Apartamente cu 2 camere

Apartament de două camere din București cu bucătărie deschisă, dar în același timp închisă

    Acest apartament de două camere din București reușește să împace marea dilemă a bucătăriei: open space sau închisă? În această amenajare, bucătăria cu insulă e separată de living, dar în același e și deschisă spre zona de zi, prin două porțiuni de sticlă.  

    Mădălina și Bogdan, un cuplu tânăr de IT-iști, și-au cumpărat în 2017 un apartament de două camere în București, mai precis într-un ansamblu nou din cartierul Grozăvești. L-au ales pentru suprafața amplă de 82 metri pătrați, cu livingul și bucătăria luminoase. Locuința se afla în stadiul nefinisat („la roșu”) când au apelat la arhitecta de interior Cristina Micu pentru amenajare.

    Bucătăria are insulă, dar e separată de living

    Cuplul își dorea o bucătărie cu insulă, în stilul celor open space, dar prefera totuși să mențină livingul separat de zona de gătit. Voiau și un loc de luat masa pentru serile cu prietenii sau momente festive. Ideea Cristinei a fost să spargă parțial peretele dintre cele două încăperi, astfel încât să asigure o legătură între ele. În golurile create, a montat două uși armonice de sticlă, luate de la Tremton Paradise. Acum, Mădălina și Bogdan pot separa încăperile la nevoie, păstrând însă vizual conceptul de spațiu liber în apartamentul lor de două camere din București.

    Zona de dining e marcată printr-un tapet cu motive arhitecturale, de la Wall&Deco, și un corp suspendat centrat deasupra mesei cu blat alb. „Lumina joacă un rol important în amenajare, cu ajutorul luminii artificiale se pot obține diferite efecte și atmosfera dorită, în funcție de moment”, explică Cristina.

    În living, mobilierul este unul simplu, cu un accent dat de oglinda bronze din spatele canapelei. Cromatica neutră (griuri și lemn natur) e încălzită de rozul pastelat din draperii, perne decorative și blatul măsuței de cafea. 

    Și mobilierul de bucătărie e minimalist, liniar, în nuanțe de alb și textură de lemn, ca de altfel tot mobilierul din casă. Finisajele deschise la culoare pun în valoare lumina naturală abundentă din cameră – în zilele însorite, e o adevărată plăcere să gătești aici. 

    Insula servește și ca loc de luat micul dejun, și ca spațiu de depozitare. Deasupra, arhitecta a proiectat o mică zonă de bar, cu rafturi pentru sticle de vin și suporturi pentru pahare. Pardoseala e placată cu parchet Egger, aceeași nuanță ca în living, dormitor și hol.

    Duș într-o baie de 1,9 metri pătrați

    Apartamentul de două camere din București era conceput cu o baie și un grup sanitar, dar Mădălina și Bogdan și-au dorit să aibă duș în amândouă. „A fost o provocare, deoarece suprafața celui de-al doilea era de doar 1,9 metri pătrați”, precizează Cristina. Ca să utilizeze spațiul cât mai eficient și funcțional, arhitecta a modificat instalațiile sanitare și a făcut o nișă în duș, care are și rol de depozitare.

    Un alt truc utilizat este oglinda bronze de deasupra lavoarului, care dă iluzia de spațiu mai mare. Dușul e cu scurgere în pardoseală – unul tradițional, cu cădiță, ar fi ocupat mai mult spațiu.

    Suporturi de biciclete pe hol

    Cum și Mădălina și Bogdan au biciclete, au vrut să aibă un spațiu special pentru depozitarea acestora. Cea mai bună variantă s-a dovedit unu dintre pereții holului, unde Cristina le-a creat o zonă marcată prin vopsea neagră tip tablă de scris, pe care cei doi o pot personaliza cu diferite mesaje și desene. E piesa de rezistență a holului, care pare mai mare datorită oglinzilor și mobilierului alb folosit. 

    apartament de două camere bucurești Hol alb cu spațiu depozitare biciclete
    Cum faci spațiu pentru biciclete într-un apartament de două camere, din București sau de oriunde? Montezi un suport de perete.

    Spațiul este însuflețit prin tabloul cu licheni de diferite culori, realizat de echipa Aero.

    Lumea întreagă în dormitor

    Dormitorul matrimonial are o atmosferă aparte, datorită tapetului cu harta lumii de la Wall&Deco. Spre geam, colțișorul cu masa de machiaj e accentuat prin oglinda verticală, cât toată înălțimea camerei. Și aici, cromatica e una neutră și odihnitoare, iar piesele mici de mobilier, cum e scaunul albastru, personalizează decorul. 

    apartament de două camere bucurești Amenajare open space dormitor matrimonial
    Tapetul din dormitor este tot de la Wall&Deco.

    Amenajarea acestui apartament de două camere a durat opt luni, iar bugetul aproximativ a fost de 25.000 euro (fără finisajele suportate de dezvoltator). 

    Tips&Tricks pentru amenajare de la Cristina Micu

    Primul pas într-o amenajare

    Pornind de la cerințele existente, trebuie rezolvată mai întâi partea tehnică a proiectului: compartimentarea și funcționalitatea – crearea de locuri de depozitare.

    Coerența unui interior

    Pentru a crea o atmosferă generală unitară, păstrează în toate încăperile aceeași gamă cromatică și stil de finisaje și mobilier. În această amenajare, am ales culori neutre și pastelate, accentuate de mici elemente de decor și corpuri de iluminat. 

    Jocuri de oglinzi

    Oglinzile joacă un rol important într-o amenajare. Aici, am folosit oglinzi atât clare, cât și bronze, pentru amplificarea spațiului acolo unde a fost necesar. Chiar și în băi sunt prezente, având un efect spectaculos.

    Foto: Dana Dincă

    Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de arhitecta de interior Cristina Micu . Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Trimite-ne un mail la [email protected] și spune povestea acelei case!

    Amenajare de living cu bucătărie și amenajare de living și dining: tips&tricks pentru un spațiu armonios

    O bucătărie open space este, de fapt, un proiect de amenajare de living cu bucătărie foarte versatil, care ne poate ușura viața de zi cu zi. Însă a găsi idei practice care să funcționeze în casa noastră, depinzând deci de spațiul pe care îl avem la dispoziție, nu este întotdeauna ușor.

    bucatarie open space apartament de două camere bucurești

    Poate știi deja ce vrei, dar ai nevoie totuși de un plan atunci când demarezi proiectul de amenajare pentru un living cu bucătărie. Acesta este cu atât mai dificil în casele și apartamentele mici, iar marea provocare este să proiectezi un plan inteligent. Apoi, desigur, trebuie să ai în vedere amenajarea spațiului într-o manieră coerentă, atât practică, cât și estetică.

    Nu te lăsăm la greu și-ți oferim câteva idei foarte bune de amenajare pentru un living cu bucătărie open space.

    Crează un spațiu de relaxare în planul tău de amenajare a unui living cu bucătărie open space

    Plasarea inteligentă a pieselor de mobilier este o metodă bună de a „sparge” spațiul. Poți să folosești unul dintre colțurile libere din zona de gătit, de exemplu, pentru crearea, din obiecte de mobilier modulare, unui spațiu cozy de mici dimensiuni. Acesta poate face trecerea dintre living și bucătărie mai lină din punct de vedere vizual, separând cele două zone și, în același timp, aducându-le împreună.

    O pată de culoare pe podea poate crea, de asemenea, un pod vizual, așa că optează pentru un covor potrivit pentru decorul tău.

    Secționează zona: de ce o bucătărie open space închisă cu sticlă este o idee bună

    Poți crea zone distincte în planul deschis prin folosirea unor finisaje diferite – poți folosi, de pildă, o gresie mată, hexagonală, în bucătărie, pe care să o contopești cu pardoseala. Ori poți transforma un living cu bucătărie open space într-un spațiu semi-deschis. O bucătărie open space închisă cu sticlă este o idee excelentă, la fel și pereții sau bibliotecile cu rol despărțitor.

    semineu living open space

    O bucătărie open space închisă cu sticlă vine cu un avantaj: vizual, spațiul pare în continuare mare, deși zonele sunt delimitate. În pluc, din punct de vedere practic, zgomotul nu mai este difuz, iar mirosurile neplăcute care se pot impregna în materialele textile din living nu mai sunt o problemă. O bucătărie open space închisă cu sticlă se potrivește atât unui apartament de două camere sau unei case mici, cât și unui spațiu mare.

    Plasarea strategică a pieselelor de mobilier în planul de amanajare pentru o bucătărie open space

    Planul deschis dă impresia unui spațiu mai amplu, însă atunci când eliminăm un perete, pierdem spațiu de depozitare, precum și un element pe care l-am folosi, de exemplu, pentru sprijinirea unor piese de mobilier. Soluția în acest caz este să poziționezi mobila într-un mod practic. Poți pune, de pildă canapeaua în centru și o poți folosi pentru delimitarea zonei de gătit de cea de relaxare în loc să o sprijin de perete.

    Alege o paletă cromatică coerentă și respect-o în decor și în procesul de amanajare de living și dining și, desigur, living

    Spațiul tău deschis trebuie să fie unitar în cele mai mici detalii, așa că paleta cromatică este importantă. Aceasta trebuie să fie în primul rând coerentă, dar are și aspecte practice. O poți folosi pentru delimitarea subtilă a spațiilor sau poți crea un perete accent pentru a scoate în evidență o zonă anume.

    insula de bucatarie

    Un simplu covor, de exemplu, dacă este ales potrivt, poate să „lege” elementele folosite în planul de amenajare de living cu bucătărie open space sau pentru amanajarea zonei de living și dining.

    Planul de amenajare pentru living și dining

    Bucătăriile open space sunt tot mai populare astăzi, venind cu un suflu modern în trendurile imobiliare. De regulă, procesul de amenajare de living și dining este unul simplu, pentru că cele zone sunt unite de funcționalitățile lor: zona de gătit și zona de servire. Zonele trebuie să fie însă bine definite. Poți alege să le separi parțial, creând un spațiu semi deschis, sau poți păstra planul original.

    bucatarie open space insula

    În ambele cazuri, alegerea plasarea pieselor de mobilier este importantă atât pentru partea practică, cât și pentru cea estetică. Dacă ai un apartament mic, de pildă, nu cumpăra o masă dreptunghiulară. Orientează-te spre una rotundă sau, pentru a fi totuși pregătit pentru mese relaxante cu prietenii și familia, alege o masă mică, la prima vedere, dar extensibilă.

    Ține cont, de asemenea, de faptul că trebuie să ajungi rapid din bucătărie în zona de dining, pentru a profita de toate avantajele acestei compartimentări.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    5 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raluca
    Raluca
    4 years ago

    De unde este oglinda bronze din baie?

    Cezara Palade
    Admin
    4 years ago
    Reply to  Raluca

    Bună, Raluca,

    Am întrebat și noi, oglinzile de pe peretele cu cada au fost făcute pe comandă și au venit direct de la dezvoltator.

    Staicu Catalin Adrian
    Staicu Catalin Adrian
    4 years ago

    De unde este parchetul?

    Cezara Palade
    Admin
    4 years ago

    Bună, pardoseala este placată cu parchet Egger.

    MoniMil
    MoniMil
    4 years ago

    Super soluție. Și eu aș face așa la mine!

    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Apartament de două camere din București cu bucătărie deschisă, dar în acel...