Apartamente cu 3 camere

Before&after: apartament din Sibiu, reamenajat cu 20.000 euro în mai puțin de o lună

    Găsirea unui ritm total nou, care să alunge monotonia pereților albi, și crearea multor spații de depozitare a fost provocarea reamenajărea acestui apartament din Sibiu. Stucaturile, tapetul 3D și ansamblurile de mobilier au fost soluțiile adoptate într-un timp foarte scurt.

    În 2016, un cuplu tânăr a renunțat la apartamentul vechi în care locuia și s-a mutat într-un bloc nou, din complexul rezidențial Avant Garden (Sibiu). Cei doi tineri și-au cumpărat aici un apartament cu trei camere – de 60 metri pătrați – pe care l-au amenajat cu propriile forțe. După trei ani și-au dat seama că nu se mai identifică cu spațiul în care locuiesc, așa că au lucrat cu designerul de interior Laurențiu Paicu, ca să-și creeze un cuib în care să se simtă cu adevărat „acasă”.

    amenajare eclectica Sibiu
    Noua canapea este lucrată pe comandă la iSofa. Măsuța de cafea este de la Vivre.

    Reamenajare gata într-o lună

    Forțat de conjunctură – proprietarii n-au vrut să fie foarte mult timp plecați de acasă -, Laurențiu a reamenajat totul într-o singură lună.

    „Fiind un apartament relativ nou, nu au fost probleme la nivel de structură sau finisaje. În acest fel, mi-am putut concentra toată atenția pe găsirea unei soluții cât mai bune pentru găsirea unui design de interior practic și estetic”, spune Laurențiu.

    A jonglat cu diferite texturi, culori, finisaje și piese de mobilier, scopul fiind de a scoate apartamentul din monotonia pereților albi, de a-i da un aer vesel și de a-l face mai practic. A ales un stil eclectic, în care a integrat stucaturi, tapet 3D și paravanul din zona de zi. Pentru a obține mai multe spații de depozitare, Laurențiu optat pentru niște amsambluri de mobilier, toate făcute la comandă.

    Holul este un spațiu practic, datorită dulapului placat cu oglinzi și a micii zone formate din bancheta galbenă și consola albă. Bancheta dă dinamism și energie spațiului.

    Pentru open-space a ales un stil unitar, păstrând în acelasi timp funcțiunile fiecărei zone în parte.
    Bucătăria se remarcă prin simplitatea albului lucios și plăcile de furnir ale mobilierului, în contrast cu zona de dining, colorată în galben și verde-smarald.

    Inspirație din natură

    Livingul este parțial separat de dining și bucătărie printr-un panou din MDF, al cărui design te poartă cu gândul spre ramurile unui copac. Zona este pusă în valoare de tapetul cu motive vegetale 3D (marca Eijffinger), dar și de stucaturile ce accesorizează tavanul. O biblioteca masivă, din MDF, vine în fața canapelei și oferă atât spațiu pentru cărți, cât și pentru a depozita diverse lucruri.

    amenajare eclectica living
    Biblioteca este lucrată pe comandă din MDF la Mobili Casa.

    În dormitorul matrimonial, Laurențiu a urmărit în egală măsură să dea senzația de spațiu mai mare și să asigure cât mai multe spații de depozitare.

    „Am folosit un tapet de accent cu motive florale (Glamora) la căpătâiul patului și un galben dominant ca pată de culoare, pentru a contrabalansa piesele mari de mobilă”, spune Laurențiu.

    Dressingul placat cu oglinzi și ansamblul de mobilier cu arcadă, în care a fost integrat patul, au fost realizate în alb-perlat pentru a distrage atentia de la masivitatea lor. Oglinzile creează impresia de luminozitate și suprafață extinsă.

    amenajare eclectica dormitor
    Dressingul placat cu oglinzi dă impresia de spațiu mai mare.

    Laurențiu a gândit cel de-al doilea dormitor cu dublu rol: de birou și cameră de oaspeți. Biroul a fost amplasat la fereastră, pentru a avea lumină naturală din plin. Și aici există spații de depozitare: un mic dressing și corpuri suspendate deasupra canapelei extensibile. Amenajarea este una calmă, liniștită, singura pată de culoare fiind albastrul canapelei.

    Piesele de mobilier au fost realizate aproape în întregime pe comandă la MobiliCasa și iSofa. Excepție face scaunele de dining și măsuța de cafea, cumpărate de pe www.vivre.ro. Bugetul alocat acestei lucrări a fost de 20.000 euro.

    Tips&tricks de la Laurențiu Paicu

    • Nu vă fie frică de culori! Dacă aveți o cameră cu pereți albi și vă este teamă să adăugați un tapet de accent, puteți folosi o pată de culoare la nivelul draperiilor, pentru a tăia din monotonia spațiului.
    •  Dacă vreți o schimbare rapidă, fără să fie nevoie de un șatier exagerat, un tapet de accent poate schimba radical o încăpere.
    • Dacă aveți prea puțin spațiu de depozitare, încadrați patul într-un ansamblu de mobilier cu arcadă.
    • Folosiți oglinzi. Sunt mereu cel mai bun as din mânecă atunci când avem camere înghesuite sau holuri înguste, deoarece creează iluzia de spațiu mai mare.
    • Optați pentru accente de stucaturi pe tavan atunci când vreți să accentuați sau să înrămați o anumită zonă dintr-un open space.

    Foto: prin Laurențiu Paicu

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Laurențiu Paicu. 

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    icon

    Before&after: apartament din Sibiu, reamenajat cu 20.000 euro în mai puți...