DESIGN INTERIOR

Decorarea casei de Crăciun: 15 idei simple în care predomină albul

publicat pe 15 dec. 2022

  Visezi la un Crăciun alb, chiar dacă încă nu te bucuri de zăpadă? Decorul alb de Crăciun nu se demodează niciodată și se potrivește în orice stil de design interior, de la tradițional la modern, de la scandinav la farmhouse sau orice alt tip de amenajare.

  Dacă folosești o paletă decorativă albă reduci și aglomerarea vizuală cu care vin la pachet adesea sărbătorile de iarnă. Ca amenajarea să nu pară prea sterilă, cheia este să o faci cât mai primitoare, caldă și cozy. Uite 15 idei decorative de la The Spruce din care să te inspiri pentru un Crăciun alb, chiar și fără zăpadă.

  1. Alb pentru spații mici

  p

  Un tiny house victorian îmbrăcat la propriu în alb demonstrează cu succes că albul merge de minune și cu spațiile mici. Detaliile care ies în evidență sunt lumânările care încălzesc vizual atmosfera și decorațiunile pentru scaune cu aripi, albe bineînțeles.

  2. Mai multe tonuri de alb

  p

  Folosește mai multe tonuri de alb ca decorul să nu devină unidimensional. Un buchet cu flori albe se potrivește cu o vază în alte nuanțe de alb dispuse în degrade. Include în aranjament alte obiecte în nuanțe de alb pentru potențarea efectului.

  3. Textile cozy

  p

  Un alt truc ca amenajarea pentru un Crăciun alb să fie cât mai caldă și primitoare este folosirea texturilor cozy. Poți include perne decorative pufoase, pături tricotate moi și covoare din blană falsă, toate albe.

  4. Adaugă căldură

  p

  O amenajare în alb nu înseamnă neapărat și o abordare minimalistă. Și variantele maximaliste cu decorațiuni eclectice arată bine într-o lumină caldă și primitoare. Include beculețe cu lumină caldă, funde, lumânări cu led prinse de ramurile pomului și alte decorațiuni în diverse nuanțe de alb sau metalice.

  5. Îmbrățișează stilul scandinav

  p

  Inspiră-te din stilul nordic care îmbrățișează simplitatea fără să renunțe la sentimentul cozy, poate cel mai important în perioada sărbătorilor de iarnă. Așternuturi simple, o vază cu ramuri și o ghirlandă cu luminițe de Crăciun completează decorul de iarnă în dormitor. Poți alege nuanțe reci de alb, care bat către gri, dacă luminițele sunt calde.

  6. Coroniță din bumbac alb

  p

  Decorarea spațiului în alb cu accente verzi este ideală pentru iubitorii stilului minimalist. Îți propunem ca anul ăsta să creezi o coroniță mai atipică, din bucăți de bumbac. E ușor de făcut și ai instrucțiunile pas cu pas într-un clip video, așa că n-ai cum să greșești.

  Te poți totuși adapta în funcție de ce materiale pe acasă. Ai putea, de exemplu, să folosești mohair sau țesătură albă pufoasă. Combină coronița cu accente de verde natural și auriu.

  7. Masa de Crăciun

  p

  Pasul final din decorul de sărbători este amenajarea mesei de Crăciun. Exemplul din imagine arată că poți decora cu succes chiar și o mică masă rotundă pentru patru persoane. Folosește decorațiuni mici albe în formă de brazi, lumânări și textile tot albe. Echilibrează aranjamentul cu accente de nuanțe pale calde și auriu.

  8. Joacă-te cu proporțiile

  p

  Dacă ai o locuință spațioasă, îți recomandăm să te joci cu proporțiile. Un pom înalt decorat cu alb, alți brazi decorativi în dimensiuni mai mici și variate reprezintă punctul de pornire al amenajării.

  9. Piesă centrală la masa de Crăciun

  p

  Dacă îți place să ai mereu buchete de flori proaspete în casă, include-le în decorul mesei de Crăciun. Pe o masă dreptunghiulară, pune în centrul ei, pe întreaga lungime, șiruri de buchete mici cu trandafiri albi și ramuri de brad. Poți folosi orice flori albe care te inspiră.

  10. Un vis în alb

  p

  Dacă ai deja livingul amenajat în alb, nu înseamnă că nu poți să decorezi de Crăciun în aceeași nuanță. Efectul final va fi demn de un basm de iarnă. Folosește textile și lumânări în diverse nuanțe de alb și, ca accente de culoare, optează pentru detalii aurii, crem, verde și gri.

  11. Pom vintage

  p

  Pentru o amenajare farmhouse, folosește un pom de Crăciun alb, decorat cu lumânări mici, ornamente din pânză și conuri de brad. Pune aranjamentul pe o măsuță cu față de masă albă.

  12. Natură albită

  p

  Dacă vrei ceva simplu și preferi să nu incluzi verdele în amenajare, există o soluție care arată minunat. Folosește în continuare ramuri și frunze în decor, dar albe, la fel și pomul de Crăciun. Fie le poți cumpăra așa, fie le poți vopsi tu cu un spray acrilic alb. Accentele de culoare în cazul de față sunt date de marourile lemnoase.

  13. Amenajează rafturile

  p

  Cărți, figurine, boluri și ornamente albe pot decora cu succes o bibliotecă în nuanțe neutre. Pentru un aspect unitar, adaugă accente aurii și crem.

  14. Pom boho

  p

  Stilul boho poate fi aplicat la orice decorațiune, chiar și la pomul de Crăciun. Dacă amenajarea ta e în stil boho, decorează-ți bradul cu ramuri cu fructe și funde albe pentru un look fresh.

  15. Luminițe cozy

  p

  Am tot punctat luminițele calde în amenajările cu nuanțe reci de alb. Și inversul este valabil, atunci când nuanțele din amenajare sunt calde. Îți poți decora brazii cu luminițe albe reci pentru un aspect electrizant. Luminițele albe reci se potrivesc și într-o amenajare contemporană.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Decorarea casei de Crăciun: 15 idei simple în care predomină albul