DIY

19 decorațiuni DIY pentru masa de Crăciun pe care le poți păstra toată iarna

  O decorațiune reușită poate fi cheia pentru o masă de Crăciun frumos decorată și o casă festivă. Fie că ai musafiri de sărbători, fie că vrei doar să-ți decorezi masa pe parcursul iernii, există nenumărate idei DIY pe care le poți pune în aplicare.

  Poți să realizezi unele decorațiuni DIY pentru masa de Crăciun în doar câteva minute, pe când pentru altele vei avea nevoie de mai mult timp. Dar toate vor arăta minunat pe masă și le poți păstra pe tot parcursul iernii. Uite 19 idei de decorațiuni DIY de la The Spruce din care să te inspiri.

  1. Folosește mâncare pentru decorațiuni

  p

  Această decorațiune delicioasă aduce în prim plan două dintre cele mai des folosite arome ale iernii: bețele de scorțișoară și merele uscate. Bețele de scorțișoară au fost tăiate ca să aibă o mărime similară, au fost vopsite cu alb pentru un look mai iernatic și apoi înfășurate în jurul lumânării. Pune în jurul ei câteva conuri de brad și felii de măr uscate ca să creezi o atmosferă caldă și rustică.

  2. Decorațiuni DIY pentru masa de Crăciun: cu scoarță de mesteacăn

  p

  Aceste suporturi pentru lumânări elegante, dar simple aduc aminte de plimbările în pădurea acoperită de zăpadă. Deși scoarța moale de mesteacăn este întotdeauna o alegere decorativă grozavă, poți să obții look-ul ăsta și cu hârtie texturată dacă nu găsești materialele potrivite. Leagă apoi de borcan cu sfoară câteva crenguțe de brad pentru un aspect de sărbătoare.

  3. Decorațiune cu flori proaspete

  p

  Doar fiindcă este frig afară, nu înseamnă că nu-ți poți decora casa cu flori proaspete. Un buchet făcut din zambile, trandafiri și boabe de fructe uscate – toate într-o vază vintage din argint – o să arate foarte bine. Dacă ți se pare prea complicat de realizat, poți face un buchet mai mic cu alte flori, numai să păstrezi cromatica de roșu aprins și alb iernatic, ca să se potrivească cu sezonul.

  4. Decorațiuni DIY pentru masa de Crăciun: cu vâsc

  p

  Pentru această decorațiune cu lumânări ai nevoie doar de patru lucruri: o lumânare, o sticlă, crenguțe de vâsc și puțină apă. Procesul de creație durează puțin și nu trebuie să investești mulți bani, dar arată ca o decorațiune scumpă.

  5. Glob cu zăpadă

  p

  Acum e momentul să folosești borcanele goale rămase de la diverse sosuri ca să-ți faci un glob personalizat cu zăpadă falsă. Poți folosi zăpadă falsă, un borcan vintage și orice figurină simpatică ai la îndemână. Iar în locul brazilor falși, alte ramuri cu frunze.

  6. Accent de culoare cu merișoare

  p

  Decorațiunea cu merișoare plutitoare este îndeajuns de festivă ca să potrivească Crăciunului, dar și subtilă cât să o păstrezi și în săptămânile de după sărbători. Combină fructele roșii pentru un accent de culoare cu ramuri verzi și bucăți de brad.

  7. Dulciuri cu accente aurii

  p

  Dacă ai invitați la masa de Crăciun, poți renunța la decorațiune și să o înlocuiești cu un tort sau cu o prăjitură. Deși nu va rezista toată iarna (e posibil să-l mănânci într-o singură seară), ideea o poți folosi oricând, nu doar de sărbători. Decorează tortul cu elemente aurii care se regăsesc adesea și în decorul de Crăciun.

  8. Sticle de vin recondiționate

  p

  Asta-i perioada în care în loc să reciclezi sticlele de vin, le poți refolosi pentru un proiect DIY. Poți face o decorațiune aurie simpatică. Folosește vopsea spray, puțin sclipici și voila: ai decorațiunea perfectă pentru petrecerea de Revelion.

  9. Tavă de plăcinte vintage

  p

  Această decorațiune este o scenă de iarnă într-o tavă vintage de plăcinte. O metodă ideală de recondiționare a unei tăvi din metal care e prea veche sau deteriorată ca să o mai folosești la prăjituri. În plus, găsești obiectele în miniatură pentru decor la majoritatea magazinelor de arts & crafts în preajma sărbătorilor și imediat după. Pentru nota finală, adaugă puțină zăpadă falsă.

  10. Decorațiuni DIY pentru masa de Crăciun: cu conuri de brad

  p

  Conurile de brad sunt folosite des în decorațiunile interioare și exterioare de iarnă. Dacă ai conifere prin parcurile de lângă tine le poți obține și gratuit, iar dacă nu, le găsești la magazine. Ai nevoie de un recipient mare din sticlă, conuri de brad și zăpadă falsă sau pietricele albe care să creeze aspectul de scenă de iarnă.

  11. Încorporează coarne de cerb

  p

  Estetica de cabană rustică oferă acest un sentiment de iarnă. Aranjamentul ăsta încorporează în decorarea mesei niște coarne de cerb pentru un accent rustic. Adaugă un felinar rustic și crenguțe de brad ca să completezi look-ul.

  12. Sticle pentru lumânări

  p

  Uite încă o idee de decorațiune cu sticle de vin. Varianta asta are lumânări topite peste sticle, aspect care aduce aminte de restaurantele mici și intime. Pune și câteva crenguțe cu frunze pe lângă sticle pentru o atmosferă caldă și romantică.

  13. Decorațiuni DIY pentru masa de Crăciun: luminițe peste tot

  p

  Luminițele decorative pot aduce atmosfera caldă întregului sezon, nu doar de sărbători. Următoarea decorațiune este incredibil de ușor de realizat. Adaugă câteva conuri de brad înconjurate de beculețe cu baterie în vaze transparente ca să creezi o decorațiune perfectă pentru Crăciun.

  14. Brazi mici în ghiveci

  p

  Brazii mici în ghivece se găsesc în aproape toate magazinele mari și florării în decembrie. Iar următorul aranjament demonstrează că pot fi folosiți în mai multe moduri decât pe post de mini pomi de Crăciun. Într-o mască de ghiveci simpatică și cu câteva conuri deasupra substratului se transformă într-o decorațiune perfectă pentru masa de sărbători.

  15. Sticlă cu efect de oglindă

  p

  Decorațiunile metalice sunt folosite adesea în decorul de iarnă fiindcă aduc aminte de luciul glaciar al zăpezii. Iar sticlele cu efect de oglindă, argintii, aduc un extra strop de strălucire și glam. Poți vopsi cu spray cu efect de oglindă orice recipient din sticlă sau adaugă câteva fire de voalul miresei.

  16. Trusă de unelte rustică

  p

  Pentru decorațiunea asta poți transforma o cutie de unelte vintage într-o atracție rustică. Poți găsi genul ăsta de cutii la târguri și în magazinele second hand unde vând și obiecte de diverse feluri. Dacă nu găsești, poți să folosești orice cutie din lemn vintage sau o ladă pentru lapte. Include câteva lumânări, ramuri de brad și globuri.

  17. Candelabru rustic

  p

  Candelabrul DIY rustic este o modalitate de a include recolta de toamnă în decorațiuni de iarnă. Folosește o cutie rotundă de lemn (poți folosi și un ciur) ca bază și spumă florală în care să înfigi lumânările. Apoi decorează cu mere și ramuri de brad.

  18. Decorațiuni DIY pentru masa de Crăciun: din cutie de conserve

  p

  Poți face o mulțime de lucruri cu o cutie de conserve, inclusiv decorațiunea glam de la The Knot via Pinterest. Și nici nu necesită prea mult efort, deci e perfectă dacă trebuie să decorezi masa pe ultima sută de metri înainte să vină musafirii. Scoate eticheta de pe conservă și pulverizeaz-o cu vopsea metalică. Apoi adaugă câteva flori albe reale sau artificiale și câteva ramuri cu frunze ca să creezi o piesă decorativă simplă, dar elegantă.

  19. Încearcă terariile

  p

  Terariile geometrice sunt chic și versatile. Fie că pui în ele suculente, plante aeriene sau lumânări, adaugă un aer sofisticat oricărei mese. Look-ul ăsta este perfect pentru o cină cu prietenii sau pentru o noapte relaxantă acasă.

   

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  VIDEO 3 lucruri pe care nu știai că le poți face cu un televizor în amenajar...