TURURI DE CASE

Apartament de burlac din București: culori saturate, cărămidă aparentă și piese metalice

  Nume și profesie: Alexandru Georgescu, consultant financiar
  Oraș: București, zona de sud
  Tip de locuință: apartament cu trei camere
  Suprafață: 75 metri pătrați
  Stă aici: din 2018

  După ceva ani de stat în chirie, Alexandru, un tânăr consultant financiar a decis că e timpul să-și cumpere propria casă. A găsit un apartament cu trei camere într-un bloc vechi din Capitală și a știut de la bun început că va avea mult de muncă cu spațiul.

  Apartamentul nu mai fusese reamenajat de 30 de ani, însă se află într-o zonă ideală pentru proprietar: în cartierul în care acesta a locuit și aproape de locul de muncă. Fapt care a cântărit mult în decizia de cumpărare.

  Apartamentul a fost schimbat complet, de la finisaje până la mobilier, iar în decor regăsim piese metalice, culori saturate și accente de negru la cărămida aparentă. Alexandru a lucrat cu designerii de la Four Design Studio, lucrările au durat opt luni, iar bugetul total a fost de 40.000 euro.

  A fost dificil la început cu șantierul, când a trebuit să refacem complet pardoselile, să îndreptăm pereții și să schimbăm instalațiile. Odată ce lucrurile au început să prindă contur și să arate ca în propunerilor designerilor cu care am colaborat, totul a devenit mai ușor

  Singura limitare în amenajare a fost compartimentarea. Alexandru și-ar fi dorit sa aibă o bucatarie open space și un dining mai mare, deoarece aici își petrece majoritatea timpului cu prietenii când vin în vizită, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Motivul? Aceste modificări riscau să afecteze rezistența clădirii.

  Brieful dat de proprietar designerilor a fost un apartament cu o personalitate puternică, de aici și folosirea culorilor saturate și accentelor de negru. Rezultatul este unul cu un aer ușor masculin, în care stilul modern îmbină armonios elemente industriale, precum cărămida aparentă din living și elementele metalice.

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Este o casă modernă, luminoasă și aerisită. Detaliile metalice și culorile puternice au fost accente pe care mi le-au propus designerii și care au potențat foarte bine dorințele mele.

  Casa ta în cinci cuvinte: clean cut, luminoasă, aerisită, modernă și confortabilă.

  Colțul preferat: Nu am un colț preferat. Dintre toate încăperile însă, îmi place foarte mult livingul, dar acest lucru se datorează probabil faptului că aici îmi petrec majoritatea timpului liber.

  Elementul preferat: Apreciez coerența schemei cromatice urmarită în întreaga amenajare, a materialelor și a texturilor. De asemenea, îmi place mult lumina de care dispune apartamentul și liniile clare în care a fost conturat proiectul de design.

  .

  Cea mai mare provocare: Alegerea elementelor decorative și integrarea acestora în designul general al locuinței.

  Cel mai bun lucru vara: Îmi place să mă relaxez pe șezlongul din balcon, pe care l-am păstrat special deschis. De asemenea, vara este foarte multă lumină în toate încăperile, ceea ce îmi dă o stare foarte bună.

  Ce spun prietenii: Sunt plăcut impresionați de rezultatul final. Îmi pun întrebări și sunt curioși să afle detalii referitoare la concept.

  Dacă printr-o magie ai putea schimba ceva la casa ta: Aș schimba blatul din bucătărie. Mi-ar plăcea unul mai subțire, din piatră sau compozit.

  Un personaj de ficțiune crezi că s-ar simți cel mai bine la tine acasă: Sheldon Cooper (The Big Bang Theory).

  Ce înseamnă acasă: Acasă înseamnă locul în care mă relaxez și unde îmi încarc bateriile.

  Foto: Diana Oros

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Apartament de burlac din București: culori saturate, cărămidă aparentă și ...