Apartamente cu 3 camere

Un cuplu a renovat de la distanță apartamentul cu trei camere din Rahova, București

  Un apartament din Rahova, București poartă culorile soarelui arzător și ale Mării Roșii în fiecare dintre cele trei camere. Proprietarii, un cuplu tânăr, și-au dorit ca amenajarea să se învârtă în jurul acestor două elemente, iar echipa Lime Studio (arhitectele Silvia Olteanu și Roxana Jipa) a făcut întocmai.

  După mai bine de cinci ani petrecuți în afara țării în interes de serviciu, cuplul cu un copil de școală primară a hotărât să se întoarcă în România și a început un proces temeinic de reamenajare a apartamentului din Rahova, București, pe care îl deține. Au lucrat cu Silvia și Roxana de la distanță și au găsit împreună soluții ingenioase ca să se încadreze în buget.

  apartament Rahova living
  Canapeaua și comoda TV sunt de la IKEA, măsuța de cafea de la JYSK și covorul de la Vivre. Restul mobilierului este realizat la comandă la Mobila Brio. În stânga și dreapta ferestrei au fost create două mini-biblioteci.

  Inspirația pentru conceptul de amenajare a venit din micile obiecte pe care cuplul le-a adus cu el din țara de adopție, printre care și oglinda din baia de serviciu. Arhitectele le-au inclusiv organic în amenajare și au construit în jurul lor paleta de culori din întreaga casă. La fel de organic au inclus și mobilierul vechi din apartament, pe care l-au recondiționat cu accente scandinave. Au fost nevoite să recurgă la asta pentru apartamentul nu mai fusese renovat de ceva vreme, iar o bună parte din bugetul de 20.000 euro a intrat în schimbarea finisajelor și instalațiilor (electrice și sanitare).

  „Am păstrat mobilierul de bucătărie, pe care l-am recondiționat la o firmă specializată. Nu am renunțat nici la patul și dulapurile vechi din dormitorul matrimonial, ci le-am dat un suflu nou prin schimbarea fronturilor”, ne spun arhitectele.

  Elementul aparte al amenajării apartamentului din Rahova, București? Pereții vopsiți cu culori tari fie pe jumătate, fie în întregime, în funcție de zonă și de înălțimea membrilor familiei. În camera copilului, de exemplu, pereții sun vopsiți în galben doar până la jumătate.

  apartament Rahova birou
  În camera fetiței au fost create un birou și un loc de relaxare în zona ferestrei. Scaunul este de la IKEA, iar perdelele și draperiile, de la Dalila Interior.

  “Pe toată perioada amenajării, care s-a întins pe trei luni, proprietarii nu au fost în țară. Am ținut legătura online și telefonic. Comunicarea este esențială. Credem cu tărie că un spațiu de locuit trebuie făcut întocmai ca o haină la croitor – adaptat perfect personalității fiecărui beneficiar.”

  Tips&tricks pentru amenajare de la Lime Studio

  Lumină de atmosferă
  Creează o atmosferă relaxantă într-un spațiu de citit, montând mici corpuri de iluminat, care difuzează lumină caldă.

  Alege mobilier pe picioare
  Pentru a da impresia unui spațiu mai mare, folosește obiecte de mobilier cu picioare de cel puțin zece cm înălțime.

  Restaurează mobila veche
  Nu arunca mobilierul vechi. Schimbă-i fronturile și/sau mânerele și vopsește-l. Va căpăta un look nou.

  Mergi pe unitate
  Folosește aceleași materiale pentru pardoseală. Chiar și în bucătărie poți folosi parchet, în continuarea celui de pe hol și living.

  Foto: Sabin Prodan

  Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de cei de la Lime Studio. Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  6 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Robert
  Robert
  3 years ago

  Bună ziua,
  Îmi puteți spune codul culorilor folosite la mobila de bucatarie?
  Mulțumesc!

  Cezara Palade
  Admin
  3 years ago
  Reply to  Robert
  Robert
  Robert
  3 years ago

  Ok.. Dar ce culori sunt? (gri antracit, gri grafit, etc)

  Robert
  Robert
  3 years ago

  Mulțumesc!

  icon

  Un cuplu a renovat de la distanță apartamentul cu trei camere din Rahova, Bucu...