DESIGN INTERIOR

7 trucuri pentru decorarea unei locuințe în care stai cu chirie

  Când nu ai o casă a ta în care să poți modifica orice, e dificil să o personalizezi așa cum ți-ai dori. Însă nu imposibil. Trucurile de mai jos îți vor fi utile să creezi un decor pe placul tău, chiar și dacă stai cu chirie.

  De multe ori, regulile proprietarilor sunt restrictive. Nu ai voie să faci schimbări prea mari, cum ar fi să modifici instalația electrică, să bați cuie în pereți sau chiar să schimbi sistemul de prindere al jaluzelelor. Însă există soluții pentru fiecare dintre situațiile menționate, soluții care nu te vor pune în situația de a pierde garanția achitată atunci când te-ai mutat. Iată câteva trucuri de decor pentru cei care stau cu chirie.

  1. Instalează o aplică de perete falsă

  @nji.design DIY #VideoSnapChallenge #interiordesign #diyhomedecor #diy #design #bedroommakeover ♬ how would they know bad girls club – Chris Gleason

  Știi acele dormitoare cu aplice deasupra noptierelor? În teorie sunt frumoase, dar în practică, puține apartamente le au integrate în instalația electrică. Soluția este să montezi aplice false, cu lumini pe bază de baterii pe care le poți controla prin telecomandă sau buton. Poți cumpăra o aplică obișnuită, iar în loc să o înșurubezi în perete, o prinzi cu arici dublu-adezivi. Înainte să o montezi, înlocuiești partea electrică din interior cu lumini cu becuri LED alimentate de baterii.

  2. Veioză fără priză

  @sadieannjensen problem=solved #homedecorhacks #amazonfavs #rundontwalk ♬ Send Me on My Way – Vibe Street

  Trucul de mai sus poate fi aplicat și în cazul în care simți nevoia de o veioză într-un loc în care nu ai o priză. În loc să folosești un prelungitor inestetic și să te împiedici în cabluri, mai bine cumperi o veioză care funcționează pe baterii. Dacă nu găsești una pe placul tău, pur și simplu cumpără o veioză obișnuită și montează în locul soclului electric un bec LED alimentat cu baterii, ca în cazul de mai sus.

  3. Înlocuiește jaluzelele verticale

  @stephhhcardenas Hi loves! Here’s my highly requested apartment curtain hack 🎀 no holes and under $50 ✨ hope you enjoy! #apartmenthacks #apartmentdiy #apartmentdecor ♬ original sound – Stephanie Cardenas

  Întreabă orice designer și îți va spune din start că jaluzelele verticale nu se potrivesc într-o locuință. Însă pentru că sunt dotate cu un sistem de șine special, e cam greu să le înlocuiești cu unele normale fără să trebuiască să dai tot sistemul jos și să montezi o rejansă. Ceea ce nu e o soluție de decor prietenoasă cu chiria. Ce poți face este să scoți fiecare jaluzea verticală din suportul ei. Apoi, poți cumpăra un suport de galerie care se poate monta direct peste galeriile jaluzelelor vechi, cum e acesta de pe Amazon. Apoi cumperi o galerie obișnuită și îți pui perdelele pe care ți le dorești.

  4. Folosește vaze XXL fără să cumperi flori extra lungi

  @lemonleafhomeinteriors You need this #stykingtip #learnontiktok #learnfromme #interiordecor #diyhomedecor ♬ Send Me on My Way – Guy Meets Girl

  Dacă simți nevoia de o masă de colț sau ceva în plus, dar nu vrei să cumperi mobilier pentru că nu știi cât timp vei locui în locul respectiv, poți umple spațiile goale cu vaze supradimensionate. Pot înviora o zonă monotonă din apartament, datorită dimensiunilor lor, și sunt o achiziție la fel de importantă precum o piesă de mobilă. Însă mulți le evită din cauza practicalității – cât de lungă trebuie să fie tulpina florilor ca să dea bine? Trucul este să pui în interiorul lor o umplutură care să reducă spațiul pentru flori, iar peste umplutură să pui o vază mai mică, cea în care vor sta florile.

  5. Profile decorative temporare

  @decorsnippets #trimcarpentry #featurewall #featurewalls #peelandstick #accentwall #homedecor #interiors  #wallmoulding ♬ Gold – Kiiara

  Profilele decorative pot da o notă clasică oricărei amenajări, iar cu un truc simplu, le poți integra în decor chiar dacă stai cu chirie. În loc să le montezi pe pereți cu adeziv de construcții sau alte metode care pot afecta permanent pereții, lipește-le cu bandă dublu adezivă.

  6. Masă de colț cu blat din travertin DIY

  @bradcanning DIY plant stand/side table 🤩🪴 #LearnOnTikTok #TikTokPartner #diy ♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

  Sunt populare acum acele mese de colț din travertin, însă pentru cineva care locuiește cu chirie ar putea fi o investiție nejustificată. Varianta de buget este să mergi la un magazin de piatră și să cumperi trei panouri mici din travertin. Lipește-le între ele ca în video-ul de mai sus și ai obținut o masă sau un suport pentru ghiveci.

  7. Artă accesibilă

  @lelovelylife This is #1838273 ♬ Send Me on My Way – Guy Meets Girl

  Folosind metoda de mai sus poți să și „agăți” tablouri pe pereți. Însă lipsește partea esențială: arta. Dacă nu ai un buget generos de investit, cea mai accesibilă variantă este să folosești printuri. Le găsești pe site-uri precum artwall.ro sau printoteca.ro, iar cu niște rame prietenoase cu bugetul de la IKEA, poți crea un decor simpatic chiar și într-un apartament luat cu chirie.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  7 trucuri pentru decorarea unei locuințe în care stai cu chirie