Apartamente

Parchet din plută și mult galben într-un apartament de trei camere din Piața Victoriei

  Nume: Aleka și Andrei
  Oraș: București, Piața Victoriei
  Tip de locuință: apartament de trei camere
  Suprafață: 75 metri pătrați
  Stau aici: din octombrie 2018, proprietari, alături de cele două pisici, Ginger și Pepper

  Într-un bloc din anii ‘80, aproape de Piața Victoriei, există un apartament de trei camere în care formele hexagonale şi lumina abundentă dau o atmosferă de permanentă vacanță. Ele sunt elementul comun ce leagă cele trei camere amenajate de designerii de interior de la Zest Collective.

  După ce au cumpărat apartamentul de 75 metri pătrați, Andrei și Aleka au hotărât să amenajeze totul de la zero. Au estimat durata procesului la trei sau patru luni, însă au fost nevoiți să facă multe pauze pe șantier și au ajuns să termine totul în aproximativ un an. Dar așteptarea a meritat pentru că ambii preferă uneori să stea acasă, în dragul lor apartament galben, decât să iasă în oraș.

  amenajare apartament bucuresti
  Un living cu contraste puternice, unde pătrunde întotdeauna multă lumină

  Cei doi au apelat la echipa ZEST Collective pentru că își doreau să schimbe tot și aveau nevoie de ajutor. Aceștia au combinat cu alb și texturi de lemn explozia de culori pe care și-au dorit-o proprietarii. Au înveselit atmosfera cu formele hexagonale prezente în zona de birou, în baie și chiar pe scaunele tapițate. Au gândit spații de depozitare deschise pentru fiecare cameră, ca cei doi să le poată umple cu obiecte și decorațiuni care le reflectă pasiunile. “Avem o pasiune comună pentru tot ce e delicios și de calitate, precum mâncarea, vinul și cafeaua”, povestește Aleka. De altfel, soțul ei, Andrei, lucrează în domeniul cafelei de specialitate.

  Stilul casei: La prima întâlnire cu designerii, le-am spus că ne dorim o casă modernă cu influențe scandinave, dar nu pe partea minimalistă rigidă și rece, ci mai degrabă cozy, cald și confortabil. Și exact asta am primit.

  Inspirație: Ne-am dorit foarte mult să avem niște spații utile, nu doar frumos amenajate, așa că cea mai mare inspirație a fost stilul nostru de viață, care ne-a ajutat să creăm fluxurile perfecte pentru noi în apartament.

  amenajare apartament bucuresti detaliu hol
  Holul are mai multe spații de depozitare.

  Elementul preferat: Forma mea preferată, hexagonul, ce se regăsește în multe obiecte de mobilier și de decor din apartament. Iar piesele de rezistență sunt cu siguranță comoda și biblioteca din lemn de mango.

  Cea mai mare provocare: Să ne menținem în bugetul propus la începutul renovării apartamentului. Ceea ce desigur că nu s-a întâmplat.

  apartament bucuresti balcon parchet pluta
  Au amenajat simplu balconul și au folosit pardoseală din plută.

  Cel mai bun lucru iarna: Am lucrat cu Corkline în ceea ce privește pardoseala și ne-am pus parchet din plută în toate camerele, inclusiv în balcon, ceea ce ajută mult la termoizolare. Știu că poate sună ciudat, însă pluta este nemaipomenită, iar iarna o simțim cel mai tare, pentru că păstrează foarte bine căldura, e super cozy și nu simțim nevoia să purtăm șosete sau papuci prin casă.

  Cel mai bun lucru vara: Lumina naturală din toată casa, soarele în toată splendoarea lui, însă fără efectele ‘adverse’ precum căldura. Apartamentul nostru este foarte bine izolat, motiv pentru care vara nu este excesiv de cald, iar iarna se păstrează căldura.

  Cel mai mare răsfăț: Bucătăria a fost probabil cea mai scumpă, deoarece am lucrat cu Kuxa Studio, însă nu regret deloc alegerea făcută. Am făcut-o pe gustul și necesitățile noastre și suntem super încântați de rezultat. Kuxa sunt cei mai tari pe partea de bucătării, din punctul nostru de vedere. Și pentru că avem o bucătărie atipică, cu grinzi pe doi dintre pereți, două uși pe ceilalți doi pereți și niciun perete disponibil pentru o hotă, era clar că va trebui să investim mai mult pe partea asta că în final să avem o bucătărie frumoasă și funcțională. Astfel, avem acum destule spații de depozitare, filtru de apă, blat de lucru suficient, cuptor, plită electrică cu hotă integrată și mașină de spălat vase.

   

  Proiectul DIY pe care l-ai făcut pentru casa ta: Peretele decorativ din biroul meu, unde am folosit hexagoane din plută colorate de la Corkline pentru a-i oferi camerei un aer fun și creativ.

  Cum arăta casa înainte de reamenajare: Era un apartament pe stil vechi, comunist, rece, cu mozaic venețian pe tot holul și în bucătărie, cu parchet din lemn masiv de stejar montat în stil brăduț în restul camerelor. Poate unora chiar le place acest gen mai oldie, dar noi ne doream ceva nou și modern.

  amenajare apartament bucuresti
  Scaunul galben texturat păstrează laitmotivul casei în acest apartament galben: hexagoanele.

  Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Apelează la un arhitect/designer. Și caută unul care să fie pe aceeași lungime de undă cu tine. Noi am cerut recomandări de la prieteni și cunoștințe, am primit 50 și ne-am uitat pe site-urile/portofoliile lor. Am făcut apoi o listă cu zece care ne-au plăcut și am încercat să stabilim întâlniri cu ei pentru a vedea cum sunt, cum gândesc, dacă ne potrivim. Nu doar experiența designerului contează; e la fel de importantă și relația ta cu acesta. Și al doilea sfat, înarmează-te cu multă răbdare.

  Foto: Cătălin Georgescu

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Parchet din plută și mult galben într-un apartament de trei camere din Piața...