DIY

6 coronițe de Crăciun handmade pentru ușa casei tale

  Ce ai spune dacă anul acesta alegi să-ți decorezi ușa de la intrare cu o coroniță handmade? Ți-am pregătit deja și câteva modele de coronițe pentru Crăciun: pregătește lipiciul, hârtia și pompoanele. 

  Cumperi sau faci tu coronița festivă care îți va împodobi ușa locuinței? Dacă alegi varianta DIY, avantajul e că decorațiunea se transformă într-un proiect pe care îl poți duce la capăt alături de cei dragi. 

  Coronițe de Crăciun din beteală și textile

  M

  Decupează dintr-un carton gros (de la o cutie de electrocasnice pe care ai ținut-o peste data garanției) o bază în formă de cerc și învelește-o cu beteală verde. Cu ajutorul unui pistol de lipit, alătură câteva elemente decorative, globuri sau clopoței. Mai simplu nici că putea să fie. 

  M

  Sau realizează o coroniță înfoiată cu pompoane din material textil în nuanțe de verde, roșu și alb. Lipește-le cu grijă cu ajutorul unui pistol de lipit pe o bază de carton. 

  Coronițe de Crăciun din globuri

  M

  Anul acesta cumpără și câteva globuri special pentru coronița de Crăciun. Folosește ca bază o coroniță realizată din paie naturale, în formă de cerc. Alege globuri de mărimi diferite și prinde-le pe coroniță cu un pistol de lipit. 

  M

  Dacă îți este mai ușor, poți folosi un inel din polistiren pe care să îl acoperi cu o panglică colorată, în funcție de coloristica decorațiunilor de Crăciun. Mai ai nevoie doar de globuri, un pistol de lipit și puțină imaginație.

  Coronițe de Crăciun din hârtie

  M

  Pentru o coroniță bogată și înfoiată folosește forme din hârtie pentru brioșe. Îți mai trebuie o bază din carton, decupată în formă de cerc, câteva elemente decorative pe care să le lipești la final, o panglică și, bineînțeles, un pistol de lipit. 

  M

  Pentru o super coroniță de Crăciun, ai nevoie de o farfurie din carton, șervețele colorate, o foarfecă, un lipici lichid, o panglică colorată și o pereche de clopoței din plastic.  

  Taie cu grijă marginea farfuriei pentru a o putea folosi drept bază. Decupează șervețelele în fâșii pătrate, înfășoară baza din carton cu un strat de șervețele, apoi lipește în continuare fâșiile de șervețele răsfirate, pentru un aspect ca de coroniță realizată din crenguțe de brad. Ia câteva fâșii de șervețele de diferite culori, unește-le și lipește-le, astfel încât să-i dai o pată de culoare. La final, adaugă perechea de clopoței și panglica cu care vei prinde coronița de ușă. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  6 coronițe de Crăciun handmade pentru ușa casei tale