De la ponosit la glam cu accente retro într-un apartament cu două camere din Berceni
publicat pe 08 mai 2020Un apartament din Berceni a trecut de la un look înghesuit, cu multă mobilă, dar prea puține spații de depozitare și pereți ponosiți, la un spațiu aerisit și glam, cu tapiţerie din catifea, finisaje metalice aurii şi lemn de nuanţa stejarului. Totul în șase luni.
Elemente de decor clasic în context contemporan, asta își doreau Mihaela şi Ştefan, programatori amândoi şi pasionaţi de călătorii, când au apelat la designerul de interior Adriana Popa de la Studio AP pentru amenajarea apartamentului lor de 48 metri pătrați, cu două camere. În 2018, Adriana l-a preluat cu finisaje ponosite, mobilă veche și prea multă pentru dimensiunile spațiului. În șase luni l-a transformat într-un spațiu aerisit, cu mobilier modern și cu un stil glam.
Catifea şi profile decorative
Vopsit în verde smarald și ornamentat cu profile decorative, livingul reflectă definiția stilului glam: elemente metalice aurii, accesorii din blană, catifeaua și accente de culoare dispersate într-un joc de forme atractiv. “Locul preferat al proprietarilor rămâne living-ul, pentru că îmbină zonele de relaxare ale ambilor soți – canapeaua unde ei îi place să stea seara când ajunge acasă și zona lui de birou integrată în mobilierul de ansamblu TV”, povestește Adriana.
Deși spațiul este mic, Adriana amenajat în living și zona de dining cu o masă din lemn și scaune din catifea, pentru a păstra stilul.
Dormitorul păstrează verdele în paleta cromatică, însă atmosfera e una mult mai relaxată datorită unui fototapet ce te duce cu gândul la o vacanţă în munţi. La vibe-ul zen mai contribuie pereţii albi, ce odihnesc privirea, și balconul transformat în colț de citit. El e separat de dormitor printr-o bibliotecă minimalistă.
În bucătărie, deşi e îngustă, Adriana a exploatat fiecare centimetru liber pentru spații de depozitare. A montat storuri romane care permit luminii să pătrundă şi să dea senzaţia unui spaţiu mai mare. Jocul de alb şi verde, prezent în dormitor, se repetă și în aici.
Cu un buget de 30 000 euro pentru amenajare, Adriana a ales finisaje medii ca preţ – parchet laminat Egger, vopsea lavabila albă şi color marca Hornbach, sticlă vopsită pentru zona de blat de lucru din bucătărie şi placări ceramice.
Pentru un efect spectaculos, designerul a a ales tapet şi vopsea decorativa de interior de la Giorgio Graesan. Printre avantajele acestui tip de finisaj: suprafeţe continue, uniforme, fără rosturi, uşor de curăţat şi pretabile chiar şi pentru zonele de dus. Iar pentru elementele de mobilier de serie, Adriana s-a îndreptat spre corpuri de iluminat şi decoraţiuni din magazine online şi showroom-uri autohtone (Vivre, Ioooi, TheHome, Jysk, Evalight, Mobexpert, etc).
Cel mai costisitor element din amenajare a fost uşa de acces în dormitor – format Filomuro, produs în Polonia – ca o uşă secretă, fără toc şi balamale vizibile, mascată în finisajele peretelui.
Tips&tricks pentru amenajare de la Adriana Popa:
Îmbină estetica cu funcţionalitatea
Nu ignoră spaţiile mici. Ele se pot dovedi adevărate comori. Caută un mod util de a le folosi, fie ca spaţiu de depozitare, fie ca elemente de accent. Însă nu pierde din vedere că spaţiile mici trebuie integrate vizual în amenajare, ca să nu afecteze rezultatul final.
Păstrează firul roşu
Chiar dacă fiecare încăpere transmite o altă senzaţie, cauta un mod de a lega vizual aceste spaţii. Menţine stilul în toate încăperile, inclusiv paleta cromatică. Iar dacă ai ocazia, alege o formă dominantă care să se regăsească în fiecare dintre ele, fie în tapiţeria scaunelor, montajul ceramicii sau în imprimeul textilelor.
Personalizează mobilierul
Foloseşte piese realizate la comandă atunci când spaţiul are dimensiuni neobişnuite sau necesită intervenţii personalizate. Cauta un producător care să înţeleagă rolul fiecărei încăperi şi să ofere soluţii creative, atunci când ele se lasa aşteptate.
sursa foto: Alexandru Călin Photography
-
LIFE
De la cititori: cu 10.000 euro a renovat un apartament vechi din centrul Capitalei și l-a transformat într-un Airbnb simplu și util
-
Sponsored
Cum să colaborezi cu succes cu un arhitect sau designer de interior
-
DESIGN INTERIOR
9 proiecte care te vor convinge că ai nevoie de o renovare sau reamenajare
-
Case
Au renovat o casă de chirpici din Jurilovca și au folosit aceleași materiale din care a fost construită
Cea mai drăguță casă de vacanță.
-
UTILE
Când se trece o persoană la întreținere. Ce se întâmplă dacă nu faci asta, conform legii
Nedeclararea unei persoane la întreținere poate avea consecințe serioase.
-
Sponsored
Ploom X Ora ïto: colaborarea care stârnește emoții și senzații
O fuziune perfectă între formă și funcționalitate.
Foarte frumos!! De unde exact a fost achizitionat corpul de iluminat suspendat tip cerc care lumineaza masa? Multumesc!
Cel mai probabil de la Eva Light, dar întrebăm și revenim 🙂
Era de la Luminam de fapt, iată și link-ul către ea: https://www.luminam.ro/lampa-suspendata-led-fokko-1xled-22w-230v/
Multumesc mult!
Buna, de unde este canapeaua? 🙂
Salut, Mihaela! De la Euromobila.
Felicitari designer-ului de interior! Arata superb! De unde este mobila de bucatarie?