DESIGN INTERIOR

Decor minimalist de Crăciun: 16 idei care o să-ți înfrumusețeze casa

publicat pe 19 dec. 2022

  Dacă te simți ușor copleșită de toate sarcinile din apropierea sărbătorilor, încearcă să optezi pentru un decor de Crăciun minimalist. Asta nu înseamnă să nu decorezi deloc (deși e ok dacă asta îți dorești). În schimb, poți decora mai simplu și mai puțin. În loc să cumperi multe decorațiuni, mai bine alege câteva, dar de calitate.

  Dacă ești pregătită să renunți la decorul încărcat, inspiră-te din cele 16 idei decorative de la The Spruce pentru un Crăciun minimalist. Promitem că vor fi ușor de pus în practică, chiar dacă ești pe ultima sută de metri cu pregătirile.

  1. Alege numai esențialul

  p

  Încearcă să te axezi doar pe elementele esențiale când faci pomul de Crăciun. Câteva globuri simple și o ghirlandă cu leduri albe pot fi de ajuns pentru crearea atmosferei de Crăciun. Poți integra chiar trei pomi decorați minimalist, dacă îți permite spațiul.

  2. Decorațiune centrală pentru masă

  p

  Masa de Crăciun poate arăta a sărbătoare cu o singură decorațiune centrală. O coroniță din ramuri de brad (reală sau artificială) cu lumânări este o alegere simplă și ușor accesibilă. Efort minim, efect maxim.

  3. Include ramuri pretutindeni

  p

  Orice suprafață plană este perfectă pentru a fi accentuată cu o ghirlandă sau cu ramuri de brad. Pune câteva ramuri de brad și conuri pe un raft în baie sau decorează-ți biblioteca, noptiera sau măsuța de cafea cu ele.

  4. Un alt tip de calendar advent

  p

  Există o mulțime de proiecte DIY cu calendare din care te poți inspira. Ideea de la Home and Spirit este foarte simplă de creat și o poți personaliza cu ușurință. Atârnă de o bucată de lemn (poți să iei una chiar din parc) sfori de care să prinzi cu clești de rufe săculeți din textil. Pune în săculeți bomboane, gume, mini decorațiuni, magneți, orice e mic și distractiv. Săculeții îi poți face din haine vechi numai bune de upcycling.

  5. Simplificare intenționată pentru camera copilului

  p

  Un banner simplu de Crăciun este decorațiunea perfectă pentru un copil care poate nu se bucură de o ghirlandă din brad la fel de mult ca un adult. E un proiect DIY ușor de făcut, iar dacă vrei să-l faci rapid poți să cumperi literele deja tăiate. Îți mai rămâne doar să le agăți și să decorezi un perete din camera micuțului.

  6. Regândește coronița clasică

  p

  La prima vedere poți zice că nu e foarte minimalistă coronița din imagine. Dar multe coronițe tradiționale sunt pline de globuri, funde, luminițe și alte accesorii. Prin comparație, coronița asta e mult mai simplă, decorată cu ramuri de eucalipt, fructe roșii și felii de portocală uscate.

  7. Puțin Crăciun peste tot

  p

  Dacă pui decor de Crăciun prin toată casa nu înseamnă că spațiul va deveni prea intens. Cheia stă în cantitatea decorului. O ghirlandă realizată din ramuri de brad atârnată în locul perdelei nu încarcă spațiul și aduce un aer fresh, perfect pentru un Crăciun minimalist și natural.

  8. Ia decorul de afară și integrează-l înăuntru

  p

  Cu ramuri de brad poți face o mulțime de aranjamente rapide și de efect. Poți renunța cu totul la pomul de Crăciun și să adaugi în amenajare buchete în vaze transparente cu ramuri de brad și flori. Poți face și o coroniță super minimalistă dintr-o ramură de brad, doar legând capetele ei cu sfoară. Și decorul e gata cât ai zice Crăciun Fericit.

  9. Coronițe pentru tot anul

  p

  Coronițele de la Home and Spirit sunt incredibil de ușor de realizat și arată grozav în orice cameră. Unde mai pui că le poți folosi și în restul anului, în funcție de ce plante alegi să folosești. Pentru un decor farmhouse, folosește flori uscate, iar pentru unul clasic ramuri de brad sau pin.

  10. Împachetează eco cadourile

  p

  După ce te-ai ocupat de decorul pentru un Crăciun minimalist, e timpul să te concentrezi pe cadouri. Optează anul ăsta pentru un ambalaj cât mai simplu și mai eco. Împachetează-le în hârtie și leagă pachetul cu sfoară de cânepă. Poți să le lași așa simple, sau să le decorezi cu o crenguță de brad și cu felii de portocală uscate.

  11. Steaua sus răsare din tavan

  p

  Sunt atât de minimaliste că aproape nici nu realizezi că sunt acolo. Atârnă câteva steluțe din hârtie de tavan sau la geam peste perdea.

  12. Crăciun Charlie Brown

  p

  Am învățat din A Charlie Brown Christmas că un pom cu doar câteva ramuri este în continuare un brad frumos. Pune și tu un astfel de brăduț într-un loc care simți că ar avea nevoie de un aer festiv, cum ar fi pe insula de la bucătărie.

  13. Înlocuiește, nu adăuga

  p

  În loc să adaugi decor nou peste ce ai deja în casă, încearcă să înlocuiești obiecte. Poți să înlocuiești paharele simple cu unele aurii și să folosești un prosop în carouri în loc de șervețele. Sunt mici detalii care pot face diferența și care te ajută să ai un Crăciun minimalist.

  14. Baie în pădure

  p

  E posibil să nu te fi gândit să-ți faci o mini pădure de brazi în baie, dar uite că se poate și arată minunat, chiar și într-o baie mică. Dacă spațiul nu-ți permite să faci asta în baie, pune brazi decorativi într-o altă zonă din casă, cum ar fi în locul pentru citit, lângă fotoliu.

  15. Micuț și subtil

  p

  Poți să-ți faci un decor de Crăciun minimalist cu ajutorul unor decorațiuni mici, foarte mici. Câțiva brăduți decorativi mici în bibliotecă, căsuțe din lemn și doi ciorapi din lână simpli sunt accente subtile care pot aduce aerul de Crăciun în locuință.

  16. Decorațiune pentru scară

  p

  Dacă stai la casă și ai o scară, o poți decora cu ramuri de brad simple, în loc să o umpli de ghirlande, luminițe și alte decorațiuni. Nouă ne place trendul cu ramuri de brad simple fiindcă nu necesită mult efort și sunt accesibile.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Decor minimalist de Crăciun: 16 idei care o să-ți înfrumusețeze casa