Apartamente cu 2 camere

Într-un apartament de 53 metri pătrați, bucătăria și livingul comunică printr-un perete de sticlă

  Peretele din sticlă care separă bucătăria de living este cel mai spectaculos element din proiectul semnat de designerul Cristina Cătălina Ciobanu. Întreaga amenajare este gândită în ideea de echilibru între partea de design și funcționalitate a spațiului. Apartamentul cu două camere, situat în zona Nerva Traian din Capitală, urmează să fie închiriat prin Airbnb și a fost amenajat cu un buget de 15.000 euro.

  Proprietarii și-au dorit un spațiu modern și confortabil, dar i-au dat libertate Cristinei să dezvolte conceptul de amenajare. Optimizarea costurilor a fost însă un lucru de care s-a ținut cont pe toată durata șantierului. Proiectul a fost preluat cu finisajele dezvoltatorului, iar lucrările au durat aproape șapte luni.

  Apartamentul are două camere și o suprafață de 53 metri pătrați. Cel mai important lucru pentru Cristina a fost să obțină un interior aerisit și practic, fără să sacrifice componenta estetică. Mobilierul este făcut pe comandă, aproape în toată casa, pentru a se mula cât mai bine pe arhitectura spațiului. Bucătăria, cu o suprafață nu foarte generoasă, este un exemplu de organizare eficientă. Dulapurile înalte până în tavan asigură tot necesarul de depozitare, iar insula tip bar în care este integrată și o plită cu inducție, preia și rolul de masă de dining. Zona de contrablat este personalizată cu tapet cu model geometric, peste care a fost aplicată sticlă clară, un truc folosit de Cristina pentru a ține bugetul sub control.

  Perete accent în living, acoperit cu pal melaminat

  Pereții de sticlă care separă livingul de bucătărie favorizează pătrunderea luminii naturale în interior. Livingul a căpătat căldură și prin texturile și finisajele folosite în amenajare. Ca să obțină un element de focus, Cristina a placat peretele din dreptul canapelei cu pal melaminat de la Egger. Fladerul a fost poziționat în unghiuri diferite pentru a crea un model cu personalitate, lucru accentuat și de baghetele decorative negre, așezate în diverse forme geometrice. Cristina a compartimentat încăperea în zone cu funcțiuni diferite. Astfel, a obținut o zonă de lounge, cu o canapea confortabilă sub formă de „L”, zona media și un mic birou, poziționat în prelungirea dressingului. Scaunele de bar din bucătărie împrumută verdele colțarului pentru coerență vizuală.

  Petele de culoare sparg monotonia dormitorului

  Dormitorul este o încăpere scăldată în lumină naturală. Amenajarea de aici continuă tematica livingului, prin placarea parțială a pereților cu pal melaminat și adăugarea texturilor catifelate. De data aceasta, Cristina nu a mai folosit baghete decorative pentru a crea un model atipic la nivelul pereților, ci inserții înguste de oglindă. Spațiul a căpătat viață prin accentele de culoare, folosite cu măsură în decor. Pentru a rezolva necesarul de depozitare, Cristina a proiectat un dressing generos, înalt până în tavan.

  Cea mai mare parte a bugetului a fost investită în mobilierul custom

  Baia are o suprafață modestă, dar îndeplinește toate criteriile de funcționalitate și confort. Mobilierul este făcut pe comandă din același material ca și în bucătărie. Cromatica este una neutră.

  „Apartamentul este amenajat într-un stil modern în care predomină materialele noi și designul funcțional. Mi-am dorit un spațiu cât mai luminos și mai aerisit”, spune Cristina. „Marea provocare a fost să obțin o amenajare elegantă și confortabilă, încadrându-mă în buget. Mobilierul pe comandă este, probabil, elementul cel mai costisitor din tot proiectul”.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Cristina Cătălina Ciobanu

  • Este important conceptul, iar vibe-ul apartamentului în regim hotelier trebuie să fie unitar în toate camerele, iar ele să se lege cromatic și stilistic.
  • Cel mai important într-o amenajare este să poți îmbina esteticul și funcționalul într-un raport echilibrat.
  • Stilul folosit să fie mereu în trend, dar întotdeauna atemporal.

  Foto: Trying to do art

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Într-un apartament de 53 metri pătrați, bucătăria și livingul comunică pr...