Proiecte

Studio pop art cu un pat suspendat deasupra chicinetei

publicat pe 04 mart. 2020

    Într-o casă veche de 140 mp din centrul vechi al Brașovului e un studio plin de culoare, cu o ilustraţie supradimensionată pe un întreg perete și un pat suspendat deasupra mobilierului de bucătărie. Decoperă o amenajare jucăușă și practică, făcută de echipa BeeLive, într-un Airbnb românesc.   

    Casa aparţine antreprenorului Laurențiu Vlad, care şi-a dorit ca spaţiul să fie unul prietenos şi modern, cu finisaje premium. Misiunea lui: să-l închirieze în regim hotelier, pe Airbnb. A apelat la echipa BeeLive, iar proiectul a durat opt luni şi a fost încheiat în decembrie 2019. 

    studio pop art
    Colț de Airbnb cu spaţiu 2 în 1: bucătărie şi dormitor

    Un spaţiu generos pe verticală, pus în valoare de echipa de design

    Arhitecta Ioana Daniel şi designerul de produs Anca Fetcu Lupu au avut libertatea creativă în conceperea studio-ului. Prima lor idee a fost să creeze o amenajare care să pună în valoare spaţiul desfăşurat pe verticală. Aşa au decis să poziţioneze „dormitorul” deasupra chicinetei, într-un sistem bine fixat, cu o balustradă suficient de înaltă în zona scărilor şi a patului încât să evite orice risc. 

    Un alt element care subliniază înălţimea camerei sunt draperiile foarte lungi, de 3,5 metri lungime. Culoarea lor neutră contrastează culorile aprinse ale peretelui de accent.

    Pentru că o cameră atât de înaltă într-o clădire veche are riscul de a fi în permanență frig, echipa de amenajare şi proprietarii au decis să introducă încălzirea în pardoseală.

    studio pop art
    Draperiile au 3.5 metri lungime şi temperează peretele de accent

    Personajul pop art, protagonista studio-ului

    Amenajarea a presupus și schimbarea tuturor sistemelor de instalaţii şi a celor electrice. “Lucrarea a fost preluată când spațiul se afla în stadiul de șantier la roșu. Se vedea cărămida, practic fusese decopertat tot: pardoseală, pereții curățați de tencuieli etc. Ca atare am beneficiat de toate etapele unei amenajări: refacere instalație electrică, instalație sanitară, implementare sistem de încălzire prin pardoseală, finisaje și ulterior partea de design interior”, îşi aminteşte designerul Anca Fetcu.

    Patul, chicineta şi baia sunt părţile mai temperate cromatic din amenajare. Senzaţia spaţiului este zona de living, creat prin canapeaua modulară turcoaz de la Feydom (care poate fi transformată în pat dublu) şi peretele cu fototapet în stil pop art. 

    Aceleaşi culori îndrăzneţe se regăsesc în amenajare şi în alte elemente: peretele turcoaz din dreptul bucătăriei şi scaunul galben din zona de dining. Modul cum sunt amestecate toate aceste accente cromatice fac amenajarea jucăuşă şi primitoare.

    Baia este mică, dar are finisaje premium

    Baia cu dimensiuni limitate, de altfel şi cel mai costisitor spaţiu de amenajat, a fost mărită vizual cu ajutorul unor placi de ceramică de culoare deschisă, care să reflecte lumina. Ele au fost alese de la Venis – Porcelanosa, iar mobilierul cumpărat poartă semnătura UbiKubi, un brand românesc.

    Tips&tricks pentru amenajare de la BeeLive:

    Pentru că un spaţiu mic nu înseamnă neapărat munca mai puţină, trebuie să în calcul câteva elemente care te vor ajuta să duci la final cu bine proiectul unui studio:

    • Porneşte de la un concept creativ, dar nu îmbrăca totul în culori stridente. Rezumă-te la o singură zonă de accent.
    • Găseşte soluţii inedite atunci când spaţiul e limitat: elementele suprapuse pot fi o idee bună dacă ai un spaţiu înalt.
    • Nu încărca cu obiecte spaţiul, ci adaptează-te la dimensiunea lui: în loc de o bucătărie generoasă, rezumă-te la una care să permită şi circulaţia în cameră. În loc de o baie cu cădiţa de duş şi suport de lavoar masiv, alege un duş cu rigolă şi un set sanitar de dimensiuni mici.

     

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments