Un penthouse pe trei niveluri, din Colentina: cum e viața pe malul lacului Plumbuita
publicat pe 06 feb. 2020Nume: Ioana, ziaristă
Oraș: București, Colentina
Tip de locuință: penthouse pe trei niveluri, cu trei camere și două băi
Suprafață: 120 metri pătrați
Stă aici: din 2019, proprietară
Împarte casa cu: soțul ei, Cristi (inginer IT), și cu motanul Zumpi
Pardoseală din stejar, blaturi de granit, geamuri mari și vedere spre lacul Plumbuita. Așa arată casa visurilor Ioanei și a lui Cristi. După doi ani de căutări, ei s-au îndrăgostit la prima vedere de acest penthouse de la etajul 13, aflat într-un bloc nou, construit în Colentina.
Înainte să locuiască aici, Ioana și Cristi au stat în Balta Alba, într-un bloc din anii ’80, iar principalul motiv pentru care au vrut să se mute a fost să fie mai aproape de centru, ca să nu mai piardă atât de mult timp în trafic, în drum spre birou.
“Ne-am căutat casă vreme de aproape doi ani. Am vizionat zeci de apartamente și am văzut mii de anunțuri pe site-urile de imobiliare. Am pierdut mult timp cu un apartament pentru care am așteptat peste șapte luni finalizarea unui litigiu. Când am obosit să tot așteptăm, am reînceput căutările. Ba chiar am crescut și bugetul’’, povestește Ioana.
Pentru amenajarea interioară au lucrat cu arhitectul Petru Darida de la Outbox Studio, iar procesul a durat șapte luni. Decorul este unul modern-scandinav, cu câteva elemente industriale, în care predomină lemnul, culorile naturale și plantele. Cea mai mare provocare a fost schimbarea tâmplăriei, povestește Ioana, pentru că la etajul 13 ‘’vântul se simte altfel’’.
Proprietarii și-au dorit o casă aerisită, cu multe plante, inspirată din stilul nordic
Paleta de culori e alcătuită din nuanțe neutre și deschise, pentru o atmosferă relaxantă și liniștită
Un hamac în birou e fix ce trebuie atunci când ai nevoie de o pauză
Culoarea Pantone 2020, albastru clasic, a fost integrată în baie și în dormitor
Canapeaua din living este de la IKEA
Cea mai costisitoare din amenajare a fost mobilierul din bucătărie
Locul preferat al lui Zumpi este la fereastră
Chestionar cu idei bune
Stilul casei: Am pornit de la stilul nordic, preferatul nostru. Am pus accent pe lemn, de aici parchetul și mesele din stejar, pe culori naturale, ale pământului, și pe multe plante. Nimic nu este artificial.
Inspirație: Reviste văzute de-a lungul anilor, fotografii de pe internet, toate având ca numitor comun stilul scandinav.
Colțul preferat: Depinde de starea în care sunt. Dimineața îmi place să stau pe canapea, să îmi beau cafeaua uitându-mă pe geamurile din living. Dacă vreau să citesc, prefer să mă duc în bibliotecă și să lenevesc în hamac, cu o carte în mână. Dacă am prieteni în vizită, bucătăria este locul preferat. Aici gătim, bem un pahar de vin și stăm de vorbă.
Amenajarea acestui penthouse pe trei niveluri a fost gata în șapte luni
Litiera lui Zumpi a fost integrată în dulapul pentru lavoar
Lemnul din stejar masiv este laitmotivul amenajarii
Holul este all white
Covorul din living este de la Rugvista și a costat 1100 de lei
Elementul preferat: Măsuța de cafea din lemn de stejar. Mă duce cu gândul la bunicul meu, care a fost pădurar. Este ca și când l-aș simți aproape, deși el nu mai este de multă vreme. La el în gospodărie, stâlpii porților erau din stejar, tocmai pentru că este un lemn strașnic, și tot acolo regăseam dragostea și respectul pentru natură.
Cel mai recent lucru cumpărat: Fotoliul galben de la Pouf.ro. Inițial aveam alt fotoliu, la care am renunțat pentru că avea un design total nepractic. Adică, avea picioarele mult ieșite în afara cadrului și ne loveam de ele aproape de fiecare dată când treceam pe lângă fotoliu.
Cea mai mare provocare: Schimbarea tâmplăriei, care nu era de calitatea la care ne-am așteptat. Nu ne dădea acea senzație de siguranță, aveam impresia că o doboară vântul. Iar la etajul 13 vântul se simte altfel :).
Cel mai bun lucru iarna: Banalul fapt că este cald. Am schimbat geamurile, iar izolația blocului este excelentă. Așadar, este cald, plăcut, și totul cu un consum mic de energie. Niciodată nu ținem toate caloriferele deschise, pentru că nu este nevoie. Să nu mai spun de pardoseala din stejar. Deși pretențioasă ca întreținere, iarna are avantajul că e plăcută la atingere. Preia cumva din căldura aerului.
Cel mai bun lucru vara: Fiind expus spre est și sud, apartamentul are ferestre în colțuri opuse. Contrar împământenitei frici de curent a poporului român, noi stăm cu toate geamurile deschise și ne bucurăm de un plăcut curent în casă atunci când nu e caniculă.
Ce spun prietenii: Toți ne-au apreciat apartamentul pentru echilibrul lui aproape perfect. Nu are nimic în minus sau în plus. Nu e ceva care să te deranjeze și nici nu duci lipsa vreunui lucru.
Cel mai mare răsfăț: Blaturile de granit din bucătărie. Au fost o alegere scumpă comparativ cu alte opțiuni pe care le-am avut, dar îmi place să gătesc și am vrut blaturi rezistente, pe care să pun orice oală fierbinte fără teama de a le strica.
Dacă printr-o minune ai putea schimba ceva: Nu este ceva care să nu îmi placă. Absolut nimic. Eventual, poate aș pune încălzire prin pardoseală. Poate, dar nu neapărat. Altfel, dacă ar fi să schimb ceva legat de procesul de amenajare, ar fi numărul grijilor: mi-aș face mai puține.
Un personaj de ficțiune care s-ar simți bine la tine acasă: Poate personajul lui Gabriel García Márquez din „Un veac de singurătate” ar putea să își contemple existența din apartamentul nostru liniștit.
Acasă înseamnă: Cristi, soțul meu, și motanul Zumpi.
Casa ta în cinci cuvinte: Caldă, comodă, practică, spațioasă, acasă.
Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: În primul rând, trebuie să știi ce îți dorești pentru următorii 10-15-20 de ani. Prima întrebare pe listă ar fi dacă îți dorești copii (în caz că nu ai). Este o întrebare de care noi ne-am lovit și la care a trebuit să răspundem. Este musai să îți stabilești bine prioritățile și să îți știi nevoile, să știi lucrurile la cer nu poți renunța.
Resurse mobilă:
Masă dining: urbanwoods.ro
Măsuță de cafea: urbanwoods.ro
Canapea: IKEA
Scaune de bar: ioooi.ro
Covor living: rugvista.ro
Foto: Sabin Prodan
Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!
-
TURURI DE CASE
Și-au amenajat apartamentul pe măsură ce au locuit în el și au descoperit nevoile familiei
-
TURURI DE CASE
Doi români și-au amenajat apartamentul din Bruxelles cu influențe japandi și mult alb
-
TURURI DE CASE
Doi fotografi și-au amenajat singuri apartamentul ideal pentru poze de revistă
-
hotnews
La câte grade se spală catifeaua. Cum se curăță corect acest tip de material
Contează și detergentul sau dacă folosești balsam.
-
UTILE
De ce să pui folie de aluminiu în mașina de spălat rufe. Cel mai cool truc
Efectul se va vedea pe hainele tale.
-
Sponsored
Gătești rapid și sănătos cu grătarele electrice NINJA. Potrivite pentru orice ocazie (P)
Pentru mulți dintre noi, ideea de a avea un „cheat day” în timpul unei diete este tentantă. Dar ce ai spune dacă ai putea transforma acea zi de răsfăț într-o […]