DIY

DIY: 25 de decorațiuni pentru Crăciun din conuri de brad

  Dacă-ți plac proiectele DIY, ce zici dacă pentru Crăciunul ăsta testezi niște decorațiuni din conuri de brad? Sunt mai eco, pot să nu te coste niciun ban dacă ai restul materialelor prin casă și le poți folosi și pe post de cadouri pentru cei dragi.

  Îți propunem 25 de decorațiuni din conuri de brad pentru Crăciun de la Country Living, printre care vei găsi și variante ușor de făcut, dar și proiecte mai complexe. Pentru o notă personală, te încurajăm să faci mici modificări și să le oferi un strop din personalitatea ta.

  1. Inele pentru prosoape

  p

  Pentru masa de Crăciun, renunță la inelele clasice pentru prosoape și fă unele personalizate cu conuri de brad. Leagă de prosop două conuri mici lunguiețe și o frunză în model de stejar decupată din material textil. Pentru frunze poți folosi prosoape vechi în stare bună.

  2. Coroniță din conuri de brad cu vârfurile pictate

  p

  O coroniță din conuri de brad capătă un aspect special atunci când vârfurile conurilor sunt pictate în diverse culori. Înfășoară pe un cadru rotund de coroniță o panglică din material textil cu care să o agăți. Pictează vârfurile a aproximativ 40 de conuri de brad în culorile dorite.

  Pentru o notă de strălucire în plus, unge vârfurile a zece conuri cu lipici lichid și apoi presară pe ele sclipici. După ce s-au uscat, înfășoară sârmă florală în jurul bazei fiecărui con și leagă-le astfel de cadru prin înfășurare. Prinde bine conurile cu sârmă de cadru ca să reziste cât mai bine.

  3. Buchet pentru ușă

  p

  O decorațiune mai rapidă și mai ușor de făcut pentru ușă decât coronița este buchetul cu ramuri de brad. Alege câteva ramuri de brad și leagă-le cu o panglică cu fundă. Apoi, decorează-le cu felii de citrice uscate și conuri de brad cu vârfurile pictate în alb.

  4. Decorațiuni din conuri de brad cu pom pom

  p

  Poți folosi decorațiuni din conuri de brad pentru Crăciun și ca ornamente pentru pom. Transformă conurile în ornamente colorate și jucăușe cu pom pom-uri. Ca să realizezi ornamentele cu pom pom, urmează instrucțiunile din tutorialul de la One Little Project.

  5. Ornament din con de brad și fundă

  p

  Uite o variantă de ornament și mai ușor de făcut. Nu trebuie decât să lipești niște sfoară de cânepă de baza conului, peste care legi o fundă din panglică. Îți recomandăm să folosești pistolul cu lipici pentru o decorațiune de durată.

  6. Decorațiune cu fetru

  p

  Decorațiunea vulpe din conuri de brad și fetru poate fi folosită în camera copiilor, pe masa de Crăciun sau în pom. Opțiunile sunt nelimitate, important e să-ți aducă ție și celor dragi bucurie. Tutorialul îl găsești la Lia Griffith.

  7. Glob mare din conuri de brad

  p

  Dacă te-ai săturat de clasicul buchet cu vâsc, încearcă varianta mai voluminoasă din conuri și ramuri de brad. Ca să realizezi decorațiunea, urmărește instrucțiunile de la Crafts Unleashed.

  8. Elfi din conuri de brad

  p

  Din categoria decorațiunilor jucării, uite elfii din conuri de brad. Conurile de brad vor fi corpul, de care lipești bucăți de fetru și bile din lemn pe post de cap. Aici poți urmări instrucțiunile detaliate. Elfii sunt decorațiunile perfecte pe care să le faci împreună cu cei mici.

  9. Coroniță elegantă

  p

  Ca să-ți decorezi locuința de Crăciun folosește ornamente care se potrivesc cu spațiul. Pentru spații mici, folosește conuri micuțe, iar pentru camerele mai spațioase poți folosi conurile mai mari, cât și decorațiuni mai voluminoase. Dacă vrei să decorezi o cameră mai mare, poți face coronița elegantă din viță de vie, ramuri, conuri de brad și flori.

  10. Aranjament cu conuri decolorate

  p

  Dacă nuanțele de maro ale conurilor ți se par prea fade sau prea închise la culoare pentru decorul tău, folosește unele albite. Le poți fie decolora cu clor sau picta cu vopsea de un alb cald. Pentru instrucțiuni pas cu pas urmărește tutorialul de la Sand and Sisal.

  11. Decorațiuni pentru șemineu

  p

  Dacă ai șemineu, îl poți decora în totalitate cu conuri de brad. Folosește conuri de diverse dimensiuni ca ornamente și fă o ghirlandă tot din conuri. Un astfel de decor se potrivește în special amenajărilor de tip farmhouse.

  12. Ornamente cu satin

  p

  Conurile mici merg atârnate de lustră cu panglici din satin pentru un aspect elegant. Amestecă două părți de clor cu o parte apă într-o găleată. Scufundă conurile în soluție timp de 24 de ore. (Truc: pune deasupra o farfurie sau un alt obiect mai greu ca să se păstreze conurile sub lichid.) Clătește-le cu apă și lasă-le pe balcon să se usuce. Apoi lipește de ele panglica din satin și agață-le fie de lustră, fie în brad.

  13. Borcane pentru lumânări

  p

  Dacă-ți plac aranjamentele de Crăciun cu lumânări, uite o idee simplă și chic. N-ai nevoie decât de borcane goale, vopsea cu textură de zăpadă, dantelă albă, sfoară, sare Epsom și conuri de brad. Pentru instrucțiuni, urmărește tutorialul de la Crafts by Amanda.

  14. Pom din conuri de brad

  p

  Dacă strângi multe conuri de brad, poți să-ți faci un pom din ele. Folosește un con din spumă fixat într-un ghiveci. Prinde conurile de brad de sârmă florală și înfinge-le în conul din spumă, până îl acoperi în totalitate. Dacă rămân spații printre conuri, maschează-le cu crenguțe de brad sau cu o ghirlandă.

  15. Coroniță sofisticată

  p

  O coroniță din conuri de brad cu vârfuri albe, realizată din conuri și o fundă de culoare închisă va adăuga un aer sofisticat de iarnă ușii tale.

  16. Decorațiune în sticlă

  p

  Câteva pulverizări de zăpadă falsă transformă niște conuri banale în adevărate opere de artă înghețate. Când sunt puse sub un clopot de sticlă dat de asemenea cu zăpadă falsă, întreaga decorațiune ține locul unui glob cu zăpadă.

  17. Decorațiune pentru ușă

  p

  Nu toate decorațiunile DIY pentru ușă necesită o formă rotundă de coroniță. Lipește de baza conurilor panglici din satin și apoi atârnă-le în jos de ușă ca un buchet. Pentru un aspect mai studiat, folosește panglici de diferite mărimi. Atât de simplu și totuși atât de elegant.

  18. Decor pentru ambalajul cadourilor

  p

  Conurile de brad nu trebuie să le folosești numai la ornamente. Le poți folosi și pentru împachetarea cadourilor. Pe sfoara sau panglica cu care ai legat cadoul, lipește și câteva conuri de brad micuțe. Dincolo de faptul că e o variantă eco de a împacheta cadourile, arată și foarte drăguț.

  19. Suport pentru nume

  p

  Dacă folosești suporturi pentru nume la masa de Crăciun, fă-le din conuri de brad. Vopsește partea inferioară a conului în alb și atașează de vârful lui o bucățică din carton cu numele musafirului. Pune suportul astfel format în fața farfuriei sau pe un prosop.

  20. Ornament auriu pentru pom

  p

  Dacă te grăbești și ai nevoie de ornamente aurii pentru pom, conurile sunt din nou variante gratuite și versatile. Folosește un spray acrilic auriu ca să colorezi conurile, iar după ce se usucă, lipește de baza lor o panglică cu care să le agăți în brad.

  21. Aranjament cu lumânare

  p

  Ai nevoie de o piesă centrală pentru masa Crăciun, care să dureaze mai puțin de cinci minute să o realizezi? Umple un bol din lemn mare cu conuri și în centru pune o vază transparentă cu o lumânare în ea. Mai ușor și mai rapid de atât nici nu se poate.

  22. Ramuri cu conuri și fructe roșii

  p

  Frumusețea și varietatea conurilor de brad le fac să fie alegeri ideale în orice tip de amenajare. Le poți atașa de ramuri uscate cu fructe roșii și apoi îți poți decora rafturile, oglinda sau șemineul cu ele.

  23. Ornamente albe

  p

  Chiar dacă în zonele de câmpie anul ăsta pare că nu vom avea un Crăciun alb, poți să aduci estetica lui în locuință. Poți, de exemplu, să-ți faci un brad verde decorat doar cu conuri albe. Folosește vopsea acrilică spray pentru un efect unitar și rapid și panglici albe.

  24. Tablou cu coroniță

  p

  Dacă ai o ramă veche de tablou, o poți transforma într-o decorațiune de Crăciun cu conuri de brad. Realizează o coroniță de conuri pictată și prinde-o între marginile ramei.

  25. Coroniță metalică

  p

  Ce poate fi mai bun pentru decorul de sărbători decât niște decorațiuni din conuri de brad pentru Crăciun? Conuri de brad metalizate. Vopsește conurile pentru coroniță cu vopsea metalică argintie, aurie și ruginie. Aspectul va fi un amestec rustic și glam.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  DIY: 25 de decorațiuni pentru Crăciun din conuri de brad