Apartamente cu 3 camere

Un cuplu s-a mutat din casă pe pământ la etajul 14, într-un apartament cu vedere către Portul Constanța

  În 2018, un cuplu de constănțeni și-a cumpărat un apartament cu trei camere la etajul 14 al unui bloc nou, cu vedere către Portul Constanța. Atrași de priveliștea superbă, cei doi au renunțat la casa veche în care locuiau și și-au mutat reședința la înălțime. Vecini le sunt soarele și norii pufoși, iar prieteni – tonurile variate de gri, care definesc amenajarea.

  Proprietarii sunt o familie formată din doi membri, în jur de 50 de ani, fără copii. El lucrează în domeniul nautic, iar ea – în contabilitate. Înainte de a se muta aici, cei doi au locuit la casă, dar construcția fiind mai veche, nu li se mai încadra dorințelor. Cum investiția pentru renovare ar fi fost destul de mare, au preferat să cumpere o locuință nouă. Și ce alegere mai bună decât un apartament încăpător chiar lângă Portul Constanța?

  Apartamentul are 110 metri pătrați și trei camere (bucătărie, living cu dining, dormitor, dressing, trei băi). L-au cumpărat fără finisaje, ca personalizeze spațiul după chipul și asemănarea lor. Amenajarea a durat șase luni și a intrat în sarcina echipei Archivity (arhitectele Andrada Gruia și Raluca Dumitrașcu).

  amenajare gri moderna

  „Prima etapă a fost modificarea instalației electrice, proces care a consumat destul de multă energie. Am continuat cu finisarea băilor, montajul parchetului din lemn masiv, vopsit la fața locului într-o nuanță personalizată, și montajul tapetului din dormitor. Dorința proprietarilor a fost să aibă o casă modernă, aerisită, într-o paleta cromatica neutră, cu mici accente de culoare”, povestesc arhitectele.

  Stilul amenajării este unul modern, cu linii geometrice, combinat pe alocuri cu elemente profilate subtil, specifice stilului clasic. Iar numitorul comun e culoarea gri. E coordonată perfect între mobilier și finisaje și „unește” cele trei zone deschise: livingul, bucătăria și diningul.

  Echipa a micșorat holul ca să facă mai mult loc pentru bucătărie, iar în noul spațiu a montat un perete din mobilier de depozitare, care încorporează și aparatele electrocasnice.

  Insula face trecerea între bucătărie și dining, înglobează spații de depozitare și un suport pentru sticle de vin. Ea joacă rol și de blat de gătit, spațiu de luat masa și birou, la nevoie.

  Zona de zi are o formă ușor atipică, datorită unei nișe destul de largi, unde și-a găsit locul perfect canapeaua modernă de trei locuri. În fața ei, fetele au adăugat un set de două măsuțe de cafea din sticlă, iar pe peretele au montat o structură casetată din MDF ce include un șemineu electric și televizorul.

  Nuanțele de gri migrează și spre dormitor, unde sunt “încălzite” de tonurile calde ale parchetului, același model folosit și în zona de zi. Pentru a crea o ambianță intimă, Andrada și Raluca au iluminat spațiul cu un sistem de LED-uri mascat parțial de o platformă din gips-carton. Lumina difuzată este una caldă, ce induce relaxare.

  Patul este realizat la comandă din MDF, un model compact, tăblia având atașate și noptierele. Pe peretele din fața acestuia se află corpuri de depozitare ascunse în spatele unor uși casetate din MDF. Ansamblul include și o măsuță de machiaj cu blat rabatabil și o zonă destinată televizorului.

  Dressing-ul este un spațiu foarte practic, cu mobilier pe toți cei patru pereți. Piesele combină spații închise și deschise, pentru a răspunde tuturor nevoilor. O băncuță cu spațiu de depozitare a fost amplasată în mijlocul camerei, locul perfect de probare a ținutelor.

  Unul dintre cele mai speciale spații ale apartamentului este baia principală, care iese în evidență prin jocul de lumini și texturi. Benzile LED de la nivelul pardoselii joacă un rol important în acest scenariu, energizat de un tablou cu licheni.

  Baia de serviciu este mobilată simplu și practic. Chiuveta a fost montată pe un mic corp de mobilier cu două sertare încăpătoare și etajere pe laterala exterioară. O faianță albă, cu model 3D, decorează pereții.

  baie de serviciu moderna
  Mobilierul din baia de serviciu este lucrat pe comandă la firma Smart Design, după schițele arhitectelor.

  Nici terasa cu vedere către Portul Constanța nu a fost uitată. În zilele însorite, proprietarilor le place să își bea cafeaua de dimineață aici, în micul loc de relaxare creat cu două fotolii din rattan și o măsuță de cafea.

  terasa mica
  Terasa mobilată modern oferă o panoramă către Portul Constanța.

  Proprietarii s-au implicat mult în amenajare, au mers cu arhitectele la diverși furnizori, iar la final au fost foarte mulțumiți că totul a ieșit ca în schițe. Amenajarea, spun ei, este ușor de întreținut.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Archivity:

  1. Problema pardoselii reci din baie poate fi rezolvată prin instalarea unui covor electric sub suprafața ceramică. Funcționează și în zona dușului.

  2. Mixează cu grijă două nuanțe ale aceleiași culori, mai ales când este vorba de griuri. Există o mulțime de variații, reci și calde, care trebuie alăturate în funcție de tonalitatea din care fac parte: cald cu cald, rece cu rece.

  3. Într-un open space, montează o insulă între living și bucătărie pentru a face tranziția dintre cele două zone. În plus, obții și extra spațiu de depozitare și/sau blat de lucru.

  4. Adaptează sistemul electric necesităților actuale. Chiar dacă atunci când începi șantierul pare un efort în plus, pe viitor va fi o idee bună. Avantaje: nu vor mai exista cabluri la vedere, nu vei mai avea nevoie de prelungitoare, prizele, întrerupătoarele și corpurile de iluminat vor fi exact unde ai nevoie.

  5. Este foarte important să existe un echilibru cromatic. Astfel, dacă avem o paletă cromatică neutră, mai ales una rece, este necesar să existe mici pete de culoare, pentru a încălzi atmosfera.

  Foto: prin Archivity

  Povestea apartamentului de lângă Portul Constanța ne-a fost trimisă de Archivity. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastra îți va răspunde cât de curând.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Un cuplu s-a mutat din casă pe pământ la etajul 14, într-un apartament cu ve...