LIFE

TikTok tricks: cum păstrezi vinul rămas cu o metodă ieftină și la îndemână

  TikTok-ul este acest univers infinit de entertainment, dar și un mediu în care poți să găsești soluții neașteptate la probleme diverse. Tocmai de aceea, în seria TikTok tricks îți arătăm ce metode și soluții uneori neconvenționale ai pentru situații de tot felul. În episodul de azi afli cum păstrezi corect vinul rămas. 

  Să luăm în calcul următorul scenariu: ai avut o seară cu prietenii la tine acasă și după ce toată lumea a plecat ai constatat că multe sticle de vin au fost deschise dar licoarea nu s-a băut. Primul instinct ar fi să pui dopuri sticlelor ca vinul să fie băut mai târziu. Însă metoda asta poate să dea vinului acel gust acru pe care nu ți-l dorești. 

  Soluții există, trebuie doar să le găsești la momentul potrivit. Dar mai ales în mediul potrivit. Și cum TikTok-ul e mediul ideal pentru a găsi tot felul de informații utile și neașteptate, iată că așa am descoperit care este cea mai bună și ieftină metodă de a păstra vinul rămas. 

  Sfaturile sunt oferite de utilizatoarea de TikTok @confidenceuncorked, care în viața de zi cu zi este somelier. Potrivit acesteia, metoda punerii la loc a dopurilor de plută nu este benefică. Asta pentru că o cantitate mare de aer va fi prinsă la interiorul sticlei, iar cantitatea de vin fiind redusă se ajunge la efectul de oxidare, deci de gust acru. 

  TikTok tricks: soluția pentru păstrarea vinului rămas

  Soluția păstrării vinului rămas are legătură și cu cantitatea acestuia, dar și cu tipul de recipient folosit. „Trebuie să reduci cantitatea de oxigen în raport cu cantitatea de vin”, subliniază utilizatoarea de TikTok. 

  Tocmai de aceea, soluția propusă pentru a păstra vinul rămas este una simplă. Folosește borcane. De regulă unele mai mici. 

  @confidenceuncorked

  If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you 🙂 Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger

  ♬ Blue Blood – Heinz Kiessling

  Toarnă vinul rămas într-un borcan și umple-l până aproape de margine înainte să îl sigilezi. Cu cât recipientul e mai mic, cu atât spațiul interior permite pătrunderea unei cantități mai mici de oxigen. Astfel că efectul de oxidare nu se produce. Totoddată, capacul de metal al borcanului asigură o etanșare mai bună decât un dop de plută

  Poate că nu este cel mai elegant mod de a păstra vinul rămas, dar cu siguranță este o metodă eficientă. Vinul păstrat în borcan poate să reziste astfel până la cinci zile. La fix cât să îți mai chemi prietenii pe la tine. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  TikTok tricks: cum păstrezi vinul rămas cu o metodă ieftină și la îndemân...