Apartamente cu 3 camere

2 în 1: din două apartamente din Craiova au făcut unul singur, modern și monocromatic

  Deși considerate sobre și monotone, non-culorile dețin o putere specială atunci când sunt folosite echilibrat într-un decor interior. Așa cum e cazul acestui apartament cu trei camere din Craiova, în care monocromia este o sursă de confort și inspirație zilnică pentru proprietari.

  În 2015, un cuplu din Craiova a cumpărat două apartamente dintr-un bloc construit în 2015 și au decis să le unească. Își doreau un spațiu aerisit și monocrom: alb, negru, gri, iar ca să fie siguri că dorința le va fi împlinită, au apelat la arhitectul Răzvan Drinceanu și echipa Blanc Architecture.

  Amenajare bucatarie alb negru apartament Craiova Blanc Architecture
  Blatul insulei de bucătărie e din cuarț negru, iar restul corpului de mobilier din PAL termorezistent.

  „Cele două apartamente se aflau la roșu, de aici și posibilitatea de a le omogeniza într-un singur spațiu coerent. Am demolat toți pereții despărțitori, fără a interveni însă asupra peretelui ce delimitează cele două apartamente. Astfel, am reușit să creăm o zonă de zi comună pentru living și locul de luat masa, iar în cazul zonei de noapte reconfigurarea a permis mărirea dormitoarelor”, explică Răzvan.

  După recompartimentare, a ieșit un apartament cu trei camere, două băi și o suprafață totală de 135 metri pătrați. Intrarea se face printr-un hol care are zona de open space în dreapta (cu bucătărie, living, dining), iar cele două dormitoare sunt în stânga. Delimitarea clară a zonelor asigură intimitate și confort sporit – vizual, auditiv, olfactiv.

  Amenajare dining alb negru apartament Craiova Blanc Architecture
  Un corp de mobilier cu rafturi deschise separă intrarea în apartament de zona de zi. El creează o punte de legătură către living – îl delimitează fără a obtura vizual cele două spații.

  Legătura dintre ele se face prin parchetul închis la culoare, luat de la Vicla. A fost cea mai costisitoare investiție (14.000 euro), pentru că nuanța de lemn și modelul au fost făcute pe comandă. Cuplul și-a dorit o paletă de culori monocromă, așadar arhitecții au mizat pe nuanțe de alb, negru și gri.

  Amenajare baie gri si alb apartament Craiova Blanc Architecture
  Băile nu sunt prea mari, dar oglinda supradimensionată, faianța lucioasă și folosirea albului contribuie la un efect optic de mărire a spațiului.

  Simplitatea gamei cromatice este reluată și în designul mobilierului fix, compus din linii clare. Designerii au proiectat corpuri pe comandă care să rezolve toate nevoile funcționale, fără să devină o prezență prea vizibilă în spațiu. Ușile urmează același concept minimalist – sunt filomuro (cu tocul ascuns), luate de la Pinum. Pe lângă monocromie și parchet, legătura dintre încăperi se face prin pereții albi și mocheta din întreaga amenajare – același model, crem, luat de la Carpet&More.

  Amenajare loc de luat masa alb negru apartament Craiova Blanc Architecture
  Locul de luat masa e separat de bucătărie prin uși glisante de sticlă, cu ramă neagră. Tablourile au fost create de arhitecți și printate pe pânză.

  Răzvan și echipa au gândit zona de zi și diningul ca spații care comunică direct, dar își găsesc propria identitate prin piesele de mobilier alese.

  Amenajare living alb negru apartament Craiova Blanc Architecture
  Ferestrele mari permit iluminarea naturală a spațiului. Deși ar putea părea o alegere masculină, cromatica a fost o decizie luată la comun de către cuplu.

  Canapeaua pe comandă, făcută în colaborare cu cei de la Mobira Prod, este o piesă-cheie pentru living, la fel cum masa și scaunele de la The Home sunt definitorii pentru dining.

  Amenajare dormitor alb negru si gri apartament Craiova Blanc Architecture
  Dormitorul matrimonial este compus din două camere ale apartamentului inițial.

  Dormitoarele se încadrează în aceleași linii drepte, prezente în mobilierul custom-made. Jocul cromatic monocrom e animat aici de accesorii: noptierele cu finisaj cupru în dormitorul matrimonial, aplicele și covorul, în cel secundar.

  Amenajare dormitor alb negru si gri apartament Craiova Blanc Architecture
  Dormitorul de oaspeți are un dressing alb cu opt uși, dispus pe toată lungimea peretelui.

  Amenajarea a durat opt luni, iar bugetul a fost de 60.000 euro, de la stadiul „la roșu” până la finalizarea la cheie.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Răzvan Drinceanu

  Cum te asiguri că un interior monocrom nu e plictisitor

  Spațiul poate fi animat de elemente cheie: piese de mobilier speciale, aparte, fie că este vorba de un design cunoscut sau de o formă neconvențională. Acestea reușesc să anime spațiul astfel încât să adauge intrigă interiorului.

  Rolul jucat de lumină într-un interior

  Lumina joacă un rol important, fie că este naturală, fie artificială, dar în special cea naturală, prin dinamismul intrinsec al mișcării soarelui, ce creează o atmosferă diferită în funcție de poziția lui pe cer.

  Fotograf: Răzvan Drinceanu (Blanc Architecture)

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  2 în 1: din două apartamente din Craiova au făcut unul singur, modern și mon...