CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

25 de idei pentru cum să depozitezi sticlele de vin în funcție de cât spațiu ai în casă

  Fie că locuiești într-un apartament mic cu spațiu limitat, fie că ai o bucătărie mare unde ai loc pentru diverse tipuri de mobilier, există o mulțime de soluții ca să te ajute la depozitarea sticlelor de vin.

  Dacă-ți place un pahar ocazional de vin, dar te-ai săturat ca sticlele de vin să-ți ocupe spațiul de pe masa din bucătărie, avem soluții pentru tine.

  Depozitare pentru sticle de vin: idei pentru orice fel de spațiu, mic sau mare

  Uite 25 de idei pentru depozitare sticle de vin inspirate de la The Spruce, care te vor ajuta să menții ordinea, dar și ca spațiul tău să arate cool.

  1. Tavă decorativă

  O tavă decorativă este una dintre cele mai utile și versatile lucruri pe care le poți avea în casă. O poți folosi pentru decorul mesei de cafea, pentru bijuterii și parfumuri, dar și pentru depozitarea sticlelor de vin. În plus, te va ajuta și să cari mai ușor sticlele la masă când ai nevoie să-ți servești prietenii.

  2. Cărucior de bar

  Cărucioarele de bar și-au făcut reapariția în ultimii ani în lumea designului interior și pe bună dreptate. Căruciorul de bar este portabil și compact și-l poți folosi în diverse moduri creative. Este de asemenea perfect pentru depozitarea sticlelor de vin.

  3. Dulap cu spațiu dedicat

  Dacă ești în proces de redecorare a bucătăriei, include în planurile de mobilier și un dulap built-in cu spațiu dedicat pentru sticlele de vin. Spațiile cubice pentru sticlele de vin nu ocupă mult spațiu și astfel poți păstra restul rafturilor pentru depozitarea altor obiecte.

  4. Bar built-in

  Dacă-ți permite spațiul, un bar built-in este un obiect de mobilier care poate arată perfect într-o bucătărie sau în living. Vei avea astfel o zonă dedicată pentru vin și alte băuturi într-un mod stylish și funcțional. Amestecul dintre spațiile de depozitare închise, rafturi deschide și suprafața de lucru este combinația perfectă pentru un bar, atât din punct de vedere vizual, cât și practic.

  5. Insulă bucătărie

  Sunt multe modele de insule de bucătărie care au spațiu dedicat sticlelor de vin. Ai mereu sticlele la îndemână și nu trebuie să adaugi un alt suport sau obiect de mobilier pentru ele.

  6. Frigider pentru vin

  Un frigider pentru vin nu este numai o soluție bună pentru depozitarea sticlelor, dar îți și menține vinul la o temperatură ideală. Frigiderul pentru vin este diferit de cel obișnuit fiindcă îți permite să setezi temperatura exactă pentru vin și, fiindcă nu este multă umiditate în interior, vinul tău se va menține proaspăt mai mult timp.

  7. Idei pentru depozitare sticle de vin: bufet în dining

  Un bufet pentru zona de dining este un loc excelent în care să depozitezi veselă extra, prosoape și ai ghicit – sticle de vin. Păstrează totul la îndemână pentru momentele când iei masa cu familia sau prietenii.

  8. Suport pentru dulap

  Dacă locuiești cu chirie sau într-un apartament mic și nu poți să adaugi un obiect de mobilier dedicat, un suport pentru dulap este o soluție bună pentru depozitarea sticlelor de vin. Găsești o mulțime de modele și mărimi, din diverse materiale și te ajută să menții ordinea.

  9. Dulap cu geamuri

  Sticlele de vin pot arăta foarte chic, organizate într-un dulap de bucătărie cu geamuri. Păstrează o tematică cromatică simplă ca spațiul să nu pară aglomerat. De exemplu, pune în vitrină doar sticlele și vesela în maxim două culori.

  10. Dulap dedicat

  În locul unui dulap built-in, folosește un dulăpior pentru băuturi. Pune în interiorul lui sticle, pahare și alte accesorii pentru bar. Apoi decorează partea superioară cu o floare, o veioză și o tavă decorativă unde poți pune sticlele cu băuturile cele mai des consumate.

  11. Rafturi pe perete

  Rafturi din metal și sticlă sunt o soluție pentru depozitarea sticlelor de vin și utilizează și spațiul vertical. Accesorizează rafturile cu boluri mici, pahare și sticle în așa fel încât să arate ordonate.

  12. Suport diamant

  Un suport diamant pentru sticlele de vin este o soluție built-in ingenioasă care adaugă un element sculptural spațiului. Spre deosebire de alte spații de depozitare dedicate sticlelor de vin, suportul diamant poate acomoda un număr mai mare de sticle, într-un mod organizat. Îți sugerăm să montezi suportul pe un perete de accent.

  13. Vitrină cu oglindă

  Clasica vitrină cu oglindă este un alt spațiu ideal pentru depozitarea sticlelor de vin. Peretele din oglindă al vitrinei conferă iluzia de spațiu mai larg și face vitrina să pară un obiect de mobilier built-in. Pune sticlele de vin într-o parte a rafturilor și decorează restul cu pahare, cărți și alte accesorii pentru accente decorative.

  14. Coș din răchită

  Coșul din nuiele este unul dintre cele mai versatile spații de depozitare pe care-l poți folosi în orice cameră a casei. Poate servi, de asemenea, și ca suport improvizat pentru sticlele de vin în living sau în bucătărie. Îl poți ține atât de jos, cât și pe un dulap.

  15. Rafturi plutitoare

  Folosește rafturi plutitoare din lemn masiv care să iasă în evidență pe un fundal vopsit în nuanțe închise. Adaugă un accent natural în spațiu și e un loc ideal pentru sticlele de vion și alte băuturi.

  16. Cutie din lemn

  Cutia din lemn pentru vinuri nu este numai o idee bună pentru ambalarea cadourilor, ci și o metodă practică de depozitare. Păstrează sticlele într-un loc uscat și întunecat și astfel le prelungește savoarea. În plus, dacă ai mai multe cutii, le poți pune una peste alta ca să economisești spațiu și să le poți muta cu ușurință.

  17. Cutie din carton

  Depozitează o parte din sticlele de vin într-o cutie din carton într-un loc răcoros și întunecat. Asta e o metodă bună pentru depozitarea sticlelor de vin mai ales dacă te pregătești să dai o petrecere sau să găzduiești o cină pentru un grup mare.

  18. Bar cu design avangardist

  Modul cum depozitezi sticlele de vin poate să fie o atracție decorativă în amenajarea locuinței. Investește într-un cărucior bar cu un design avangardist sau vintage și oferă un loc sticlelor preferate de vin în timp ce scoți din anonimat spațiul.

  19. Suport pentru colț

  Dacă ai un colț nefolosit în living sau în bucătărie, îl poți folosi utila cu un suport pentru vinuri. Alege un model care are și rafturi, ca să le poți decora suplimentar.

  20. Suport modern plutitor

  Un suport plutitor pentru sticlele de vin adaugă un soi de perete invizibil și depozitează sticlele într-un mod unic. Genul acesta de sistem de depozitare personalizat adaugă o notă elegantă și contemporană în amenajare.

  21. Suport pentru vin și pahare

  Combină depozitarea sticlelor de vin cu cea a paharelor cu ajutorul unui suport care să includă spații pentru ambele. Regula este: sticlele de vin sus și paharele jos. Economisești spațiu și arată ordonat și cool.

  22. Suport din metal

  Dacă nu vrei să investești mulți bani pentru depozitarea sticlelor de vin, alege un suport clasic metalic pe care îl poți pune pe dulap sau pe frigider. Pentru un design vintage, caută un suport în magazinele second hand cu mobilă și accesorii pentru casă.

  23. Suport montat în perete

  Un suport montat în perete este ideal pentru folosirea spațiului vertical fără să instalezi noi rafturi sau alte obiecte de mobilier. Se potrivește și în spații înguste sau pe un perete cu spațiu disponibil limitat.

  24. Suport care atârnă

  Adaugă un suport decor pentru sticlele de vin, agățat pe un perete. Se potrivește într-un bar la subsol sau într-un living de dimensiuni mari.

  25. Pivniță cu vinuri

  Dacă stai la casă și îți permite spațiul, nimic nu se compară cu o pivniță pentru vinuri. Este într-adevăr o investiție, dar îți permite să păstrezi sticlele într-un mediu cu temperatură și lumină controlate. Calitatea vinului se va păstra un timp îndelungat, iar experiența gustului va fi la un cu totul alt nivel.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  25 de idei pentru cum să depozitezi sticlele de vin în funcție de cât spați...