DESIGN INTERIOR

28 de idei pentru un decor de toamnă în sufrageria ta

publicat pe 31 oct. 2022

  Livingul este camera în care ne relaxăm și în care îi primim în vizită pe cei dragi. Este locul în care ne putem retrage după o zi de muncă și spațiul în care ne refugiem de răcoarea zilelor de toamnă. Este și camera pe care o redecorăm cel mai des.

  Poate fi foarte simplu să-ți decorezi livingul pentru toamnă și să-l faci mai cozy. De la lumânări la accente de culori tomnatice și frunze uscate, uite 28 de idei decorative de toamnă de la The Spruce care-ți vor transforma livingul cu minimum de efort.

  1. Adaugă straturi de texturi

  p

  Să adaugi straturi textile de texturi călduroase și pufoase este una dintre cele mai ușoare idei decorative de toamnă de pus în aplicare. Combinația de covoare pufoase, pături călduroase și blană falsă îți vor transforma instant livingul într-un spațiu cozy. Se potrivesc de minune cu elemente naturale, precum lemnul.

  2. Sticlă în nuanța chihlimbarului

  p

  O măsuță de cafea din lemn, un covor texturat și o vază din sticlă de culoarea chihlimbarului cu ramuri cu frunze aduc o notă subtilă tomnatică în living. Optează pentru o vază transparentă ca să reflecte lumina pe masă.

  3. Un colț muzical

  p

  Când îți amenajezi livingul, gândește-te la toate simțurile. Dacă îți place să te relaxezi cu muzică în surdină, un colț muzical în living este perfect. Oferă-ți spațiu pentru pasiunea muzicală și te vei bucura seară de seară cu vinilurile preferate.

  4. Pune becuri cu lumină caldă

  p

  Dacă ai becuri cu lumină rece, schimbă-le odată cu venirea toamnei. Cele cu lumină caldă fac spațiul mai primitor, perfect pentru zilele de toamnă când îți petreci mai multe seri în casă. În plus, lumina artificială caldă este mai odihnitoare pentru ochi. Nu uita să optezi pentru becuri cu led ca să reduci consumul.

  5. Canapea oranj din catifea

  p

  O canapea oranj ars din catifea aduce nota tomnatică perfectă în living. Nu e necesar să-ți schimbi canapeaua, ci poți căuta o husă sau o cuvertură din catifea în nuanța asta.

  6. Fă plinul la barul mobil

  p

  Când zilele devin mai scurte și nopțile mai lungi, ai mai multe motive să-ți amenajezi un bar mobil în living. Caută rețete de cocktailuri cu arome tomnatice pentru serile cu prietenii și ia-ți băuturile necesare. Partea de sus a barului dedic-o decorațiunilor cu frunze de toamnă și lumânări parfumate.

  7. Pune cărți pe masa de cafea

  p

  Dacă nu ai un loc dedicat cititului, amenajează-ți măsuța de cafea cu cărți. Toamna este anotimpul care te îmbie la citit alături de o cană de ceai fierbinte. Așa că, dacă ești în pană de idei decorative de toamnă, optează oricând pentru cărți.

  8. Include în decor o tavă de cocktail

  p

  Și dacă îți spuneam de măsuța de cafea, o poți decora și cu o tavă pentru cocktailuri. Pune pe ea sfeșnice cu lumânări, o vază cu flori în nuanțe tomnatice și un dovleac decorativ.

  9. Folosește finisaje uzate

  p

  Mobilierul pe care se vede patina timpului e în tendințe, fie că vorbim de fotolii vechi cu pielea uzată (dar funcțională), fie obiecte din lemn vintage. Se potrivesc în orice anotimp dacă îți place stilul vintage, dar parcă arată perfect pentru toamnă.

  10. Combină culori de toamnă

  p

  Nuanțele de ruginiu și muștar se potrivesc cu decorul de toamna fiindcă amintesc de transformările prin care trec frunzele la schimbarea anotimpurilor. Combină accente de culori de toamnă cu alb și crem pentru un look modern.

  11. Îmbracă pereții în lemn

  p

  Dacă cochetezi cu amenajările rustice și farmhouse, e anotimpul perfect să incluzi în amenajare accente din aceste stiluri. Poți obține efectul cu panouri din lemn pentru pereți. Dacă să-i îmbraci total în lemn ți se pare prea mult, fă un singur perete de accent din lemn.

  12. Folosește elemente naturale

  p

  Câteva elemente naturale sunt de ajuns pentru a aduce o notă tomnatică în living. Mobilier din lemn natur, combinat cu un covor din fibre naturale și o vază cu frunze uscate vor face un living cu pereți albi să se simtă extra cozy.

  13. Încorporează tonuri ruginii

  p

  O nuanță ușor de integrat într-un living este ruginiul. Aduce o notă tomnatică caldă ce amintește de nuanțele pământului și ale frunzelor.

  14. Pereți în culori calde

  p

  Pereți în nuanțe pale de oranj, o canapea din piele de culoarea coniacului și flori în nuanțe calde combinate cu printuri colorate transformă livingul într-un spațiu perfect pentru relaxare.

  15. Celebrează lemnul de culoare închisă

  p

  Chiar dacă lemnul natur este mai cald, și cel în nuanțe închise se potrivește în decorurile tomnatice. Nuanțele închise de lemn aduc aminte de zilele de toamnă târzii, când natura se pregătește pentru iarnă. Folosește lemnul în nuanțe închise cu un covor ciocolatiu, elemente alb-crem și focul din șemineu sau de la lumânările aprinse.

  16. Spațiu luminos

  p

  Poți opta și pentru un spațiu tomnatic mai luminos și vesel cu câteva elemente de toamnă. Decorațiuni albe în formă de dovleci, o vază din lemn cu frunze este de ajuns dacă ai un spațiu luminos a cărui estetică vrei să o păstrezi.

  17. Măsuță pentru ceai

  p

  Ritualurile zilnice au un sens mai profund toamna, când căutăm confort și acel sentiment de hygge acasă. Dacă adori ceaiul, amenajează-ți un loc pentru acest ritual relaxant. Pune pe o tavă ceainicul cu ceașca, cartea pe care o citești și o vază cu vreascuri. Îți garantăm că te vei simți și mai bine acasă după o zi de muncă.

  18. Folosește perne de accent în nuanțe mai închise

  p

  Poți să adopți în living schimbarea anotimpului cu câteva perne de accent în nuanțe mai închise pe o canapea albă. Fără mult efort aduci o notă tomnatică în living fără să schimbi toată amenajarea.

  19. Dulap vintage cu lucruri de sezon

  p

  Un alt mod prin care poți include în amenajare idei decorative de toamnă este cu ajutorul vitrinei unui dulap vintage. Dacă ai un astfel de dulap, pune în vitrină decorațiuni tomnatice în formă de dovleci, pături cozy și sticle în nuanțe maronii.

  20. Amenajează-ți biblioteca pentru toamnă

  p

  Cu ajutorul bibliotecii poți aduce decorul de toamnă în living. Adaugă elemente decorative în nuanțe tomnatice, finisaje aurii și o operă de artă. Pentru un aspect omogen, aranjează și cărți cu paginile spre exterior în loc de cotor. Lasă la vedere cotorul cărților cu coperte în nuanțe de toamnă.

  21. Accente simple de culori

  p

  Dacă ești adepta esteticii subtile, adaugă în amenajare doar câteva accente simple de culori tomnatice sau decorațiuni de sezon. Una sau două decorațiuni în formă bostan sau o vază cu flori portocalii este tot ce ai nevoie ca să întâmpini decorativ toamna.

  22. Masă de jocuri ascunsă

  p

  Îți plac proiectele DIY și ești pregătită pentru o provocare de toamnă? Construiește-ți o măsuță de cafea potrivită pentru jocuri, cu sertare ascunse. Este obiectul de mobilier potrivit pentru serile reci de toamnă când îți inviți prietenii să jucați board games. Pentru tutorial urmărește instrucțiunile de aici.

  23. Loc cozy pentru citit

  p

  Transformă-ți locul pentru citit într-un spațiu cozy de toamnă. Pune pe fotoliu o pernă decorativă și o pătură în nuanțe tomnatice, ideale pentru confort.

  24. Adu toamna de afară în interior

  p

  Uite un proiect DIY tomnatic de upcycling super ușor de făcut. Pictează baza a trei sticle identice cu vopsea acrilică aurie ca să-ți creezi vazele. După ce s-au uscat complet, pune în ele ramuri cu frunze roșiatice. Le poți folosi ca decorațiuni pentru masa din living.

  25. Scară cu pături

  p

  Dacă ai nevoie de un spațiu la îndemână pentru depozitarea păturilor, folosește o scară din lemn. Este un truc de depozitare ideal pentru spațiile mici, dar și foarte practic. Pune scara în apropiere de un fotoliu sau canapea, ca să le ai mereu la îndemână.

  26. Prioritizează tonurile pământului

  p

  Când folosești tonurile pământului și materiale naturale creezi un spațiu relaxant și cozy, ideal pentru toamnă.

  27. Cufăr vintage

  p

  Dacă ai un cufăr vintage moștenire de la bunici, e momentul să-l integrezi în decor. Pune-l pe un perete și folosește-l ca obiect de mobilier sau transformă-l în măsuță de cafea.

  28. Aprinde lumânări

  p

  Decorul de toamnă nu e complet fără lumânări. Lumina lor caldă aduce nota de hygge necesară pentru o toamnă cozy acasă. Dacă folosești lumânări parfumate optează pentru cele cu miros de plăcintă de dovleac, scorțișoară, mere sau prune.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  28 de idei pentru un decor de toamnă în sufrageria ta