Baie

23 de băi amenajate de designeri români, din care să te inspiri pentru casa ta

    Cu cadă sau cabină de duș, ori doar cu grup sanitar, ți-am pregătit 23 de băi amenajate de designeri și arhitecți de interior din România, să te inspire pentru amenajarea ta.

    Ce model de ceramică să alegi și cu ce să îl combini? Cabină de duș sau cadă? Lavoar freestanding sau pe suport? Reamenajarea băii ridică o mulțime de întrebări, iar multe dintre ele au legătură cu partea estetică. La acestea vrem să te ajutăm să găsești răspunsuri, așa că îți prezentăm o listă cu câteva băi amenajate din proiectele și tururile Lovedeco, ca să alegi ce îți place.

    Băi amenajate cu cadă

    Dacă ai noroc și ai spațiu de cadă ori, și mai bine, ai deja una care e în stare bună și vrei să o păstrezi, atunci ia-ți inspirația din aceste băi amenajate cu cadă.

    1. Baie în nuanțe neutre cu ceramică ce imită lemnul și perete placat cu mușchi vegetal

    a

    Într-un apartament din București cu peste 30 de plante se află această baie amenajată în nuanțe neutre, cu plăci de ceramică ce imită lemnul.

    b

    Pentru peretele opus căzii, designerul de interior Alexandra Crișan a cumpărat licheni stabilizați cu care l-a acoperit și a creat, astfel, o zonă verde.

    2. Baie albă cu perete placat cu oglindă

    c

    Deși suficient de încăpătoare pentru o cadă, baia acestui apartament din București părea destul de mică și înghesuită. Arhitecta de interior Cristina Micu a amenajat-o în nuanțe deschise, iar pentru peretele cu lavoarul a ales plăci ceramice cu model în relief, ca să spargă monotonia. Peretele cu cada a fost placat cu oglindă, tot pentru a crea iluzia de spațiu mai mare.

    3. Perete de accent rose gold în dreptul căzii

    d

    Proprietara apartamentului din Cluj-Napoca în care se regăsește această baie o descrie ca „înghețată de vanilie cu frăguțe”. Peretele cu cada e placat cu faianță rose-gold de la Top Casa, montată în stil Herringbone. În rest, ceramica e albă, iar micile accente de lemn natur și negru se îmbină armonios și creează o cromatică „dulce”.

    4. Ceramică cu aspect de piatră naturală și cadă îmbrăcată în gresie

    e

    Combinația de alb și gri deschis face ca această baie să fie una luminoasă, cu aspect aerisit. Designerul de interior Simona Ungurean a ales, pentru peretele cu cada, faianță albă cu model 3D ce imită și frunzele. Cada a îmbrăcat-o cu gresie ce imită piatra naturală, care se extinde pe podea și pe stâlp.

    5. Mozaic cu mesaj și cadă freestanding într-o baie alb-negru

    f

    Mozaicul cu mesaj are un puternic impact vizual în această baie amenajată de designerul Hamid Nicola Katrib într-o vilă din Cotroceni.

    g

    Spațiul este amenajat exclusiv în alb și negru, cu excepția dulapului cu lavoarul, care aduce un accent turcoaz în amenajare.

    6. Amenajare vintage într-o baie somptuoasă

    h

    Probabil nu te-ai aștepta să vezi două băi amenajate în stiluri atât de diferite în aceeași casă, însă și aceasta se află tot în vila amenajată de designerul Hamid Nicola Katrib. În cazul băii matrimoniale, spațiul este împărțit în două zone mari: cea cu cada și vasele de toaletă și cea cu lavoare. Cada este punctată de o lustră vintage din anii `50 și o lucrare semnată de Ottilia Michail Oteteleșanu, pictorița Casei Regale a României în primele decenii ale secolului XX.

    i

    Finisajele îmbină mozaicul cu gresie și faianță care imită marmura și/sau parchetul.

    7. Parchet în baie

    j

    De data aceasta, pardoseala din imagine este placată chiar cu parchet, nu cu ceramică ce imită lemnul. Designerul Mihnea Ghilduș și-a dorit o amenajare cozy în baie și a considerat că lemnul încălzește vizual spațiul. Așa că a pus pe jos parchet din lemn masiv de stejar care încă rezistă după aproximativ opt ani de la amenajare.

    8. MDF roz și perete din terrazzo

    k

    În acest apartament de pe Calea Moșilor locuiește un cuplu tânăr. Designerul de interior Andra Bica de la Kanso Design a propus o baie roz, iar rezultatul a depășit orice așteptări.

    l

    Peretele cu lavoarul este placat cu MDF vopsit, iar în partea de sus ascunde dulăpioare care se deschid cu sistem pus hand pull. Panoul de sticlă care separă cada de restul spațiului este prins într-un perete din terrazzo.

    9. Baie retro cu lavoar pe cadru de mașină de cusut Singer

    m

    Alb, negru și câteva accente roșii – sunt singurele nuanțe care îmbracă această baie amenajată în stil retro și faianță metro.

    n

    Ca suport pentru lavoar, designerul Alexandra Năstase de la Jooca Studio a folosit o mașină de cusut Singer veche.

    10. Cadă freestanding și ceramică hexagonală

    o

    Ceramica hexagonală a început să fie din ce în ce mai populară în ultima perioadă, iar arhitecta Oana Țapu a folosit-o și în amenajarea băii acestei case din București.

    p

    Pe jos, a folosit trei culori diferite și le-a intercalat astfel încât să obțină un efect de degrade.

    11. Cadă într-o baie de 3,80 metri pătrați

    q

    Deși are o suprafață de numai 3,80 metri pătrați, în baia acestui apartament din București a încăput și o cadă. Arhitecta de interior Cristina Micu a separat-o de restul încăperii printr-un paravan de sticlă și a amenajat spațiul în culori neutre. Depozitările de deasupra lavoarului și toaletei sunt placate cu oglindă, ceea ce dă senzația de mai mare.

    Băi amenajate cu cabină de duș

    Doar pentru că nu îți încape o cadă din cauza spațiului, nu înseamnă că nu poți avea o amenajare cool. Ia-ți inspirația din aceste băi amenajate cu cabină de duș.

    12. Baie cu pereți placați cu terrazzo, fără rosturi

    r

    Această baie este din aceeași poveste cu cea roz de mai sus, însă fiind mai mică, a încăput doar o cabină de duș. În schimb, pereții săi au fost placați tot cu terrazzo, mai avantajos pentru că nu are rosturi și poate fi curățat mai ușor. În plus, arată și bine.

    13. Ceramică alb negru și cabină de duș cu ușă din sticlă și rame metalice

    s

    În aceeași casă amenajată de designerul Hamid Nicola Katrib se află și această baie mică, amenajată cu ceramică alb-negru. Zona de duș este delimitată de restul spațiului printr-un perete despărțitor și ușă din sticlă cu rame metalice.

    14. Cabină de duș din geam armat pe cadru de fier

    ș

    Ceramică ce imită lemnul și o cabină de duș cu cadru de fier – acestea sunt elementele care ies în evidență în baia acestui apartament interbelic. Cabina a fost desenată de designerul de interior Mihail Neagu și creată de tatăl lui.

    15. Duș cu ușă din plexiglas colorat

    t

    Sub chiuveta acestei băi, tot designerul Mihail Neagu a creat și o mască din tablă perforată, însă acesta nu este elementul cel mai interesant din baie. Pentru cabina de duș, a făcut pe comandă uși din plexiglas colorat portocaliu, ce contrastează cu rama metalică neagră.

    16. Profile aurii și nuanțe de albastru

    ț

    Nu cabina de duș este vedeta în baia acestei familii de designeri de interior, ci ceramica în nuanțe de albastru și profilele aurii de pe perete, care aduc eleganță spațiului.

    17. Cabină de duș walk-in și ceramică ce imită marmura

    u

    Arhitectul Sorin Stanciu și-a amenajat o cabină de duș walk-in în baia lui de acasă. Pentru pereți, a ales o faianță cu model ce imită marmura, iar mozaicul de pe pardoseală se reia și în nișa în care stau produsele cosmetice.

    Băi de serviciu

    Fără cabină de duș sau cadă, băile de serviciu sunt acele grupuri sanitare mici, în care îți încap doar un lavoar și un vas de toaletă. Însă asta nu înseamnă că sunt neimportante: uite câteva soluții de amenajare pentru ele.

    18. Litieră încastrată în corpul lavoarului

    v

    Pentru că proprietarii acestui apartament din Colentina au o pisică, în baia de serviciu i-au dedicat un spațiu special. În corpul lavoarului au integrat litiera, iar acum nisipul este ferit de ochii musafirilor.

    19. Galben solar pe pereții din baie

    w

    În acest caz, baia de serviciu a devenit baia copilului familiei. Ca să înveselească spațiul, arhitectele Silvia Olteanu și Roxana Jipa din echipa Lime Studio au ales să vopsească pereții cu o nuanță de galben solar.

    20. Perete placat cu oglindă într-o baie gri

    x

    Oglinzile fac minuni în spațiile mici și e și cazul acestei băi. Peretele cu lavoarul și vasul de toaletă a fost placat integral cu oglindă, iar designerii Blanc Architecture au proiectat corpuri pe comandă care să rezolve toate nevoile funcționale, fără să devină o prezență vizibilă în spațiu.

    21. Baie mică cu pereți verde-salvie și ceramică metro

    y

    Această baie super simpatică se află în apartamentul unui burlac din București. Designerii Four Design Studio au ales culori saturate pentru toată amenajarea, iar combinația de verde salvie cu ceramică metrou și alb-negru din baia mică este super fresh.

    22. Ceramică cu aspect de ciment într-o baie minimalistă

    z

    Ceramica cu aspect de ciment se potrivește perfect în această baie mică, cu design minimalist. Echipa Studio 2.1 a asortat-o cu faianță hexagonală albă și un blat din lemn natur.

    23. Gri, alb și bleu pastel

    io

    Paleta de culori pastelate face din această baie mică amenajată de  Jooca Studio un deliciu estetic.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    23 de băi amenajate de designeri români, din care să te inspiri pentru casa t...