LIFE

7 soluții practice în bucătărie de la IKEA care îți vor face viața mult mai ușoară

publicat pe 12 apr. 2023

  IKEA e raiul soluțiilor practice pentru casa ta. Orice ai nevoie, în orice formă, dimensiune și culoare, sigur găsești la IKEA. Bucătăria e una dintre camerele casei care necesită și impune găsirea unor soluții practice ca viața să îți fie mai ușoară. De aceea am căutat și am găsit câteva soluții practice în bucătărie de la IKEA care să te scutească de bătăi de cap și să îți facă gătitul sau depozitarea mult mai accesibile. 

  1. Soluții practice în bucătărie: Tava rotativă SNURRAD

  ikea SNURRAD
  Această tavă îți poate decongestiona spațiul din frigider Foto: IKEA

  Această tavă rotativă de la IKEA e mai mult decât un simplu accesoriu inteligent. Este o soluție practică și ingenioasă pentru bucătăria ta care te scutește de multe bătăi de cap. 

  La bază, SNURRAD este o poliță rotativă și culisantă care se rotește 360 grade și oferă practic acces la toată borcanele din spatele frigiderului. Fixarea se face pe raftul frigiderului cu ventuze, marginile tăvii sunt ridicate pentru a ține lucrurile în loc, iar designul accesoriului face să fie potrivit pentru majoritatea frigiderelor disponibile în piață. 

  Tava SNURRAD a prins popularitate pe TikTok, după ce mai mulți utilizatori i-au arătat caracterul practic în bucătărie. Lucru la care IKEA excelează. 

  @juliasphouse

  Unboxing my new toy from ikea✨ There is nothing better than organized fridge 🤩 #organizedhome #fyp #asmr #organizedkitchen

  ♬ original sound – Julia Odden

  SNURRAD este, cu siguranță, una dintre soluțiile practice în bucătărie de care ai nevoie pentru o viață mai ușoară. Tava este disponibilă și în magazinele IKEA din România. 

  2. Soluții practice în bucătărie: cărucior RÅSKOG

  ikea cărucior RÅSKOG
  Căruciorul RÅSKOG îți oferă spațiu extra pentru depozitare

  Acest tip de cărucior e una dintre soluțiile practice nu doar în bucătărie, ci și pentru alte camere. Asta pentru că încape în cele mai mici spații și poate fi folosit pe post de depozitare suplimentară pentru ustensile și nu numai. 

  Căruciorul RÅSKOG are patru roți mobile, este realizat dintr-un material rezistent, fiind ușor de transportat în și din camere. IKEA spune că RÅSKOG poate să fie stabil și pe suprafețe neregulate și că are o durată de folosire de mulți ani. 

  În orice casă se adună uneori prea multe lucruri de depozitat, așa că RÅSKOG este o soluție practică în bucătărie. Ține cont de faptul că acest cărucior poate fi o soluție bună dacă nu ai cum să instalezi rafturi deschise în bucătărie. 

  3. Soluții practice în bucătărie: panou perforat SKÅDIS

  ikea SKÅDIS
  Panoul SKÅDIS se folosește de spațiul pe verticală pentru depozitare

  La prima vedere pare o simplă bucată de MDF cu perforații care ar putea ocupa mai mult loc în bucătărie decât e cazul. Însă, panoul perforat SKÅDIS de la IKEA este una dintre acele soluții practice în bucătărie care se folosește de spațiul vertical pentru a depozita alte obiecte. 

  Încă o dată, ingeniozitatea suedeză nu cunoaște limite când vine vorba de soluții practice în bucătărie. 

  În plus, panoul SKÅDIS este extrem de customizabil pentru că poți să adaugi recipiente sau accesorii care să ajute la depozitarea mai multor obiecte din bucătărie. 

  4. Soluții practice în bucătărie: caserolă IKEA 365+ din sticlă

  caserola ikea 365
  Caserolă IKEA 365+ are funcție dublă de utilizare, ceea ce înseamnă beneficii în plus

  Dacă încă nu știai, alimentele puse la rece în caserole de sticlă își păstrează prospețimea și aromele pentru un timp mult mai îndelungat. Spre deosebire de păstrarea lor în caserole de plastic. 

  IKEA are, evident, o soluție în acest sens. Este vorba de caserola IKEA 365+, făcută din sticlă. Iar această soluție practică în bucătărie are două întrebuințări. Asta pentru că te ajută să depozitezi corect mai multe alimente, dar poate funcționa și ca un vas pentru cuptor. Mai mult, capacul ermetic din bambus poate păstra alimentele proaspete sau fierbinți, în funcție de utilizarea caserolei. Astfel că o poți folosi pentru servire imediată sau ca ajutor la gătit. 

  Caserola este rezistentă la temperaturi înalte, este transparentă și te ajută să găsești mai ușor ce cauți și are un aspect modern. Există mai multe variații ale produsului, cu dimensiuni și gramaje diferite. 

  5. Soluții practice în bucătărie: coș cu capac HÅLLBAR

  ikea HÅLLBAR
  Coșurile IKEA HÅLLBAR susnt practice și pot fi depozitate și unele peste altele

  E foarte important să reciclezi. Pentru că această ideea să devină obicei, de regulă ai nevoie și de soluții specifice de depozitare. 

  IKEA a propus ca soluție practică în bucătărie pentru reciclare coșul cu capac HÅLLBAR. Totul pentru a sorta diferitele materiale în coșuri diferite și pentru a valorifica în mod corect deșeurile. 

  Există o colecție și o familie întreagă de astfel de coșuri. Iar marele avantaj este că unele fiind de dimensiuni mai mic pot fi stivuite unele peste altele pentru a economisi spațiu, totul în timp ce sortezi plasticul de hârtie, sticle sau cutii de metal. De asemenea, coșurile pot fi plasate independent oriunde în casă sau integrate într-un corp sau sertar. În pachet este inclus și un autocolant ca să știi ce elemente sortezi. 

  6. Soluții practice în bucătărie: suport suspendat PÅLYCKE

  ikea PÅLYCKE
  Sistemul de depozitare PÅLYCKE reduce înghesuia între diversele tipuri de veselă

  Această soluție practică în bucătărie nu necesită găuri și nici nu ocupă spațiu. PÅLYCKE se fixează de o poliță cu unul dintre brațe, iar celălalt devine practic suport pentru pahare de vin sau pentru rolă de hârtie. E fix genul de accesoriu multifuncțional pe care trebuie să îl ai la îndemână în bucătărie ca să îți faci viața mai ușoară. Pentru că te ajută să folosești la maxim fiecare centimetru pătrat de depozitare. 

  Suportul PÅLYCKE poate să fie folosit în corpuri și sub polițe, clema de montaj este flexibilă și se potrivește cu majoritatea polițelor. De altfel, există o întreagă familie de accesorii PÅLYCKE care te pot ajuta să te folosești de orice spațiu disponibil. 

  7. Soluții practice în bucătărie: realizează propria insulă

  ikea mittback
  Acest tip de masă se potrivește ca insulă în bucătărie

  Fără un proiect DIY în bucătărie, folosind piese de la IKEA, farmecul soluțiilor de depozitare și utilizare nu ar avea sens. 

  Foarte mulți internauți au arătat că un blat LAGKAPTEN combinat cu două suporturi de tip capră MITTBACK pot fi de un real folos în bucătărie dacă noul mobilier asamblat este folosit pe post de insulă. Soluția practică este și una mai ieftină și aduce cu sine o oarecare autenticitate. 

  Suportul are funcție de înclinare dacă ai nevoie să folosești masa pentru a o curăța mai bine, iar blatul are orificii predefinite pentru a putea fi fixat mai ușor. 

  Acestea au fost o parte dintre soluțiile practice în bucătărie de la IKEA care te pot ajuta să te folosești mai mult de spațiu sau pot da o nouă întrebuințare unor obiecte, după caz. Dacă și tu le-ai folosit spune-ne părerea ta și recomandă-ne și alte soluții utile. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  7 soluții practice în bucătărie de la IKEA care îți vor face viața mult m...