Apartamente cu 4 camere

Proprietarii au investit 60.000 euro în amenajarea acestui apartament cu 4 camere din Capitală

Cele mai multe apartamente noi sunt gândite cu zone open space, iar asta vine la pachet cu multe avantaje: elimină senzația de înghesuială, circulația se face foarte firesc și e mai multă lumină. Este nevoie însă de o delimitare a acestor spații, iar asta-i provoacă pe designeri și arhitecți să vină cu tot felul de soluții creative, cum ar fi o construcție din MDF care să îmbrace tavanul și pereții la limita dintre living și bucătărie.

Ca în cazul acestui apartament ultramodern din Capitală. O soluție care pe cât e de frumoasă, pe atât a fost de complicată.

Buget exclusivist pentru amenajarea unui apartament cu 4 camere

În 2019, un cuplu tânăr de bucureșteni și-a cumpărat un apartament de patru camere (90 metri pătrați) într-un ansamblu nou construit, în zona Unirii. Împărțit în open space (bucătărie, living, dining), trei dormitoare și două băi, apartamentul a fost cumpărat la alb, cu finisajele montate – dar au fost ulterior înlocuite. De amenajarea interioară s-a ocupat echipa Jooca Studio, iar noi am stat de vorbă cu arhitecta Ana-Maria Vasile.

Punctul de plecare al amenajării a fost delimitarea simbolică a livingului de bucătărie, cu ajutorul unor panouri din MDF furniruit. Ce părea la început simplu s-a dovedit a fi problematic din motive estetice.

„A trebuit ca, mai întâi, să montăm pe plafon o structură metalică, de care să prindem plăcile din MDF, pentru a nu risca desprinderea lor. Provocarea a apărut în încercarea de a ascunde cât mai bine aceste prinderi, astfel încât să nu arate inestetic. Soluția a fost realizarea unor dopuri custom din același MDF, băițuit în culoarea furnirului“, spune Ana-Maria.

amenajare moderna living
Un corp masiv de mobilier separă bucătăria de holul de intrare.

O altă provocare a fost pe partea de construcții. Proprietarii își doreau montarea unui aparat de aer condiționat pe hol, care să deservească celor două dormitoare, însă traseul țevilor necesare a fost mai dificil decât părea la început. Într-un final, instalatorul a reușit să integreze circuitul în plafonul coborât dintre living și bucătărie și a mascat țevile inclusiv în grinda care separă holul de living.

Linii drepte și accente de culoare

Arhitecta a mers pe un stil de amenajare în linii moderne, simple, cu accente de culoare și detalii industriale și glam. A urmărit să obțină un spațiu cald, de aceea a integrat multe elemente din lemn: placarea cu MDF, fronturile mobilei de bucătărie, masa de dining și biroul, bancheta din dormitor. Culorile au venit din dorința de a aduce un strop de veselie, în ton cu personalitatea proprietarilor.

În zona de zi, elementul cheie îl reprezintă ancadramentul dintre living și bucătărie, cu plafoniere integrate și o aplică sub formă de cerc. Pentru a putea fi încastrate plafonierele, a fost coborât nivelul plafonului pe anumite zone. Aplica sub formă de cerc este făcută pe comandă din PVC, cu bandă LED pe contur.

Mobilierul din living este minimalist și include o canapea albastră de la Divanissimi, principala sursă de culoare a livingului, două măsuțe de cafea albe cu design geometric și o comodă TV tot albă, cu linii drepte, aflată în fața canapelei. Accesoriile sunt responsabile cu aerul vesel al amenajării: pernuțele decorative, tabloul semnat de artista Irina Neacșu și covorul de la Mobexpert.

 

Zona de dining vine în completarea livingului și este mobilată cu o masă din lemn masiv cu picioare metalice și scaune de la The Home, în culori naturale. Ansamblul este punctat de un corp de iluminat cu aer industrial și de un tablou semnat tot de Irina Neacșu.

Bucătăria este mobilată cu piese lucrate la comandă pe dimensiunea spațiului. Fronturile sunt din MDF, blatul din compozit, iar peretele din dreptul frontului de lucru este placat cu plăci terrazzo.

Între bucătărie și holul de intrare, găsim un corp de mobilier multifuncțional, care include atât corpuri de depozitare, cât și o bibliotecă pe toată înălțimea spațiului. Un alt rol al acestuia este de suport încorporabil pentru cuptorul electric și cel cu microunde.

Dormitorul matrimonial continuă paleta de culori pastelate care se regăsește în zona de zi. O „capsulă” decorează zona ferestrei și înglobează o băncă pentru citit și câteva spații de depozitare.

Patul este lucrat pe comandă și atrage atenția prin tăblia realizată din lamele tapițate. Peretele din spate este decorat cu un tapet cu textură prețioasă. Alături de corpurile de iluminat suspendate de deasupra noptierelor, acesta dă un aer glam decorului.

Dormitorul de oaspeți are dublu rol: dormitor și birou. Aici, patul este încadrat într-o nișă încadrată de un ancadrament gri din MDF, continuat de un dulap cu două uși. În fața ferestrei se află o zonă de birou amenajată simplu, cu un blat din MDF pe suport metalic, un scaun și câteva polițe.

La cererea proprietarilor, Ana-Maria a amenajat și camera viitorului mezin al familiei, unde a folosit un tapet cu print jucăuș, în nuanțe pastelate. Un alt detaliu care atrage atenția sunt fronturile din MDF frezat ale corpului de depozitare. Ele urmează aceeași idee ca tăblia patului, fiind realizate din lamele tapițate.

Băile sunt foarte luminoase datorită finisajelor deschise la culoare. Baia matrimonială are o cadă încadrată de panouri din sticlă, iar baia de serviciu un duș walk-in. Peretele din dreptul dușului este finisat cu plăci terrazzo.

Amenajarea apartamentului a durat aproximativ nouă luni, însă șantierul a fost întrerupt din cauza pandemiei. Partea de șantier a presupus înlocuirea finisajelor existente, câteva modificări ale instalației electrice și sanitare și montarea finisajelor noi. Această parte a durat două luni și jumătate.

Bugetul alocat acestei amenajări a fost de 60.000 euro. Plăcile ceramice au fost cumpărate de la Décor Floor și au fost în jur de 2000 euro, iar parchetul –  de la Valprest și a costat circa 50 euro/metru pătrat.

Majoritatea pieselor de mobilier sunt făcute la comandă. Covoarele sunt de la Mobexpert și Zara Home, corpurile de iluminat de la The Home, Ioooi și Evambient, iar o parte a decorațiunilor – de la The Edit.

amenajare moderna baie
Baia matrimonială este spațioasă și foarte luminoasă datorită finisajelor deschise.

Tips&tricks de la Jooca Studio

  • „Fii original și alege o tăblie de pat atipică. Lamelele din MDF sau lemn îmbrăcate în material textil sunt o alegere la îndemână.
  • Alege plăci terrazzo în baie și/sau bucătărie pentru o amenajare în tendințe. În plus, se întrețin foarte ușor și sunt disponibile într-o varietate de culori.
  • Separă vizual un spațiu deschis prin diverse mijloace: ancadramente din PAL/MDF/lemn, o piesă de mobilier sau un corp de iluminat cu design aparte.
  • Alege tablouri realizate de artiști români în locul unor printuri banale din magazinele de bricolaj”.

Foto: prin Jooca Studio

Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedeco.ro și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestei amenajări ne-a fost trimisă de Ana-Maria Vasile de la Jooca Studio.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

5 motive pentru care să-ți iei un aspirator robot și cum îți va schimba via...