DESIGN INTERIOR

10 idei pentru amenajarea unui living modern

publicat pe 20 mart. 2023

  Dacă-ți reamenajezi livingul și vrei să ții cont de cele mai recente trenduri, ai ajuns la articolul potrivit. Livingul este poate cea mai importantă cameră din locuință: aici îți petreci împreună cu familia și prietenii cel mai mult timp. În plus, pentru unii a devenit și biroul de acasă dacă lucrează remote.

  Prin urmare, livingul tău trebuie să fie așa cum îți dorești. Așa că îți prezentăm, cu ajutorul celor de la Ideal Home, ce este la modă anul acesta pentru amenajarea livingului.

  1. Adaugă textură cu materialul Bouclé

  p

  Materialul Boucle, țesătura care imită lâna moale, a intrat pe radarul designerilor de interior în 2020, dar nu dă semne că va dispărea prea curând din trenduri. Cu el poți adaugă foarte ușor o notă de textură cozy în amenajare. Optează pentru un fotoliu tapițat cu acest material sau pentru fețe de perne decorative.

  Materialul boucle arată cel mai bine în nuanțe neutre deschise, precum crem, unt, bej și gri. Dacă livingul tău este în stil minimalist și ai nevoie de un pic de textură, cu boucle nu ai cum să dai greș.

  2. Catifeaua – materialul suprem

  p

  Canapelele din catifea sunt la modă de mai mulți ani și arată foarte bine. Canapelele statement din catifea sunt o piesă centrală de impact în orice spațiu. Dacă vrei să aduci culoare și vitalitate în living, investește într-o canapea din catifea. Dacă nu ești încă pregătită pentru o astfel de schimbare, poți să te rezumi la un scaun cu tapițerie din catifea sau chiar la un corp de iluminat cu abajur din acest material.

  3. Arta de a expune

  p

  Unul dintre cele mai interesante trenduri pentru living din 2023 este cel de a-ți expune lucrurile în loc să le depozitezi. Rafturile, vitrinele și dulapurile deschise sunt ideale în living ca să-ți expui obiectele decorative și lucrurile la care ții. Astfel, spațiul capătă mai multă personalitate. În plus, le poți schimba prin rotație odată cu anotimpurile sau după ce idei îți mai vin.

  Alege să expui diverse colecții de obiecte, amintiri și suveniruri care evocă emoții. Creează-ți un fel de vitrină care să te reprezinte. Te poți folosi de aceste obiecte ca să aduci o anumită stare de spirit sau ca să completezi un stil de amenajare.

  4. Trenduri pentru living: nuanțe albastre

  p

  Una dintre culorile pe care o să le vedem des în livinguri în 2023 este albastrul, cu toate nuanțele sale. Nuanțele de albastru nu ne forțează ochii să se ajusteze la imagine și ajută astfel să creeze un sentiment de liniște și armonie în casă. Nu numai că nuanța evocă liniștea, dar este vibrantă și aduce mai multă energie într-un spațiu decât nuanțele tradiționale neutre.

  Pentru o notă mai accentuată și îndrăzneață poți opta pentru albastru electric. Integreaz-o în decorațiuni și vopsește tocurile ușilor și ale ferestrelor cu ea.

  5. Găsește inspirația în natură

  p

  Incorporarea naturii în locuințe a avut un adevărat boom în timpul pandemiei, iar trendul biofilic pare să devină și mai popular în 2023, mai ales pentru livingurile open-space. Am realizat cu toții multiplele beneficii pe care le are natura în locuințele noastre, de la o stare de spirit mai bună la îmbunătățirea sănătății mintale. În plus, nuanțele de verde ne fac să ne simțim mai plini de energie și mai aproape de natură.

  Poți integra trendul biofilic cu ajutorul plantelor (cu cât mai multe cu atât mai bine), folosirea nuanțelor de verde, printurilor cu frunze și flori, dar și cu ajutorul finisajelor metalice imperfecte și ale formelor organice curbate.

  6. La revedere accent, bine ai venit încadrare

  p

  Pereții de accent sunt nelipsiți în multe livinguri, și deși nu vor dispărea complet, la modă este acum să-ți vopsești pereții făcând cadre. Pentru un accent jucăuș de culoare, vopsește cadrul din jurul ușilor și al ferestrelor. Tehnica asta încadrează lumea de afară, ne conectează cu natura și ne poziționează spațiul ca pe o operă de artă.

  Poți să-ți vopsești zonele din jurul ușilor și ale ferestrelor într-o culoare de contrast cu cea de pe perete. Este o modalitate foarte accesibilă și cu impact mare de a schimba look-ul livingului foarte rapid.

  7. Grafică amortizată

  p

  Designul modern încorporează din ce în ce mai mult tiparele grafice. Trendul de grafică amortizată simplifică conceptul și permite crearea unei scheme de amenajare care să includă tiparul grafic.

  Ca să creezi un spațiu unitar care potențează starea de spirit, folosește materiale combinate pe o scară mai mică și într-o schemă grafică stabilită. Adaugă trucuri de design simple precum pereți cu lambriuri împreună cu tapet grafic pentru a complimenta și încadra o canapea tapițată.

  8. O doză de dopamină

  p

  Culorile aprinse și deschise fac din nou parte din trendurile pentru living. Pline de personalitate și bucurie, culorile deschise intense sunt ideale pentru sezonul de primăvară-vară. Nu te da în lături de la nuanțe de galben și portocaliu, fiindcă îți vor transforma livingul într-o oază de veselie.

  Culoarea este incredibil de emotivă și avem adânc înrădăcinate asocieri cu anumite culori și nuanțe. Alege culorile în schema cromatică din living în așa fel încât combinația de nuanțe să te încărce cu energie pozitivă.

  9. Accesorizează cu piese decorative

  p

  Accesoriile sunt o parte importantă ca să-ți faci livingul cât mai personal și cozy. Poți să pui în decor doar câteva piese statement, nu trebuie să umpli tot spațiul până la refuz. Asta dacă nu cumva țintești către stilul maximalist. Pune straturi de texturi cu accente de culoare și obiecte decorative interesante și personale.

  10. Spațiu multifuncțional

  p

  Acum că livingul a devenit pentru mulți spațiu de relaxare, birou, sală de sport și bar, e obligatoriu să ai spații de depozitare inteligente. Un otoman este un loc ideal în care să depozitezi echipamentul pentru sport sau obiecte de papetărie. În timp ce un birou pliabil va permite spațiilor mai mici să fie transforme în spații de lucru cu minimum de deranj.

  Caută piese de mobilier versatile și multifuncționale care să-ți ușureze viața și să te ajute să-ți maximizezi spațiul din locuință. Integrează-le cu ușurință în celelalte trenduri pentru living din 2023 și bucură-te de o amenajare fresh, dar și utilă.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  10 idei pentru amenajarea unui living modern