UTILE

Cele mai mari greșeli pe care le faci când încerci să cureți petele de pe canapea

  Am trecut cu toții prin asta: momentul ăla pur și simplu groaznic când vinul roșu din paharul savurat seara se varsă pe tapițeria deschisă la culoare a canapelei tale preferate. Primul instinct e să aduci apă, cârpă, Vanish, oțet, tot ce ai prin casă și să te pui pe frecat. Tot ce te rugăm e să îndepărtezi oțetul, căci nu ajută la curățarea canapelei.

  Să rezolvi fără ajutor orice problemă din casă e vis și extrem de satisfăcător, dar nu funcționează întotdeauna. Pentru curățarea canapelei, mai ales în caz de pete serioase, e mai bine să apelezi la o curățare profesională.

  Am vorbit cu specialiștii de la firma de curățenie Premier Cleaning pentru a afla ce greșeli fac oamenii, de obicei, atunci când vor să curețe singuri o canapea și de ce sunt ele de evitat. În plus, am explicat pe larg care sunt diferențele între o canapea curățată acasă și una curățată de profesioniști, pornind de la eficiență, soluțiile folosite, tehnologie etc.

  Folosești produse din supermarket sau homemade, care decolorează țesătura

  Canapelele sunt o sursă inepuizabilă de praf și impurități. Iar când torni apă ca să speli petele, ea rămâne impregnată în țesătură și poate duce la apariția mirosului neplăcut sau, mai grav, la formarea mucegaiului. Există pe piață numeroase produse universale pentru curățat canapele, dar fiecare țesătură are nevoie de o soluție specială. Apoi, dacă torni o soluție de curățat sau apă peste o tapițerie care are praf dedesubt, o pătezi iremediabil.

  Pe lângă faptul că nu curăță, ci mai degrabă întind pata și deteriorează țesăturile, fac pata să devină permanentă. „Nu toate petele se pot îndepărta în totalitate. Unele pete pot fi corozive, iar de cele mai multe ori o astfel de pată se va îndepărta în proporții foarte mici cu ajutorul unui astfel de produs”, explică un reprezentant al firmei de curățenie Premier Cleaning.

  Și odată ce ai intervenit pe țesătură, e posibil ca nici o curățare profesională să nu mai aibă efect.

  Spre deosebire de soluțiile de curățare folosite acasă, firmele de curățenie folosesc soluții profesionale Karcher, adaptate materialelor textile. Aceste soluții atacă murdăria și impuritățile, lăsând în urmă canapelele curate și culorile vibrante. Cum procedează? „Pentru curățarea canapelei, folosim un echipament care aspiră praful adânc înrădăcinat în țesătură, apoi introducem un amestec de apă și detergent activ. Odată ce murdăria este dizolvată, ea este din nou aspirată, rezultând astfel o spălare și curățare în profunzime a canapelei”, adaugă reprezentantul.

  Mergi pe soluții și trucuri băbești

  Bicarbonatul sau oțetul nu fac vreun bine tapițeriei. Dacă optezi pentru soluții făcute în casă, nu uita că multe dintre materiale nu sunt foarte rezistente, ba chiar sunt sensibile și delicate, iar un astfel de remediu poate face mult rău și puțin bine.

  Dai cu aspiratorul pe canapea și atât

  E foarte ok să dai cu aspiratorul pe canapea, dar nu e suficient. Nu te scapă de microbi, pete, alergeni sau praful din profunzime. E recomandată o curățare în profunzime a canapelei o dată la șase luni, dar și o dată pe an e ok.

  O curățare profesională presupune că o spală și o aspiră, dar o și dezinfectează.

  Lași pata acolo luni de zile și abia apoi apelezi la curățare profesională

  În general, firmele de curățenie promit înlăturarea a 99% dintre pete, însă există mai multe criterii care influențează succesul, cum ar fi substanța care a provocat murdăria, vechimea petei etc. De reținut că nu toate petele se pot îndepărta în totalitate: petele de urină, sânge, vin, sucuri, cafea sau ciocolată pot fi corozive și nu se poate garanta îndepărtarea lor completă.

  De cele mai multe ori, o astfel de pată se va îndepărta în proporții diferite (de la 30 la 80%). Totuși, dacă nu a trecut mult de la momentul pătării, sunt șanse mari să se îndepărteze în întregime orice pată.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cele mai mari greșeli pe care le faci când încerci să cureți petele de pe c...