DESIGN INTERIOR

16 livinguri din arhiva Lovedeco în care găsești elemente scandinave care să te inspire

  16 case despre care am scris în ultimul an și din care poți lua idei de amenajare a unui living în stil scandinav, fie că e vorba de o canapea, de felul în care e aranjat mobilierul sau de combinațiile de culori. Ba chiar avem și câteva livinguri chiar din țările scandinave!

  Într-o amenajare cu specific nordic cele mai importante trei lucruri sunt funcționalitatea, organizarea și lumina spațiului. Un living în stil scandinav e aerisit, călduros, îmbină texturi și materiale diverse și îți dea o stare de relaxare.

  Pereți din cărămidă și spațiu aerisit

  1. Living amenajat într-un fost atelier de croitorie

  idei amenajare living scandinav
  Idei de amenajare a unui living scandinav: canapea e de OLX

  Amenajarea livingului acestui apartament cu trei camere, din București, este în stil scandinav, cu piese de mobilier recondiționate sau cumpărate de pe OLX, flori uscate și pereți decopertați, din cărămidă. Spațiul este inundat de lumină naturală datorită ferestrelor foarte mari, iar podeaua din lemn și decorațiunile în nuanțe pământii sunt delicat puse în valoare.

  living open space
  Idei de amenajare a unui living scandinav: aproape în fiecare cameră sunt vaze cu flori uscate

  2. Living amenajat cu idei de pe Pinterest

  idei amenajare living scandinav
  Idei de amenajare a unui living scandinav: canapeaua galbenă este de la Naturlich

  Proprietarii acestei case din Oradea și-au amenajat locul cu multe idei de pe Pinterest și a rezultat un spațiu călduros, numai bun de numit „acasă”. Nuanțele de bej, roșu și galben, prezente în living, completează decorațiunile în stil industrial și îndulcesc puțin amenajarea. Pe lângă cărămida roșiatică și canapeaua Naturlich, gallery wall-ul cu pozele familiei este un alt colț care oferă personalitate spațiului.

  3. Cărămidă albă și minimalism

  Amenajare living caramida alba Bucuresti_ Diez Office (9)
  Corpurile de iluminat sunt și ele albe.

  Acest apartament de 60 metri pătrați din cartierul Militari a fost renovat pentru primată în 2018, după ce proprietarii l-au cumpărat și au decis să îl dea spre închiriere.

  Pentru că bugetul amenajării era unul destul de mic și aveau nevoie de accente care să facă diferenția, în living au decopertat unul dintre pereți și l-au lăsat cu cărămida la vedere. Au vopsit-o în alb, la fel ca pereții, pentru a se potrivi în context. Au montat corpuri de iluminat albe și au întregit spațiul cu o consolă de televizor în culori deschise.

  Două livinguri cât se poate de scandinave

  1. Livingul unei românce stabilite în Suedia

  Ioana Cataloiu locuiește în Suedia și în februarie 2020 s-a mutat în acest apartament de 55 metri pătrați, cu două camere. Amenajarea livingului a pornit de la o masă extensibilă pe care Ioana și-a dorit-o tare mult pentru momentele în care veneau prietenii la ea. Pe ea și-au găsit locul alte decorațiuni și chiar un tablou cu ramă aurie, realizat de un artist suedez necunoscut. Locul este unul cozy, cu o canapea confortabilă, multe perne și sfeșnice cu lumânări. Ioanei i-a plăcut să combine texturi, dar și culori, astfel că în apartamentul sunt catifea, lemn, imitație de marmură și elemente metalice.

  2. Stilul scandinav într-un living din Norvegia

  Oana Sandu locuiește în Norvegia împreună cu soțul ei într-o casă de 80 metri pătrați, cu două camere. Bucătăria, diningul și zona de living formează un open space luminos, minimalist și curat. Stilul nordic se regăsește în totalitate în amenajarea spațiului, majoritatea elementelor, a texturilor și a culorilor folosite, fiind preluate din natură.

  Soba este un element pitoresc în amenajare, iar plantele oferă acea pată de culoare într-un spațiu unde predomină albul și nuanțele de bej și gri.

  Mult alb, confort și elemente naturale

  3. Catifea și lemn într-un living din Dorobanți

  idei amenajare living scandinav
  Idei de amenajare a unui living scandinav: canapeaua de la Divanissimi a fost retapițată cu un material din catifea

  În acest apartament cu trei camere din Dorobanți, Sânziana Pop și-a dorit o amenajare în care albul și lemnul să facă o echipă minunată împreună, iar noi spunem că a reușit cu succes acest lucru.

  Canapeaua de la Divanissimi, retapițată cu un material din catifea, combinată cu podeaua și măsuța de lemn, dar și cu restul decorațiunilor în culori calde, oferă personalitate spațiului și căldură pentru momentele petrecute în familie.

  1. Living scandinav într-o mansardă din București

  Când un cuplu de arhitecți aleg să locuiască într-o mansardă cu vedere către parc, este clar că amenajarea locului va fi una de vis. Întregul spațiu bifează un principiu de bază al cuplului: există un echilibru estetic controlat între lumină, texturi și forme. Paleta cromatică este formată din culori neutre, cu multe nuanțe de alb, gri și nude, iar mobilierul din living este minimal, versatil și completat cu succes de piese de mobilier cu design aparte, ce au fost alese pentru a echilibra vizual unghiurile rigide ale spațiului. Majoritatea piesele sunt cumpărate din IKEA, Inside Home sau Norda Shop, tabureții și fotoliul sunt făcuți pe comandă, însă există și obiecte de la Atelier Anda Roman sau Magis.

  2. Lemn și mult alb într-o casă din Cluj

  Arhitecta Mădălina Bucur locuiește împreună cu familia ei într-un apartament cu trei camere, din Cluj Napoca. Livingul, dar și restul camerelor, sunt amenajate într-un stil minimal, contemporan, însă cald și luminos, cu materiale puține și naturale, iar paleta cromatică este una neutră, lipsită de contraste. Spațiul din fața canapelei nu este ocupat de o măsuță de cafea, ci este lăsat liber, pentru a fi folosit ca loc de joacă sau relaxare. Mobilierul este minimalist și a fost realizat pe comandă la Design By Gix, din Cluj Napoca.

  3. Mult alb și lumină naturală într-o casă din cartierul Tei

  idei amenajare living scandinav
  Idei de amenajare a unui living scandinav: zona de zi beneficiază de lumină naturală din plin

  O casă amenajată cu mult alb poate fi călduroasă și liniștitoare, însă important este să folosești mai multe texturi și nuanțe pentru a crea armonie.

  Zona de zi a acestei case din cartierul Tei este inundată de lumina naturală din grădina interioară. Doi pereții de accent sunt finisați cu Placocem, o placă de gips carton ce are aspect de beton aparent, iar griurile reci de pe pereți și canapea sunt încălzite de mobilierul în nuanțe natur și pernele galben muștar. Plantele dau senzația de spațiu viu și natural, iar proprietarii au vrut să creeze o conexiune cu grădina exterioară având cât mai multe plante decorative și în interior.

  idei amenajare living stil scandinav
  Idei de amenajare a unui living în stil scandinav: canapeaua e mare și confortabilă, cu o formă simplă și versatilă

  4. Minimalism într-un apartament din București

  Amenajare living cu canapea gri - Yoka Design - Bucuresti
  Joc de neutre pe peretele cu televizorul – zona deschisă la culoare e un tapet foarte fin, iar zona gri este o faianță texturată.

  Un spațiu minimalist nu este un spațiu gol și rece, ci unul în care trăiești și te bucuri doar cu obiectele strict necesare, fără nimic care să aglomereze. Arhitectele de la Ioka Design s-au ocupat de amenajarea acestui spațiu de 81 metri pătrați din București, pentru a-l transforma într-un „acasă” călduros pentru viitorii proprietari.

  Amenajare living cu canapea gri - Yoka Design - Bucuresti
  Natura este o sursă continuă de inspirație pentru arhitecte. În zona de zi au folosit materiale și texturi diferite, într-o paletă cromatică organică.

  Livingul combină diverse texturi și nuanțe neutre, regăsite preponderent în natură: metal, lemn, ceramică, chiar și sticlă. Spațiul este accesorizat cu o canapea gri de la Divanissimi, ce îmbină două tipuri diferite de tapițerie, în zona deschisă la culoare pe peretele cu televizorul este un tapet fin, iar zona gri este o faianță texturată, cele trei creând astfel un joc interesant de texturi. Pentru iluminat, arhitectele au ales o șină cu opt spoturi de la Lighting Store.

  5. Apartament din anii 70 transformat într-unul cu accente scandinave

  amenajare apartament două camere Berceni
  Mobilierul din living a fost făcut pe comandă.

  Doi tineri au reușit să transforme singuri un apartament cu două camere din Berceni, într-un spațiu modern, luminos, amenajat în stil scandinav.

  Livingul este, de fapt, un spațiu open space cu bucătărie inclusă. Toate corpurile de mobilier sunt în culori deschise, însă parchetul și polițele din zona consolei de televizor dau căldură locului. Spațiul este aerisit și perfect pentru întâlnirile proprietarilor cu prietenii lor.

  Livinguri scandinave, proiecte DIY și biblioteci

  1. Perete din frânghii, munți desenați și multe locuri cozy

  Când pășești în apartamentul Roxanei Puriș parcă te cuprinde o căldură scandinavă de care nici nu vrei să scapi. Locul este cozy, plin de plante, decorațiuni DIY și tablouri îndrăgite de proprietari.

  Livingul casei este amenajat în stil scandinav, cu o canapea de culoare gri, o măsuță din lemn de la ZARA Home și un corp de mobilier de la IKEA în nuanța natur. Combinația dintre căldura lemnului și culorile reci prezente în casă, dau un echilibru locului și îl transformă într-un „acasă” perfect.

  2. Zonă de zi și spațiu pentru tablouri

  Măsuța de cafea este de la IKEA.

  Doina Vitu locuiește într-un apartament cu trei camere din Militari, împreună cu soțul ei Iulia și câinele Maya. Dacă într-un dormitor se află atelierul ei de pictură, în living, pe lângă zona de relaxare, există și un spațiu deasupra televizorului pe care picturile stau la uscat.

  Amenajarea este una în stil scandinav, cu mobilier în culori netre, și multe plante decorative. Pata de culoare este dată de picturile Doinei, dar și de draperiile gri și de canapeaua cumpărată de pe OLX, tot într-o nuanță rece.

  3. Stil scandinav în nuanțe de gri, alb și galben

  zona de zi accente industriale
  Accente industriale și inserții de texturi lemnoase în zona de zi

  Trei luni, trei camere și 15.000 euro mai târziu, acest apartament din Titan a fost amenajat în stil scandinav de către arhitecta Ștefania Bobaru de la VIM Studio.

  canapea galbena kika
  Colțarul galben aduce o pată de culoare.

  Pentru că zona de gătit se află în același spațiu cu cea de zi, texturile și culorile materialelor folosite au trebuit să se completeze, pentru a exista astfel un echilibru. Colțarul galben cumpărat de la KIKA aduce o pată de culoare locului și se completează perfect cu biblioteca din PAL și țevi de oțel vopsită alb mat.

  4. Glasvand și draperii roșu-teracotă într-un living spațios

  Living open space cu dining si bucatarie, biblioteca, glasswand separator - amenajare Diez Office
  Canapeaua gri este de la Moor.

  Ce ar fi stilul scandinav fără o bibliotecă din lemn? În acest apartament din zona Basarab, arhitectele Oana Vasile și Ștefana Costraș, de la Diez Office, au transformat locul, renunțând chiar la unul dintre dormitoare pentru a mări suprafața zonei de zi.

  Glasvand cu cadru metalic separator living amenajare Diez Office apartament trei camere București - GIF
  Livingul și zona de dining sunt separate printr-un glasvand.

  Vedeta spațiului este glasvandul care separă livingul de zona de dining, ce poate fi deschis complet sau închis parțial, în funcție de cum este folosit spațiul. Canapeaua gri, de la Moor, este extensibilă și se potrivește perfect în centrul camerei amenajate în culori natur. Pata de culoare este oferită de draperiile roșu-teracotă de la Archtime care sunt, de fapt și fundal pentru glasvand.

  5. Un penthouse din Colentina amenajat în stil nordic

  amenajare living
  Livingul este spațios și luminos.

  Proprietarii acestui penthouse pe trei niveluri din Colentina și-au dorit ca spațiul să fie unul aerisit, însă călduros, inspirat din stilul nordic. Astfel, arhitectul Petru Darida de la Outbox Studio, s-a ocupat timp de șapte luni de acest proiect și a mers pe un decor în stil modern – scandinav, cu elemente industriale, lemn, multe culori naturale și plante decorative.

  amenajare living
  Covorul din living este de la Rugvista și a costat 1100 de lei

  A fost montată o pardosea din stejar, canapeaua este gri este de la IKEA, iar măsuța de cafea tot din stejar are o mare însemnătate emoțională pentru proprietară, deoarece îi aduce aminte de bunicul său.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  16 livinguri din arhiva Lovedeco în care găsești elemente scandinave care să...