Apartamente cu 2 camere

Apartament de două camere din București cu bucătărie deschisă, dar în același timp închisă

Acest apartament cu două camere din București reușește să împace marea dilemă a bucătăriei: open space sau închisă? În această amenajare, bucătăria cu insulă e separată de living, dar în același e și deschisă spre zona de zi, prin două porțiuni de sticlă.  

Mădălina și Bogdan, un cuplu tânăr de IT-iști, și-au cumpărat în 2017 un apartament cu două camere într-un ansamblu nou din cartierul Grozăvești, București. L-au ales pentru suprafața amplă de 82 metri pătrați, cu livingul și bucătăria luminoase. Locuința se afla în stadiul nefinisat („la roșu”) când au apelat la arhitecta de interior Cristina Micu pentru amenajare.

Bucătăria are insulă, dar e separată de living

Cuplul își dorea o bucătărie cu insulă, în stilul celor open space, dar prefera totuși să mențină livingul separat de zona de gătit. Voiau și un loc de luat masa pentru serile cu prietenii sau momente festive. Ideea Cristinei a fost să spargă parțial peretele dintre cele două încăperi, astfel încât să asigure o legătură între ele. În golurile create, a montat două uși armonice de sticlă, luate de la Tremton Paradise. Acum, Mădălina și Bogdan pot separa încăperile la nevoie, păstrând însă vizual conceptul de spațiu liber. 

Zona de dining e marcată printr-un tapet cu motive arhitecturale, de la Wall&Deco, și un corp suspendat centrat deasupra mesei cu blat alb. „Lumina joacă un rol important în amenajare, cu ajutorul luminii artificiale se pot obține diferite efecte și atmosfera dorită, în funcție de moment”, explică Cristina.

În living, mobilierul este unul simplu, cu un accent dat de oglinda bronze din spatele canapelei. Cromatica neutră (griuri și lemn natur) e încălzită de rozul pastelat din draperii, perne decorative și blatul măsuței de cafea. 

Și mobilierul de bucătărie e minimalist, liniar, în nuanțe de alb și textură de lemn, ca de altfel tot mobilierul din casă. Finisajele deschise la culoare pun în valoare lumina naturală abundentă din cameră – în zilele însorite, e o adevărată plăcere să gătești aici. 

Insula servește și ca loc de luat micul dejun, și ca spațiu de depozitare. Deasupra, arhitecta a proiectat o mică zonă de bar, cu rafturi pentru sticle de vin și suporturi pentru pahare. Pardoseala e placată cu parchet Egger, aceeași nuanță ca în living, dormitor și hol.

Duș într-o baie de 1,9 metri pătrați

Apartamentul era conceput cu o baie și un grup sanitar, dar Mădălina și Bogdan și-au dorit să aibă duș în amândouă. „A fost o provocare, deoarece suprafața celui de-al doilea era de doar 1,9 metri pătrați”, precizează Cristina. Ca să utilizeze spațiul cât mai eficient și funcțional, arhitecta a modificat instalațiile sanitare și a făcut o nișă în duș, care are și rol de depozitare.

Un alt truc utilizat este oglinda bronze de deasupra lavoarului, care dă iluzia de spațiu mai mare. Dușul e cu scurgere în pardoseală – unul tradițional, cu cădiță, ar fi ocupat mai mult spațiu.

Suporturi de biciclete pe hol

Cum și Mădălina și Bogdan au biciclete, au vrut să aibă un spațiu special pentru depozitarea acestora. Cea mai bună variantă s-a dovedit unu dintre pereții holului, unde Cristina le-a creat o zonă marcată prin vopsea neagră tip tablă de scris, pe care cei doi o pot personaliza cu diferite mesaje și desene. E piesa de rezistență a holului, care pare mai mare datorită oglinzilor și mobilierului alb folosit. 

Hol alb cu spațiu depozitare biciclete
Cum faci spațiu pentru biciclete într-un apartament de două camere, din București sau de oriunde? Montezi un suport de perete.

Spațiul este însuflețit prin tabloul cu licheni de diferite culori, realizat de echipa Aero.

Lumea întreagă în dormitor

Dormitorul matrimonial are o atmosferă aparte, datorită tapetului cu harta lumii de la Wall&Deco. Spre geam, colțișorul cu masa de machiaj e accentuat prin oglinda verticală, cât toată înălțimea camerei. Și aici, cromatica e una neutră și odihnitoare, iar piesele mici de mobilier, cum e scaunul albastru, personalizează decorul. 

Amenajare open space dormitor matrimonial
Tapetul din dormitor este tot de la Wall&Deco.

Amenajarea a durat opt luni, iar bugetul aproximativ a fost de 25.000 euro (fără finisajele suportate de dezvoltator). 

Tips&Tricks pentru amenajare de la Cristina Micu

Primul pas într-o amenajare

Pornind de la cerințele existente, trebuie rezolvată mai întâi partea tehnică a proiectului: compartimentarea și funcționalitatea – crearea de locuri de depozitare.

Coerența unui interior

Pentru a crea o atmosferă generală unitară, păstrează în toate încăperile aceeași gamă cromatică și stil de finisaje și mobilier. În această amenajare, am ales culori neutre și pastelate, accentuate de mici elemente de decor și corpuri de iluminat. 

Jocuri de oglinzi

Oglinzile joacă un rol important într-o amenajare. Aici, am folosit oglinzi atât clare, cât și bronze, pentru amplificarea spațiului acolo unde a fost necesar. Chiar și în băi sunt prezente, având un efect spectaculos.

Foto: Dana Dincă

Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de arhitecta de interior Cristina Micu . Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Trimite-ne un mail la contact@lovedeco.ro și spune povestea acelei case!

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Raluca
Raluca
1 year ago

De unde este oglinda bronze din baie?

Cezara Palade
Admin
1 year ago
Reply to  Raluca

Bună, Raluca,

Am întrebat și noi, oglinzile de pe peretele cu cada au fost făcute pe comandă și au venit direct de la dezvoltator.

Staicu Catalin Adrian
Staicu Catalin Adrian
1 year ago

De unde este parchetul?

Cezara Palade
Admin
1 year ago

Bună, pardoseala este placată cu parchet Egger.

MoniMil
MoniMil
1 year ago

Super soluție. Și eu aș face așa la mine!

ULTIMELE ARTICOLE
icon

VIDEO Liziera de lac: cum arată o casă smart de lângă București, înconjura...