Apartamente cu 2 camere

De la ponosit la glam cu accente retro într-un apartament cu două camere din Berceni

  Un apartament din Berceni a trecut de la un look înghesuit, cu multă mobilă, dar prea puține spații de depozitare și pereți ponosiți, la un spațiu aerisit și glam, cu tapiţerie din catifea, finisaje metalice aurii şi lemn de nuanţa stejarului. Totul în șase luni. 

  Elemente de decor clasic în context contemporan, asta își doreau Mihaela şi Ştefan, programatori amândoi şi pasionaţi de călătorii, când au apelat la designerul de interior Adriana Popa de la Studio AP pentru amenajarea apartamentului lor de 48 metri pătrați, cu două camere. În 2018, Adriana l-a preluat cu finisaje ponosite, mobilă veche și prea multă pentru dimensiunile spațiului. În șase luni l-a transformat într-un spațiu aerisit, cu mobilier modern și cu un stil glam.

  Catifea şi profile decorative

  perete verde, canapea gri
  Canapeaua gri şi accesoriile pastel temperează intensitatea cromatică a peretelui; foto: Alexandru Călin Photography

  Vopsit în verde smarald și ornamentat cu profile decorative, livingul reflectă definiția stilului glam: elemente metalice aurii, accesorii din blană, catifeaua și accente de culoare dispersate într-un joc de forme atractiv. “Locul preferat al proprietarilor rămâne living-ul, pentru că îmbină zonele de relaxare ale ambilor soți – canapeaua unde ei îi place să stea seara când ajunge acasă și zona lui de birou integrată în mobilierul de ansamblu TV”, povestește Adriana.

  Deși spațiul este mic, Adriana amenajat în living și zona de dining cu o masă din lemn și scaune din catifea, pentru a păstra stilul.

  dormitor cu atmosferă relaxantă
  Dormitorul schimbă atmosfera elegantă cu una mai relaxantă, potrivită pentru zona de noapte; foto: Alexandru Călin Photography

  Dormitorul păstrează verdele în paleta cromatică, însă atmosfera e una mult mai relaxată datorită unui fototapet ce te duce cu gândul la o vacanţă în munţi. La vibe-ul zen mai contribuie pereţii albi, ce odihnesc privirea, și balconul transformat în colț de citit. El e separat de dormitor printr-o bibliotecă minimalistă.

  Bucătăria verde
  Bucătăria este îngustă, dar contrastul dintre verde smarald şi peretele ivoire îi mărește vizual spațiul; foto: Alexandru Călin Photography

  În bucătărie, deşi e îngustă, Adriana a exploatat fiecare centimetru liber pentru spații de depozitare. A montat storuri romane care permit luminii să pătrundă şi să dea senzaţia unui spaţiu mai mare. Jocul de alb şi verde, prezent în dormitor, se repetă și în aici.

  Cu un buget de 30 000 euro pentru amenajare, Adriana a ales finisaje medii ca preţ – parchet laminat Egger, vopsea lavabila albă şi color marca Hornbach, sticlă vopsită pentru zona de blat de lucru din bucătărie şi placări ceramice. 

   

  dining elegant
  Profilele decorative de pe pereţi şi ramele aurii aduc un farmec retro, plin de stil; foto: Alexandru Călin Photography

  Pentru un efect spectaculos, designerul a a ales tapet şi vopsea decorativa de interior de la Giorgio Graesan. Printre avantajele acestui tip de finisaj: suprafeţe continue, uniforme, fără rosturi, uşor de curăţat şi pretabile chiar şi pentru zonele de dus. Iar pentru elementele de mobilier de serie, Adriana s-a îndreptat spre corpuri de iluminat şi decoraţiuni din magazine online şi showroom-uri autohtone (Vivre, Ioooi, TheHome, Jysk, Evalight, Mobexpert, etc).

  Cel mai costisitor element din amenajare a fost uşa de acces în dormitor – format Filomuro, produs în Polonia – ca o uşă secretă, fără toc şi balamale vizibile, mascată în finisajele peretelui.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Adriana Popa:

  Îmbină estetica cu funcţionalitatea

  Nu ignoră spaţiile mici. Ele se pot dovedi adevărate comori. Caută un mod util de a le folosi, fie ca spaţiu de depozitare, fie ca elemente de accent. Însă nu pierde din vedere că spaţiile mici trebuie integrate vizual în amenajare, ca să nu afecteze rezultatul final.

  Păstrează firul roşu

  Chiar dacă fiecare încăpere transmite o altă senzaţie, cauta un mod de a lega vizual aceste spaţii. Menţine stilul în toate încăperile, inclusiv paleta cromatică. Iar dacă ai ocazia, alege o formă dominantă care să se regăsească în fiecare dintre ele, fie în tapiţeria scaunelor, montajul ceramicii sau în imprimeul textilelor.

  Personalizează mobilierul

  Foloseşte piese realizate la comandă atunci când spaţiul are dimensiuni neobişnuite sau necesită intervenţii personalizate. Cauta un producător care să înţeleagă rolul fiecărei încăperi şi să ofere soluţii creative, atunci când ele se lasa aşteptate.

  sursa foto: Alexandru Călin Photography

  Subscribe
  Notify of
  guest
  7 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  alexandra
  alexandra
  3 years ago

  Foarte frumos!! De unde exact a fost achizitionat corpul de iluminat suspendat tip cerc care lumineaza masa? Multumesc!

  Cezara Palade
  Admin
  3 years ago
  Reply to  alexandra

  Cel mai probabil de la Eva Light, dar întrebăm și revenim 🙂

  Cezara Palade
  Admin
  3 years ago
  Reply to  Cezara Palade

  Era de la Luminam de fapt, iată și link-ul către ea: https://www.luminam.ro/lampa-suspendata-led-fokko-1xled-22w-230v/

  alexandra
  alexandra
  3 years ago
  Reply to  Cezara Palade

  Multumesc mult!

  Mihaela
  Mihaela
  3 years ago

  Buna, de unde este canapeaua? 🙂

  Alina Ciobanu
  3 years ago
  Reply to  Mihaela

  Salut, Mihaela! De la Euromobila.

  Ionut
  Ionut
  8 months ago

  Felicitari designer-ului de interior! Arata superb! De unde este mobila de bucatarie?

  icon

  De la ponosit la glam cu accente retro într-un apartament cu două camere din B...