Apartamente cu 3 camere

Un penthouse de 160 metri pătrați reamenajat de la zero cu 70.000 euro și finisaje de lux

publicat pe 25 iul. 2021

    Nuanțe de gri-antracit, albastru regal, accente din alamă, tapet cu efect de cupru și piese artistice. Iată direcțiile de amenajare abordate de designerul Laurențiu Paicu în cazul unui penthouse de 160 metri pătrați din București.

    Penthouse-ul, aflat în complexul Caranda Exclusive Residence Cotroceni, din București, are 160 metri pătrați, la care se adaugă o terasă de 45 metri pătrați. Încă de la început, proprietarii, doi tineri antreprenori pasionați de modă, au vrut o amenajare avangardistă, care să emane lux și eleganță. Pentru că finisajele și obiectele sanitare existente nu erau pe această direcție, au hotărât împreună cu designerul Laurențiu Paicu să le schimbe.

    Împărțit în bucătărie, un open space format din living și dining, două dormitoare, dressing, două băi și două holuri, penthouse-ul e îmbrăcat în finisaje și dotări premium, pe măsura exigențelor proprietarilor. „Am creat un concept care exprimă lux și avangardism, printr-o interpretare modernă și artistică. Pe tot parcursul proiectului am avut în vedere să ating și latura practică, nu doar pe cea estetică”, spune Laurențiu.

    Una dintre cele mai atractive zone este open-space-ul, format din living și dining. Fără stâlpi și grinzi de rezistență, acest spațiu comunică perfect cu restul casei prin griul-antracit și albastrul, două culori care definesc amenajarea.

    În living tronează fotoliul suspendat împreună cu canapeaua, care sunt cumpărate de la iSofa. În completarea lor sunt corpuri de mobilier cu linii drepte și culori discrete, pentru a nu încărca decorul. Singurul element care iese în evidență este peretele din imediata vecinătate a intrării în living, finisat cu ceramică ce imită marmura și decorat cu un grupaj de tablouri.

    În zona din spate a canapelei se află dining-ul, compus din masă cu opt scaune tapițate în culoarea canapelei și un corp de depozitare. Spațiul este pus în valoare de marmura ce vine în completarea parchetului din living, cele două finisaje fiind într-un contrast cromatic puternic.

    Bucătăria, destul de îngustă, are mobilier pe ambele laturi, lucrat la comandă din MDF. Corpurile suspendate sunt colorate și dau viață amenajării.

    Doi în unu

    Dormitorul matrimonial este împărțit în două subspații, antreu și zonă de dormit. Amenajarea, la fel de elegantă și luxoasă, se remarcă prin mozaicul iluminat din zona patului, prin tapetul cu efect de cupru (de la Future Studio Design) și prin mobilierul din furnir. Patul (de la iSofa) și covorul temperează decorul prin culorile lor calde și textura delicată.

    În amenajarea dressing-ului se vede clar pasiunea pentru modă a proprietarei: în mijlocul camerei se află o insulă pentru expunerea bijuteriilor și accesoriilor, precum și un suport de haine-manechin. În plus, există o zonă de machiaj și dulapuri cu oglinzi pe fronturi și inserții de alamă.

    amenajare penthouse dressing
    Manechinul, insula de bijuterii și cele două tablouri creează o zonă ce te duce cu gândul la un podium de modă.

    Baia de oaspeți este un alt spațiu special, pus în valoare de panoul luminos ce imită onixul și de robinetul pentru lavoar cu alimentare din tavan. Lavoarul este din piatră și completează aerul avangardist al amenajării.

    Ca timp de realizare, proiectul a avut parte de mai multe etape. Circa 30 de zile a durat doar stabilirea amenajării finale a fiecărei încăperi. Etapa decopertării și montării finisajelor noi a durat la rândul ei trei luni. A fost un proces amplu, derulat în etape, deoarece nu toate finisajele alese erau disponibile. Pentru mobilier, 90% lucrat la comandă la MobiliCasa, proprietarii au așteptat 45-50 de zile.

    Totul a implicat un buget de 70.000 euro. Laurențiu a folosit doar ceramică italiană de calitate, al cărei preț a variat între 50 euro/metru pătrat și 300 euro/metru pătrat. Parchetul e din lemn masiv și stratificat.

    Tips&tricks pentru amenajare de la Laurențiu Paicu

    • Dacă aveți o cameră open-space, cu mai multe funcțiuni, delimitați aceste funcții prin finisaje diferite la nivelul pardoselii, panouri despărțitoare decorative și jocuri de culori.
    • Păstrați o temă comună în toate spațiile, un stil care se regăsește în fiecare încăpere pentru a crea ideea de compoziție.
    • Dacă există buget, nu vă abateți de la calitate. Nu există bun, frumos și ieftin. Dacă un mobilier, finisaj sau piesă de decor sunt mai scumpe față de piață medie, cu siguranță există un motiv, iar acel motiv, de cele mai multe ori, are legătură cu calitatea acelor piese, designul și exclusivitatea pe piață.
    • Luxul se vede în detalii. Alegerea unei veioze, clanțe, lustre sau întrerupător va ajuta designul sau îl va ruina. De aceea, ochiul unui profesionist în domeniu este crucial.
    • Apelați numai la un arhitect acreditat și calificat profesional în domeniul de Design Interior pentru a realiza proiectul vostru. Profesionalismul și atenția la detalii pe care o acordați propriei persoane ar trebui transpusă în felul în care este amenajată propria casă.

    Foto: prin Laurențiu Paicu

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui penthouse ne-a fost trimisă de designerul Laurențiu Paicu.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments