Apartamente cu 2 camere

Casa de vacanță: un apartament cu două camere din Mamaia, amenajat cu doar 5000 de euro

  Un apartament din Mamaia care este pe cât de poetic, pe atât de practic. O amenajare care a durat patru luni și a costat doar 5000 euro. Ce a intrat în buget și cum a ieșit la final? Povestește chiar designerul care s-a ocupat de întreg procesul. 

  În 2018, doi constănțeni, antreprenori în domeniul industriei agrementului, au cumpărat un apartament în Mamaia Nord, de 76 metri pătrați și cu două camere. L-au ales cu vedere către mare, căci își doreau de mult o casă de vacanță unde să își petreacă timpul liber împreună cu cei doi copii și din care să se bucure de priveliștea plajei.

  Cei doi au apelat la designerul Inga Bunduche pentru proiectul de amenajare, iar cerințele au fost scurte: să se încadreze în 5000 de euro și să rezoneze cu peisajul. Un avantaj pentru buget, dar dezavantaj pentru partea creativă a proiectului a fost că apartamentul a venit complet finisat și cu baia utilată. Așa că în buget au intrat, pe lângă piese de mobilier și decorațiuni, aparate electrocasnice (mașină de spălat vase, frigider, hotă, aparat de făcut cafea, cuptor cu microunde, plită), electronice (două televizoare, uscător de păr, fier de călcat), veselă și accesorii pentru gătit, ba chiar și becuri cu LED pentru fiecare corp de iluminat. 

  apartament de vacanta Mamaia
  Suprafețele vitrate nu au fost acoperite cu perdele, pentru ca peisajul să fie văzut în toată frumusețea lui.

  „Priveliștea către mare și finisajele au fost punctul de pornire al acestei amenajări moderne cu influențe marine. Am folosit mult alb și accente de albastru, o culoare profundă și elegantă în aceeași măsură, care te conectează cu marea și cerul. Păsările desenate cu ajutorul unui șablon completează perfect atmosfera de vacanță”, povestește Inga.

  Designerul a gândit totul cât mai practic, astfel că în living a ales o canapea extensibilă, a pus în apropierea ei un lampadar, ca spațiul să fie unul versatil: living pentru locatari, dormitor pentru oaspeți.

  Piesele de mobilier sunt cumpărate de la IKEA, Mobirom și Casa Eduard, cu excepția bucătăriei, realizată pe comandă. Electrocasnicele sunt luate de pe www.emag.ro, iar decorațiunile de la IKEA, JYSK și de pe www.emag.ro.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Inga Bunduche

  • Decorează pereții cu ajutorul unui șablon decorativ, peste care aplici orice culoare de vopsea lavabilă. Modele de la StenCilit oferă instrucțiuni foarte clare despre cum trebuie aplicată vopseaua și sunt la îndemâna oricui.
  • Dacă ai un pat pe picioare, amplasează dedesubt cutii decorative cu capac pentru a depozita pilote, perne, lenjerii etc.
  • Într-un un apartament la mare folosește accesorii din rattan sau alte împletituri, textile naturale din bumbac sau in și culori fresh, răcoritoare. Albastrul este un must-have.

   apartament de vacanta rattan bancuta rattan
   Peretele este vopsit cu un șablon decorativ.
  • Dacă de la ferestre ți se dezvăluie un peisaj frumos și vecinătățile îți permit, uită de perdele sau draperii. Lasă spectacolul naturii să îți bucure ochii și să îți încânte sufletul.

  Foto: prin Inga Bunduche

  Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Inga Bunduche. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Trimite-ne un mail la [email protected] și spune povestea acelei case!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  2 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Vraciu Bianca
  Vraciu Bianca
  3 years ago

  Buna ziua

  Sunt in curs de achizitionare a unui apartament de 2 camere de 46 mp care contineobiectele sanitsre si centrala.

  Sunt interesata de amenajarea acestul apartament la un pret rezonabil si intr-un timp nu foarte mare

  Multumesc
  Bianca

  Cezara Palade
  Admin
  3 years ago
  Reply to  Vraciu Bianca

  Bună, Bianca,

  Din păcate, nu ne ocupăm de amenajări, doar le prezentăm. Totuși, poți găsi în articolele de pe site-ul nostru firme de arhitectură și design cu care poți colabora. Nu îți putem face nicio recomandare, însă avem aici o listă cu câteva studio-uri de design din România: https://lovedeco.ro/studio-de-design-de-urmarit-pe-instagram/

  Sperăm să găsești designerul potrivit, iar la final te așteptăm chiar să ne prezinți rezultatul pe lovedeco.ro 🙂

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Casa de vacanță: un apartament cu două camere din Mamaia, amenajat cu doar 50...