Apartamente cu 2 camere

Spații mici, idei mari: cu 15.000 euro a transformat un apartament de 56 metri pătrați, de închiriat, într-un acasă primitor

publicat pe 03 iun. 2022

  Patru luni a durat amenajarea acestui apartament de două camere din zona Rebreanu, București. Arhitectul Andrei David a avut misiunea de a transforma un spațiu impersonal și rece într-o locuință caldă și primitoare, care urma să devină acasă pentru viitorii chiriași.

  Proprietara apartamentului și-a dorit un interior vesel și versatil, cu accente de galben, care să te facă te simți ca într-o vacanță permanentă. Zis și făcut.

  Apartamentul este unul decomandat și are o suprafață utilă de 56 metri pătrați. Este situat într-un bloc nou de locuințe din complexul rezidențial Rebreanu 30. Nu s-au făcut modificări de structură sau de finisaje. Doar în bucătărie, peretele din dreptul blatului a fost placat cu faianță albă, tip subway.

  Albastru și galben, culorile care te fac să te simți ca în vacanță

  Din punct de vedere cromatic, arhitectul Andrei David a reușit să combine cu succes două culori puternice, albastru și galben. Important, spune el, este să folosești cu măsură nuanțele intense și să încerci să le temperezi prin adăugarea unor culori neutre: gri, bej, alb. Apartamentul are multe zone de depozitare, un dulap generos în hol și unul în dormitor. Mobilierul este făcut la comandă, din MDF. Liniile minimaliste ale mobilierului ajută din punct de vedere estetic într-un spațiu de mici dimensiuni.

  apartament 2 camere de inchiriat
  Un riflaj de lemn delimitează holul de zona de living

   

  Amenajare modernă, cu accente scandinave

  Zona de zi este luminoasă și aerisită. Peretele de accent, zugrăvit într-o nuanță intensă de albastru indigo este, cu siguranță, elementul central al încăperii. Culoarea este îmblânzită prin tonurile neutre care predomină în rest, iar petele de galben fac ca spațiul să fie foarte cald. Canapeaua este de la Somproduct, alte piese de mobilier, decorațiuni și textile folosite în amenajare sunt de la The Home și IKEA. Corpurile de iluminat, ușor industriale, se potrivesc perfect în decor. La fel și măsuța de sticlă cu ramă metalică.

  apartament 2 camere de inchiriat galben si albastru

   

  Din punct de vedere al funcționalității, încăperea este împărțită în două zone distincte: zonă de lounge și zonă de dining. Tavanul gri ajută la delimitarea vizuală a spațiului, culoarea fiind continuată apoi în hol, atât la nivelul pereților, cât și a mobilierului făcut la comandă. Accentele de galben se regăsesc și aici.

  apartament 2 camere de inchiart mobilier galben
  Cromatică veselă, încă de la intrarea în apartament

  Alb pentru o bucătărie mai spațioasă

  „Bucătăria are dimensiuni reduse, fiind dispusă pe lungime, așa că am încercat să creez impresia unui spațiu mai generos folosind mult alb la nivelul mobilierului și al finisajelor”, spune arhitectul Andrei David. „Am adăugat lemn pentru a aduce mai multă căldură amenajării. Ca element de funcționalitate, avem o masă tip bar, pentru trei persoane, așezată de-a lungul peretelui. Este gândită ca un spațiu în care să poți să bei liniștit cafeaua la începutul zilei”. Mobilierul este unul modern, minimalist, aspect accentuat și de absența mânerelor.

  apartament 2 camere de inchiariat bucatarie
  Zona de lucru este luminată cu o bandă led

  Dormitorul continuă cromatica și stilul bucătăriei, cu câteva accente de culoare în plus, adăugate prin alegerea textilelor. Albul pereților și lumina naturală din abundență fac ca încăperea să pară mult mai mare decât e de fapt. Același efect îl are și oglinda dreptunghiulară din dreptul patului. Mobilierul este compact și asigură tot necesarul de depozitare de care ai nevoie.

  apartament 2 camere de inchirat amenajare dormitor
  Dormitorul nu este foarte spațios, dar este bine organizat

  Costul amenajării a ajuns undeva la 15.000 de euro. „În general, când vorbim de locuințe care urmează să fie închiriate, clienții insistă mai mult pe partea de funcționalitate, și mai puțin pe detalii ce țin de estetică. Dar se pot obține rezultate bune și când ai la dispoziție un buget limitat”, spune arhitectul.

  apartament 2 camere de inchiriat dormitor

  Sfaturi pentru amenajare de la arhitectul Andrei David:

  • Folosește culorile puternice cu moderație și temperează-le cu ajutorul tonurilor neutre.
  • Proiectează spații de depozitare care să nu încarce vizual. Liniile simple, minimaliste sunt ideale, mai ales în spații mici.
  • Folosește cu încredere albul în încăperi cu suprafață modestă.
  • Oglinzile reflectă bine lumina naturală. Include-le în amenajare pentru a crea impresia unui spațiu generos și aerisit.
  • Textilele colorate sunt perfecte pentru a aduce un pic de dinamism într-o încăpere cu cromatică neutră.
  • Împarte încăperea în zone cu funcționalități bine definite. Vei obține un spațiu confortabil, indiferent de suprafața de care dispui.
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Spații mici, idei mari: cu 15.000 euro a transformat un apartament de 56 metri ...