DESIGN EXTERIOR

15 baruri de grădină din care să te inspiri vara asta

  Dacă ai o grădină și-ți place să-ți petreci timpul liber în compania prietenilor, poți face petreceri super cool în aer liber, în care să vă simțiți ca-n vacanța de vară. Aproape orice petrecere are nevoie de un bar, chit că este o masă improvizată sau o construcție în sine. Dacă îți plac proiectele DIY, poți să-ți faci propriul bar de grădină, ori dacă vrei unul de-a gata, există mai multe variante din care poți alege.

  Ca să-ți fie mai ușor să alegi, ți-am pregătit câteva modele de baruri de grădină din care să te inspiri.

  1. Baruri de grădină din paleți

  p

  Paleții încep să primească din ce în ce mai des aprecierea celor care își doresc un mobilier personalizat, ușor de construit și mai ecologic. Realizarea un bar de grădină din paleți e ca și cum te-ai juca cu niște cuburi. Faci rost de câțiva europaleți, îi tai în dimensiunile dorite și-ți construiești barul unind bucățile prin cuie. Apoi mai rămâne să-l vopsești, dacă dorești, sau îl poți lăsa și natur.

  2. Baruri de grădină din mobilă vintage

  p

  Pentru iubitoarele de design boem și vintage, barul ăsta este o alegere ieftină, la îndemână și eco, fiindcă implică un proces de upcycling, recondiționarea unui obiect vechi, în loc să-l arunci. Poți folosi sau cumpăra de la un târg de antichități o masuță de machiaj cu sertare și oglindă. Înlocuiește oglinda cu o bucată de material tare care a fost dat cu vopsea de tip chalkboard, ca să poți scrie mesaje cu cretă pe ea. Poți folosi evident și o bucată de tablă. Mobilierul poți să-l dai puțin cu șmirghel, ca să-l netezești, și apoi să-l dai cu lac protector. Ca să-și păstreze aspectul vintage, nu-l vopsi într-o altă culoare.

  3. Baruri de grădină în stil farmhouse

  p

  Genul ăsta de bar de grădină se încadrează perfect într-un garaj deschis. Avantajul lui este că în cazul unei ploi nu va trebui să muți petrecerea în casă, ci doar să muți invitații sub acoperișul garajului. Cu efortul și uneltele potrivite poți să faci un astfel de bar din lemn și tablă. Îl poți decora și cu câteva ghivece suspendate și luminițe. Ca să întregești stilul farmhouse, adaugă și o decorațiune cu un craniu de animal.

  4. Baruri de grădină cu bucătărie

  p

  Un bar de grădină 2 în 1, cu bucătărie încorporată este alegerea potrivită dacă îți place ca la petrecerile pe care le dai să și gătești împreună cu prietenii. În felul ăsta nu va mai trebui să faci ture din curte în casă și invers, ca să aduci mâncarea sau să speli câteva pahare. Vei putea face toate lucrurile astea din confortul grădinii. În plus, menținând petrecerea și invitații mai mult în grădină, nu vei mai avea nevoie să faci curat după party și-n casă.

  5. Baruri de grădină la fereastra bucătăriei

  p

  Dacă ai o curte mai mică, poți improviza un bar de grădină chiar la fereastra bucătăriei. Poți monta o poliță la pervaz. Pune câteva scaune înalte de bar și decorează blatul ales după bunul plac. Cu un minimum de efort și un spațiu redus poți avea un bar de grădină simplu, dar util și confortabil.

  6. Baruri de grădină pliabile

  p

  Varianta de bar de grădină pliabil este potrivită într-un spațiu foarte restrâns. Ocupând spațiu pe înălțime și fiind montat pe perete, poți beneficia de barul de grădină pliabil fără să-ți faci griji că-ți aglomerezi curtea. Dacă te pricepi la bricolaj, poți să-ți faci un astfel de bar dintr-un dulap suspendat cu rafturi la care să adaugi o măsuță pliabilă pe ușă.

  7. Baruri de grădină cu butoaie

  p

  Una dintre cele mai simple metode DIY, barul de grădină cu butoaie poate fi gata în doar câteva minute. Ai nevoie de două butoaie de susținere și o placă din lemn masiv pusă peste ele, pe post de masă. Arată foarte cool și butoaiele pot servi și ca spațiu de depozitare pentru diverse lucruri.

  8. Baruri de grădină în foișor

  p

  Un simplu bar făcut din paleți poate arăta de-a dreptul magic dacă-l pui într-un foișor. Iar avantajele lui merg dincolo de estetică. Invitații tăi se vor putea bucura de timpul petrecut afară, la umbra foișorului, iar în caz de ploaie nu va trebui să închei brusc petrecerea. Pentru un look complet, adaugă și nite decorațiuni.

  9. Baruri de grădină simple, din lemn

  p

  Poți să-ți faci un astfel de bar  la comandă sau să încerci să-l construiești tu, dacă ai câteva cunoștințe de tâmplărie simplă. Pentru un look minimalist, vopsește barul în negru. Poți adăuga niște plante ca decor, dar nu-l încărca. Păstrează-l cât mai simplu și cât mai practic.

  10. Baruri de grădină din cutii de lemn

  p

  Strânge niște cutii din lemn și construiește-ți cu ele un bar de grădină. Urmărește pas cu pas tutorialul de la Dove Cottage și creează-ți un bar cu care să-ți impresionezi invitații. Este potrivit celor care doresc un bar destul de compact ca mărime, dar cu multe spații de depozitare. Modelul este foarte creativ și ai nevoie de timp și răbdare ca să-l construiești, dar răsplata va fi pe măsură.

  Fiindcă nu toți avem timp sau talent pentru proiecte DIY, există varianta să-ți cumperi un bar de grădină gata făcut. Te poți inspira din următoarele baruri de grădină, dar înainte să iei o decizie gândește-te la ce spațiu ai în curte și alege-l pe cel care îți este cel mai practic și potrivit vizual în amenajare.

  11. Baruri de grădină din lemn natur

  Baruri de grădină lemn natur
  (Bar din lemn pentru grădină Safavieh Lola, Bonami, 2 267 Lei)

  Barul din lemn de salcâm de la Bonami vine gata asamblat, astfel vei economisi timpul pe care l-ai fi petrecut montând fiecare piesă. Are spații de depozitare și accesorii și se potrivește în orice decor exterior. Producătorii recomandă ca atunci când nu folosești barul, să-l acoperi sau să-l depozitezi în interior, ca să-l protejezi de intemperii și să-i prelungești durata de viață.

  12. Baruri de grădină mini

  Baruri de grădină mini
  (Minibar de grădină Curver Pacific Cool Bar, Yalco, 337,31 Lei)

  Minibarul Curver Pacific Cool Bar este un obiect de mobilier 2 în 1 care ocupă puțin spațiu și este ușor de transportat, deci îl poți lua cu tine și când pleci la iarbă verde. Poate fi folosit ca măsuță de grădină sau de cafea și ca bar cu spațiu în care poți ține băuturile în gheață. Dacă ai un buget și un spațiu limitate, atunci minibarul ți se va potrivi de minune.

  13. Baruri de grădină tip căsuță

  Baruri de grădină casuță
  (Masă de bar cu acoperiș, vidaXL, 1 579 Lei)

  Barul cu acoperiș tip căsuță este fabricat din lemn masiv de acacia și se potrivește în grădinile rustice și eclectice. Nu este foarte voluminos, deci dacă ai o grădină mică nu va trebui să-ți faci griji pentru spațiu. Acoperișul din lemn te va proteja de razele soarelui în timp ce vei pregăti cele mai aromate cocktail-uri.

  14. Baruri de grădină mobile

  Baruri de grădină mobile
  (Exotic bar mobil, Mobexpert, 2 644 Lei)

  Cu un aspect jucăuș, barul mobil de la Mobexpert te va cuceri. El se potrivește și în living ca obiect de mobilier și decorativ, dar îl poți scoate și în grădină cu ușurință datorită roților din metal. Fiind un obiect mai degrabă de interior, după ce termini petrecerea în grădină, du barul mobil în casă și curăță-l. Barul mobil se potrivește într-o amenajare vintage sau rustică și este ușor de integrat în decor.

  15. Baruri de grădină pliabile

  Baruri de grădină pliabile
  (Masă de bar pliabilă, vidaXL, 1 619 Lei)

  Barul pliabil este realizat din lemn de tec, un material foarte rezistent la intemperii, perfect dacă vrei să faci o investiție pentru grădină care să aibă un trai lung și fără bătăi de cap. Blatul are și un orificiu dedicat umbrelei de soare și spații de depozitare generoase pentru sticle și pahare. Este o variantă  ergonomică fiindcă se pliază cu ușurință ca să-l poți depozita după ce termini petrecerea.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  15 baruri de grădină din care să te inspiri vara asta