DIY

VIDEO Cum transformi niște conuri de brad în decorațiuni de toamnă, în doar 5 pași

  Gabi Ralea, blogger de bricolaj și de decor îți explică cum poți face decorațiuni eco din conuri de brad și scorțișoară. Le poți face cu puține instrumente, rapid și cu efect de lungă durată.

  Pe lângă faptul că asemenea decorațiuni se potrivesc perfect cu perioada din an în care ne aflăm, conurile sunt simplu, ușor de făcut și nu ocupă mult spațiu. În plus, îți vor reîmprospăta atmosfera din casă și te vei bucura o vreme de un miros foarte plăcut. S-ar putea să te îmbie să faci repede și un orez cu lapte peste care să presari scorțișoară.

  Pașii pentru decorațiuni din conuri de brad cu scorțișoară:

  conuri de brad
  Cel mai simplu și practic este să folosești un spray cu lipici.

  Ai nevoie de conuri de brad și de scorțișoară, evident, apoi mai ai nevoie de: lipici spray, aracet sau lipici pentru bricolaj, pensulă, tavă și hârtie de copt. Apoi începi pe pași:

  Pasul 1: dezinfectează conurile de brad

  Pentru a putea fi folosite fără nicio problemă, conurile de brad trebuie dezinfectate. Ia o tavă, pune o bucată de hârtie de copt, așază conurile și bagă-le la cuptor, la o temperatură de 180-200 de grade, pentru cel puțin două ore. Le poți lăsa în cuptor cu ușa puțin deschisă chiar și peste noapte.

  Pasul 2: pulverizează lipici

  Pentru această etapă, e mai ușor să te folosești de un spray cu lipici pe care să-l pulverizezi peste conurile de brad. Pune o cantitate generoasă astfel încât scorțișoara să se poată prinde ulterior. Dacă ai la îndemână aracet, aplică-l cu o pensulă pe vârfurile conurilor de brad.

  Pasul 3: presară scorțisoară

  conuri de brad
  Poți alege orice alt vas decorativ în care să pui conurile după ce sunt gata.

  Ar fi bine ca scorțișoara să fie pusă într-un recipient cu sită din care să curgă ușor și uniform peste conuri. Pulberea de scorțișoară se va prinde în toate locurile în care există lipici. Dacă ai optat pentru spray-ul cu lipici, ești în avantaj, pentru că scorțișoara se lipește pe o suprafață mai mare, ceea ce ajută la menținerea mirosului plăcut pentru o perioadă mai mare de timp.

  Pasul 4: scutură conurile și lasă-le la uscat

  Ca să elimini surplusul de scorțisoară care nu s-a lipit, scutură conurile și lasă-le câteva minute la uscat. Dacă ți se pare că mai e nevoie de un strat de scorțișoară, mai pulverizează încă o dată lipici și adaugă, din nou, pulberea de mirodenie.

  Pasul 5: așază conurile pe o tavă sau într-un vas decorativ

  După ce conurile s-au uscat, pune-le pe o tavă sau într-un alt vas care crezi că se potrivește și folosește-le pe post de odorizant natural. Casa ta îți va mulțumi.

  Timpul de lucru este de aproximativ zece minute.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO Cum transformi niște conuri de brad în decorațiuni de toamnă, în doar...