SHOPPING

Globuri de Crăciun pentru un brad în stil scandinav

  Dacă vrei o schimbare de la decorațiunile obișnuite pentru Sărbători, dă o șansă simplității nordice. Împodobește un brad în stil scandinav cu globuri de Crăciun făcute alături de cei dragi (sau gata de cumpărat) din materiale naturale: lemn, metal și textile.

  Scandinavii sunt părinții conceptului Hygge. În daneză, cuvântul nu are o singură definiție, ci se traduce prin sentimente de căldură interioară, confort și bucurie, conform cărții „Mica enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii”, scrisă de Meik Wiking. Dacă într-o zi friguroasă te-ai culcușit sub o pătură, cu o cană de ceai fierbinte în mână, citind cartea preferată, înseamnă că ai deja o imagine despre ce înseamnă Hygge.

  Importanța pe care danezii o dau acestui sentiment de confort este unul dintre motivele pentru care Danemarca este în topul țărilor cu cea mai fericită populație. Ideea e să faci activități care îți aduc liniște ție și celor din jur și să te bucuri de lucrurile simple din viață.

  Pentru a crea o atmosferă Hygge în casa ta, alege decorațiuni în stilul celor pe care le folosesc și danezii, pe care să le realizezi de mână alături de prieteni și familie. Dacă nu ai timp de proiecte do it yourself, există și variante de globuri de Crăciun în stil scandinav gata de cumpărat.

  Globuri de Crăciun din lemn

  Globuri de Crăciun pentru un brad în stil scandinav globuri lemn
  Set decorațiuni de Crăciun din lemn, 4Home, 26,99 Lei

  Decorațiunile din lemn pentru bradul de Crăciun sunt mai prietenoase cu mediul decât cele realizate din plastic și poți să le creezi chiar tu. Pentru asta, ai nevoie de discuri din lemn în care vei face o gaură ca să le poți atârna cu sfoară. Opțional, adaugă pe lista de cumpărături și vopsea cu care să le colorezi sau să scrii diverse urări.

  Dacă nu ai timp de un proiect DIY cu decorațiuni din lemn, optează pentru unele gata făcute. Avantajul globurilor din lemn e că le poți expune și în restul anului prin alte zone ale casei.

  Conuri de brad

  Globuri de Crăciun pentru un brad în stil scandinav globuri decorațiune con
  Decorațiune Snowy Pinecone, Vivre, 25 Lei

  Dacă vrei să te apropii și mai mult de natură, împodobește-ți bradul cu conuri. Cumpără un set de conuri de brad pe care să le decorezi după bunul plac.

  Hygge pune accentul pe timpul petrecut alături de cei dragi. Preia un pic din acest concept și organizează acasă un atelier de decorare DIY a conurilor, pentru bradul de Crăciun. De exemplu, încearcă să adaugi textură de zăpadă pe ele, va crea un contrast plăcut cu verdele închis al bradului. Ca să obții acest efect, folosește vopsea acrilică pentru pictură sau un spray. Lasă vopseaua 15 minute la uscat, apoi mai poți adăuga alte elemente, cum ar fi o floare de bumbac uscată sau crenguțe de diverse mărimi.

  Accente din metal

  Globuri de Crăciun pentru un brad în stil scandinav glob metal
  Decorațiune din fier Heart Madam Stoltz, The Home, 12 Lei

  Scandinavii adoră simplitatea. De aceea, își împodobesc bradul minimal, cu obiecte din materiale naturale, printre care integrează și decorațiuni din metal. Acestea oferă unitate pomului de Crăciun, în ciuda aspectului care ți se poate părea dur.

  Globuri din material textil

  Globuri de Crăciun pentru un brad în stil scandinav decorațiune textilă
  Decorațiune brad VINTERFEST, Ikea, 24,90 Lei/4 bucăți

  Pentru un brad în stil scandinav, alege figurinele în formă de Moș Crăciun, realizate din lână sau șnururi groase din bumbac. Acest personaj este o figură importantă în tradițiile nordice, încă de pe vremea când numele său original finlandez era Joulupukki, din vechile rituri păgâne. În plus, globurile de Crăciun făcute din materiale textile sunt și prietenoase cu mediul, spre deosebire de cele din plastic, și te duc cu gândul la confortul și căldura specifice puloverelor pufoase (în mod cert aprobate de conceptul Hygge).

  Globuri cu păsări

  Glob handmade bufniță albă, Tracolla, 25 Lei

  Scandinavii folosesc adesea și decorațiuni sub formă de animale, care arată conexiunea pe care o au cu natura și importanța acestor elemente în stilul de viață hygge. Atârnă câteva globuri sub formă de bufniță ca să aduci atmosfera plină de viață din pădurile scandinave în casa ta.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  HM Sofia
  1 year ago

  Foarte frumoase globuletele diy. Anul acesta cu siguranta o sa incercam sa facem si noi cateva pe care sa le punem langa canile de craciun HMSofia.

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Globuri de Crăciun pentru un brad în stil scandinav