Apartamente

Tapet 3D, mobilier negru și finisaje de lux într-un apartament de patru camere din zona Lacul Tei

  Nume: Andrei Ichim, Manager Silver Decor
  Oraș: București, cartierul Lacul Tei
  Tip de locuință: apartament cu patru camere
  Suprafață: 145 metri pătrați
  Stă aici: din 2019, proprietar
  Împarte casa cu: partenera lui şi pisica lor

  Un apartament de 145 de metri pătrați din zona Lacul Tei combină nuanțele calde ale lemnului cu mobilier predominant negru. Dispusă într-un spaţiu generos şi bine amenajat, combinația are un efect spectaculos și nu micșorează deloc spațiul. Proiectul include și alte piese îndrăznețe, precum un candelabru de la Preciosa în mijlocul dormitorului și un perete de accent cu tapet preţios în valoare de 226 euro/metru pătrat plus TVA, în zona de dining.

  Andrei, manager Silver Decor, pasionat de călătorii și imobiliare, a apelat la ajutorul Irinei Radu de la iDecorate pentru conceptualizarea amenajării apartamentului său. Împreună au ales piesele cu care să construiască viziunea lui și a partenerei sale de viață. Cel mai mare avantaj al procesului? Andrei cunoaște unii dintre cei mai buni furnizori de mobilă, finisaje și accesorii. 

  Accente de negru încă de la intrare

  Spațiul de la intrare este placat cu ceramică cu textură mată, combinată cu un set de dulapuri din lemn cu aspect nefinisat. Cuierul minimalist menține linia de accente industriale.

  Mobilier cu aspect nefinisat
  Mobilierul cu aspect nefinisat de la intrare oferă amenajării un aer masculin

  Livingul încăpător schimbă pardoseala cu una din parchet stratificat, cu model chevron, iar negrul se mută pe peretele de accent din zona de dining, dar şi pe suprafaţa de mobilier negru cu un joc intre spaţii deschise şi spaţii închise. Tapetul din living este Silver Decor. În completarea zonei de entertainment cu mobilier negru, Irina a optat pentru o canapea încăpătoare, de tip colţar, într-un albastru vibrant, care să fie pata de culoare din încăpere. Aceasta se asortează cu o masă de cafea din lemn masiv lucrată în atelierul unor artizani din Cluj.

  pata de culoare a spaţiului
  Canapeaua albastră din living este pata de culoare a spaţiului

  Tot din Cluj a luat și masa de dining, care are un aspect similar, de lemn natur. Scaunele de inspiraţie Eames multicolore se asortează cu canapeaua şi dau o atmosferă jucăuşă. Alăturată mesei, se află şi o comodă suspendată, ce face trecerea de la lemnul cald al mesei la culoarea neagră a peretelui de accent.

  Masa de dining
  Masa de dining este realizată într-un atelier din Cluj

  Dulapul negru din bucătărie contrastează cu blatul de lemn într-o nuanţă deschisă, dar şi cu backsplash-ul cuprat, ce reflectă lumina. Frigiderul are o dimensiune mai mare decât frigiderele obişnuite din România, dar poziția strategică în diagonală şi design-ul modern îl fac să pară mai mult o piesă de decor. 

  backsplash cuprat si mobilier negru
  Mobilierul negru a fost asortat cu un backsplash cuprat

  Holul cu o lăţime considerabilă include un decor alb-negru în segmente hexagonale, dispuse asimetric pe unul dintre pereţi. Ceilalţi includ tablouri foarte colorate create de pictorul Costin Craioveanu

  Jocul de hexagoane alb-negru
  Jocul de hexagoane alb-negru scoate din anonimat holul

  Baia păstrează culorile închise prezente în restul casei şi are o atmosferă intimă, în care pata de culoare este dată de obiectele de îngrijire personală şi de lavoarul alb.

  baie cu mobilier negru
  Baia pare anexată unui man cave

  Dormitorul matrimonial are un aer glam, schiţat de cadelabrul din sticlă, veiozele cu bază aurie şi draperiile galben-muştar. Nici de aici nu lipseşte peretele de accent negru, ce include un televizor cu diagonală mare. Surpriza cea mare este însă dressing-ul alăturat, în care cei doi proprietari şi-au depozitat garderoba, şi care găzduieşte şi măsuţa de machiaj a partenerei lui Andrei.

  Dressing-ul încăpător cu mobilier negru
  Dressing-ul încăpător include şi măsuţa de machiaj

  Mobilier și finisaje de la furnizori premium

  În ceea ce priveşte alegerea brand-urilor şi a obiectelor potrivite, Andrei consideră că este norocos că are experienţă în domeniul amenajării. „Lucrând în domeniul amenajărilor interioare şi reprezentând liderii mondiali în fiecare domeniu (tapet premium, profile decorative, parchet stratificat) am avut posibilitatea să aleg cele mai noi şi spectaculoase materiale. Tapet Premium de la Arte Internaţional. Profile, scafe şi plinte decorative de la Orac Decor. Parchet Stratificat de la Kahrs Group. Corpurile de iluminat sunt de la Philips, iar candelabrul din cristal este de la Preciosa. Scaunele sunt de la Domicilio, canapeaua de la Mobila Dalin”, povestește Andrei. .

  dormitor cu candelabru din sticlă
  Dormitorul include piesa de rezistenţă: un candelabru din sticlă

  În total, de la finisaje la obiecte de decor sau mobilier negru, amenajarea a avut un buget de 50 000 euro.

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Modern cu mici accente nordice / industriale şi mobilier negru.

  tapet silver decor
  Modelul de tapet din open space este de la Silver Decor

  Elementul preferat: Livingul, pentru că aici petrecem cel mai mult timp, dar şi terasa pentru priveliştea superbă asupra Lacului Tei. Dar dacă trebuie să aleg doar câteva obiecte, atunci tapetul din spumă 3D din dining, masa din living şi tablourile.

  Cea mai mare provocare: Montajul parchetului de tip chevron din living.

  Cel mai costisitor obiect: Tapetul 3D din zona de dining, costă 226 euro/metru plus TVA.

  Negru este culoarea dominantă
  Negru este culoarea dominantă a amenajării lui Andrei

  Include obiecte DIY: Câteva tablouri pictate de mine.

  Include elemente eco: Da, toate modelele de tapet folosite în această amenajare au certificare eco.

  Bucătărie cu mobilier negru în stil minimalist
  Bucătăria cu mobilier negru a fost proiectată în stil minimalist

  Sfaturi de amenajare pe care le-ai aplicat în acest proiect: Less is more, am vrut să fie cât mai simplă amenajarea. De asemenea am apelat la specialişti pentru fiecare parte, de la proiectul de design interior până la montajul autorizat de fiecare producător în parte, adică am avut echipe separate pentru tapet, profile, parchet, mobilier şi sanitare.

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Foto: Antonio Cioarek

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Tapet 3D, mobilier negru și finisaje de lux într-un apartament de patru camere...