DESIGN INTERIOR

Cu ce alte culori poți combina galbenul în amenajarea casei, de la roz până la negru

  Culoarea galben este versatilă, caldă și plăcută, indiferent de nuanță. Fie că alegi o nuanță palidă cu care să-ți vopsești pereții, fie că integrezi în amenajare niște perne decorative sau opere de artă de un galben intens, cu această culoare poți adăuga un plus de voie bună în orice cameră din casă. Nu degeaba a fost aleasă de Pantone culoarea anului 2021, împreună cu griul.

  Ca orice culoare folosită în amenajare, este totuși important să creezi o cromatică echilibrată. Pentru asta, alege culori care se potrivesc cu galbenul, pentru a avea un look omogen care să-ți încânte privirea. Uite zece culori selectate de cei de la The Spruce pe care le poți combina cu galben în amenajare.

  1. Galben + Alb

  p

  Când ai pereții albi și vrei să aduci un strop de culoare, modalitate care necesită puțin efort și un buget minim este să adaugi diverse accente decorative galbene. O pernă decorativă și o carte cu copertă galbenă a adăugat în dormitorul din imagine un accent de culoare care se îmbină perfect și cu nuanțele de maro cald ale mobilierului.

  2. Roz

  p

  Culorile pastelate sunt în trend și aduc amenajării un aer pozitiv și cosy. Poți combina un galben aprins cu roz pastel pentru un perete de accent. Dacă vrei o schimbare mai intensă poți vopsi un perete lung jumătate în galben, jumătate în roz pastel și astfel poți delimita vizual spațiul de lângă perete. De exemplu, în living poți amenaja zona de dining pe o culoare, și cea de relaxare pe cealaltă nuanță ca fundal.

  3. Galben + Maro

  p

  Terasa asta relaxantă conține mai multe nuanțe de maro la mobilierul din lemn, plus elemente decorative din textile naturale, cum ar fi covorul țesut. Galbenul crem al pereților animă amenajarea și îmbie la relaxare și visare. Poți folosi combinația asta de culori și texturi și în interiorul locuinței, mai ales dacă vrei o amenajare boho sau rustică.

  4. Gri

  p

  Într-un interior cu gri închis, galbenul va lumina și încălzi amenajarea. Echilibrează o amenajare cu galben și gri prin includerea mobilierului de lemn natur și elementelor metalice, cum ar fi un lampadar auriu sau din bronz.

  5. Galben + Roșu

  p

  Într-o cameră cu pereții gri închis sau negri, accentele de culoare oferă personalitate amenajării. Alege accente de galben și roșu intense pentru a scoate din anonimat și cea mai întunecată amenajare. Poți face asta cu ajutorul corpurilor de iluminat, mobilierului sau alte decorațiuni, precum tablouri în care să se regăsească galben sau/și roșu.

  6. Bleu

  p

  Vopsește în galben peretele din spatele canapelei și adaugă câteva perne decorative în nuanțe de bleu. Alte accesorii decorative pe care le poți include în combinația asta cromatică sunt mobilierul în nuanțe calde de muștar sau maro deschis și griul deschis pentru restul pereților.

  7. Galben + Verde

  p

  Galbenul și verdele merg minunat împreună, precum soarele și verde plantelor. Pereții verzi din acest dining au fost „îmblânziți” de scaunele cu tapiserie galbenă și lemnul natural al mesei. O vază cu flori ca punct central animă spațiul și-i oferă un aer fresh, primăvăratic.

  8. Bej

  p

  La fel ca albul, bejul este ușor de combinat cu galbenul. În cazul de față, un bej cremos și cald creează un fundal liniștitor pentru camera copilului. Accentele din decorațiuni și pătură întregesc amenajarea împreună cu nuanțele de maro și micile note de negru.

  9. Galben + Negru

  p

  Este o combinație cromatică care aduce aminte de albine și de taxiurile din New York, dar arată grozav și în amenajările interioare. Dacă-ți plac chiuvetele și robinetele negre, include în amenajarea băii și galben, fie că îl folosești pentru gresie sau/și faianță, fie pentru mobilier. În combinația asta de culori mai poți include albul și griul, pentru un look minimalist.

  10. Mov

  p

  Când te gândești la o amenajare cu mult mov, ți se poate părea copleșitoare și obositoare, dar prin integrarea altor culori devine cosy, fascinantă, poate chiar și excentrică cu bun gust. Dovada stă în exemplul amenajării din imagine, în care intensitatea movului a fost echilibrată de accentele gălbui. Iar cadrul de ușă împarte geometric diferențele de culoare oferind dimensiune camerei.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cu ce alte culori poți combina galbenul în amenajarea casei, de la roz până ...