populară pe bună dreptate. E simplă, se potrivește într-o mulțime de amenajări și poate acomoda majoritatea nuanțelor de accent. În plus, poți schimba cu ușurință accentele fără să trebuiască să reamenajezi toată camera. Alege tonuri mai calde de gri și alb, ca dormitorul să arate cât mai cosy.

  21. Albastru marin și gri maro

  p

  Combinația de albastru marin și gri maro este clasică și va rezista în timp, fără să se demodeze prea curând. Griul maro înlocuiește cu succes albul clasic din amenajare și încălzește spațiul. Accentele metalice de auriu și bronz aduc dormitorul un aer sofisticat. Optează pentru combinația asta de culori dacă îți place stilul de amenajare industrial.

  22. Bleu și gri

  p

  Vrei un dormitor calm ca un spa? Optează pentru o combinație de gri deschis și tonuri de bleu pal. Pentru un spațiu în care totul este foarte bine îmbinat, folosirea nuanțelor similare face minuni, și este și liniștitoare pentru ochi. Poți adăuga puțin accent de culoare cu ajutorul unui ghiveci cu plante.

  23. Pasteluri și culori neutre

  p

  O altă modalitate de a obține cu dormitor clasic și liniștitor este prin combinația de pasteluri. Folosește o nuanță cremoasă neutră pentru pereți, ca să nu domine pasteluri. Apoi adaugă două-trei nuanțe de pasteluri complementare ca accente. Lemnul natural completează simplitatea spațiului.

  24. Gri, negru și auriu

  p

  Dacă-ți dorești un dormitor cu accente de lux, atunci alege o combinație de gri, negru și auriu. Griul pe pereți și pe textile împiedică spațiul să devină prea intens. Iar negrul și auriul ca accente adaugă instant un aer luxos camerei.

  25. Galben și turcoaz

  p

  O combinație de culori perfectă pentru un dormitor vesel este cea cu galben și turcoaz pal. Nuanțele astea sunt luminoase și calde, și-ți pot aduce sentimentul de casă de vacanță de pe plajă în zilele mai mohorâte, când stai în pat cu o carte și cu un ceai aromat. Combină-le cu alb clasic ca să nu copleșească spațiul.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  25 dintre cele mai bune combinații de culori pe care le poți folosi în dormit...