DIY

21 de idei pentru împodobirea bradului din care să te inspiri anul ăsta

    Venim cu inspirație pentru împodobirea bradului: combinații de culori, propuneri de decorațiuni pe care le poți face acasă și câteva idei mai năstrușnice, dacă anul ăsta vrei să renunți la globurile clasice.

    Poți merge pe varianta glam a unui brad împodobit în alb, pe cea complet trăsnită, în care decorezi un brad-curcubeu cu multe nuanțe de roz, sau pe cea clasică, cu globuri roșii și aurii. Am scotocit internetul pentru 21 de idei din toate tipurile și pentru toate gusturile.

    Combinații de culori și uni:

    1. Varianta monocromatică

    Ce-ar fi dacă ai alege o singură culoare pentru Crăciunul lui 2020? O variantă excentrică, pe roz, poate fi ideală dacă nu-ți dorești un brad natural, mai ales că-i va oferi un boost de veselie casei, în schimb ce auriul oferă eleganță. Poți alege hârtia de împachetat cadourile în același ton cu globurile, pentru a crea linearitate.

    a

    b

    2. Alb și roșu

    Împodobirea bradului în alb și roșu parcă-l cheamă și mai repede pe Moș Crăciun, plus că este o variantă excelentă pentru un decor care are nevoie de o pată de culoare. Poți cumpăra un pom deja înzăpezit, care pare nins, sau poți opta pentru varianta mai accesibilă, și cu ajutorul unui spray special, îți poți face propriul brad cu zăpadă acasă.

    c

    d

    3. Varianta curcubeu

    Anul ăsta poți alege să-ți creezi propriul brad curcubeu. E foarte simplu și de efect. Ai nevoie de seturi de globuri în culorile curcubeului, pe care să le pui unele sub altele. Luminițele completează look-ul, iar tu vei avea un brad ultra colorat și vesel.

    e

    4. Varianta albastră

    Poți să ai un „Crăciun albastru” (nr. Blue Christmas) și fără să fii trist, dacă alegi globuri, ghirlande și panglici în această culoare. Verdele și albastrul se completează perfect, iar rezultatul va fi un brad classy, care va oferi o atmosferă calmă casei tale.

    f

    5. Varianta pe alb

    Un brad împodobit în alb, cu globuri mari, va fi în mod cert elementul senzație din casă, iar asta și pentru că va oferi spațiului rafinament și eleganță. Folosește și conuri de brad în decorare, pentru un plus de autenticitate.

    g

    6. Varianta colorată

    Poate Crăciunul ăsta ai nevoie de un brad care să te binedispună de fiecare dată când îl vezi. Alege să-l împodobești extra mega colorat pentru un plus de bună dispoziție zilnică. Cadourile vor arăta excelent la baza lui, dar și tu, în toate fotografiile pe care le vei trimite prietenilor de sărbători.

    h

    7. Varianta clasică

    Un brad împodobit clasic nu se demodează niciodată și mereu va aduce în casă spiritul Crăciunului. Optează pentru globuri de diferite mărimi, aurii și roșii, luminițe calde, iar locuința ta va fi pregătită pentru Crăciun.

    i

    Decorațiuni homemade:

    8. Varianta copilăriei

    Mai ții minte perioada din copilărie când legai bomboanele de pom cu ață, iar bradul prindea viață în cel mai dulce mod posibil? Acum poți alege globuri în formă de dulciuri sau poți umple globuri transparente cu bomboane, dar ce-ar fi dacă ai merge pe varianta oldschool? Bomboane colorate, turtă dulce și tot felul de dulciuri folosite în loc de globuri.

    j

    k

    9. Varianta cu ornamente naturale

    Dacă îți dorești un brad „altfel” în acest Crăciun și te simți într-o dispoziție creativă, poți alege să creezi ornamente naturale pentru bradul tău. Spre exemplu, felii de portocale uscate pe post de globuri, alături de trandafiri roz uscați și floricele albe decorative, care se potrivesc perfect cu verdele pomului. Nu uita și de luminițe, iar rezultatul va fi inedit 100%.

    l

    10. Varianta homemade

    Împodobirea bradului de Crăciun poate fi o experiență interesantă, dacă alegi să-ți faci acasă decorațiunile. Conuri de brad pe care le legi cu panglici satinate, batoane de scorțișoară prinse cu sfoară de ramuri, ghirlande făcute din floricele sau fructe confiate, origami din hârtie, toate vor da personalitate design-ului și vor crea un brad homemade de nota zece.

    m

    11. Varianta înstelată

    Steluța pusă în vârful bradului de Crăciun a devenit un simbol pentru el, dar ce-ar fi dacă ai alege să folosești mai multe stele în decorarea acestuia? Ba mai mult, poți face chiar tu aceste steluțe, iar apoi le poți vopsi cu spray special în culoare dorită.

    n

    12. Varianta familială

    Încearcă un brad pe care să-l împodobești cu globuri, luminițe și pozele celor dragi. Poți completa decorul și cu felicitări simpatice de Crăciun, cât și mesaje festive, care să-ți aducă optimismul și speranța de care ai nevoie.

    o

    p

    13. Varianta personalizată

    A venit vremea pentru împodobirea bradului și ai deja o cutie plină de globuri și decorațiuni speciale. Perfect, așa economisești bani în plus și ai ocazia să-ți creezi un brad personalizat, în care să pui toate elementele dragi ție. Poți adăuga chiar și litere, pentru fiecare membru al familiei tale. Cum bradul va fi plin de ornamente, încearcă să păstrezi paleta de culori neutră, pentru a nu părea mai încărcat decât este.

    q

    Idei creative:

    14. Varianta minimalistă

    Dacă vrei ca bradul să fie elementul principal din decor și nu ornamentele acestuia, atunci poți opta pentru varianta minimalistă. Poți renunța la globuri în favoarea luminițelor sau poți alege câteva globuri de aceeași culoare, alături de o ghirlandă complementară, înfășurată în jurul bradului, de sus până jos.

    r

    s

    15. Varianta cu panglici regale

    Poți alege să-ți creezi un brad extra elegant, care să dea o notă de bogăție casei tale. Ai nevoie de panglici aurii și roșii, globuri în aceleași culori și seturi de luminițe simple, cu lumină caldă.

    t

    16. Varianta mini

    Nu ai foarte mult spațiu, dar îți dorești totuși un brăduț? Pinii în ghiveci sunt o variantă perfectă, mai ales că-i poți planta după sărbători într-o pădure. Decorează-i minimalist, cu globuri multe și colorate sau pur și simplu pune-le o fundă roșie în vârf – spiritul Crăciunului nu va lipsi din casa ta.

    u

    v

    17. Varianta cu surprize

    Dacă iubești Crăciunul și nu mai ai răbdare până pe 25 decembrie, îți poți lua bradul cu 12 zile înainte și îl poți decora cu surprize pentru fiecare zi rămasă până la marea sărbătoare. Poți pune un mesaj drăguț pentru partenerul tău sau membrii familiei tale sau poți scrie bilețele de iubire pentru tine.

    w

    18. Varianta luminată

    Lumânările dau o caldură aparte locuinței, iar un brad ornat cu lumânări false capătă un aer romantic și nostalgic. Simte magia Crăciunului într-un mod tradițional în 2020 și renunță la luminițe în favoarea acestor decorațiuni de efect.

    x

    19. Varianta înflorată

    Anul ăsta poți renunța complet la globuri și luminițe și poți alege o variantă fantastică și excentrică de a împodobi bradul, cu flori. Cumpără câteva buchete de flori de iarnă, care rezistă mult, cât și trandafiri colorați, și ornează pomul cu ajutorul lor. Vei face senzație pe Instagram, dar și în propria casă. PS: evident, poți opta și pentru flori false, dacă vrei ca designul să te țină mult.

    y

    z

    20. Varianta scandinavă

    Nu întotdeauna găsești bradul ăla perfect și stufos ca-n filme (și, fie vorba între noi, de cele mai multe ori, nu sunt naturale), dar important este să știi că orice brad poate face magie la tine acasă. Dacă pomul tău e mai golaș, poți opta pentru un decor scandinav: luminițe și globuri puține, eventual negre, pentru un efect dramatic și elegant.

    a

    21. Varianta lui Moș Crăciun

    b

    Dacă te simți excentrică în acest sezon și vrei să ornezi un brad complet atipic, atunci mergi pe varianta Moș Crăciun. Decorează pomul cu tot felul de mini plușuri și globuri și figurine cu Moș Crăciun, iar magia sărbătorii nu se va lăsa așteptată.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    21 de idei pentru împodobirea bradului din care să te inspiri anul ăsta