ECO

VIDEO 10 metode eco și fun de împachetat cadouri pe care să le încerci de Crăciun

  Suntem în perioada sărbătorilor și dacă e ceva ce poate da mai multe bătăi de cap decât alegerea cadourilor, e ambalarea. Internetul e plin de tutoriale care te învață cum să pui hârtia, cum s-o prinzi, cum să faci fundă și asta e foarte bine, dar noi propunem altceva: zece metode de împachetat cadouri cu eșarfe, cutii sau prosoape de bucătărie.

  Zâmbetul celor dragi atunci când primesc un cadou este neprețuit, așa că inspiră-te din astea zece metode eco și ușoare de împachetat cadouri, sugerate de Homes To Love. Garantat îi vei surprinde plăcut.

  1. Eșarfă

  p

  Eșarfele sunt o alternativă stylish pentru împachetarea cadourilor, nu doar pentru că arată bine, dar și pentru că sunt un bonus la cadou. Pune cadoul într-o cutiuță, apoi împăturește eșarfa în formă de triunghi și pune cutia în mijlocul ei. Îndoaie colțul de jos cu vârful peste cutie, adu și partea de sus peste cadou și apoi leagă celelalte colțuri într-un nod, de care poți agăța o etichetă.

  2. Hârtie maro cu pete de culoare

  p

  Cumpără o rolă de hârtie maro și vei avea destulă pentru cadouri și aranjamente florale. Taie o bucată cât să-ți ajungă pentru ce urmează să împachetezi, și trasează dâre de vopsea cu pensula. Poți să faci diverse modele cu markere și carioci, nu există limite în ce forme și culori poți folosi.

  3. O jucărie care să livreze cadouș

  p

  Copiii vor adora ideea asta drăguță. Ia câteva figurine cu animale din plastic și vopsește-le în culoarea dorită (sau le poți lăsa originale). Leagă jucăria de cutia cu cadoul cu o panglică sau cu sfoară.

  4. Cutie de metal

  p

  Una dintre cele mai ușoare metode de ambalare a unui cadou e varianta în cutie de metal. Fie cumperi o cutie din metal cu capac, fie refolosești una pe care o ai deja în casă. Cutiile sunt grozave mai ales pentru fursecuri făcute de tine, bijuterii sau ornamente din ceramică (ambalate înainte în hârtie, ca să nu se spargă).

  5. Hârtie albă cu frunze și sfoară

  p

  Un look proaspăt și chic, potrivit celor care iubesc stilul minimalist. Ai nevoie de o rolă de hârtie albă, sfoară de cânepă și câteva crenguțe cu frunze sau flori (pot fi și uscate). Taie o bucată de hârtie maro și leag-o cu sfoară de pachet, pe post de etichetă.

  6. Pahar sau cană reutilizabilă

  p

  Uite un alt cadou doi în unu. Pune cadoul într-o cană sau pahar reutilizabil, apoi pune o fundă drăguță.

  7. Săculete din pânză

  p

  Pentru săculețe poți să coși o pungă din material textil dacă te simți inspirată de proiecte DIY. Sau taie o bucată de material, poți folosi și un tricou vechi, pune cadoul în centru și apoi leagă materialul deasupra. Asta e tot, nu-i așa că e simplu?

  8. Prosoape de bucătărie

  p

  Prosoapele de bucătărie sunt alte ambalaje care se transformă în al doilea cadou. Sunt grozave pentru împachetarea cadourilor precum sticle de vin, bere craft sau vaze. După ce ai împachetat cadoul, leagă de partea superioară o sfoară, fie deasupra cadoului, ca să nu se vadă, fie undeva spre centru pentru o parte dezvelită.

  9. Ziare sau pagini de cărți

  p

  Ambalarea cadourilor în ziare este o tehnică grozavă dacă vrei să ieși din tipar, și faci și un bine planetei. Dacă nu vrei sa se distingă prea bine scrisul, poți să dai cu un strat subțire de acuarele albe. Dacă alegi varianta asta, trebuie să lași bucata de ziar să se usuce complet înainte să o folosești, ca să nu se rupă. Decorează cu o panglică și dăruiește.

  10. Stea mare de Crăciun

  p

  Pentru ambalajul ăsta vei avea nevoie de o mașină de cusut, sau de foarte multă răbdare să coși de mână marginile. Creează un șablon în formă de stea (tu decizi dimensiunea) și taie două bucăți pentru fiecare cadou cu el ca model. Coase cele două stele pe margini, lâsând una dintre ele deschisă, să poți pune cadoul în ambalaj. Pune cadoul în stea și umple-o cu confetti sau cu bucăți de beteală, apoi coase marginea deschisă. Poți da steaua simplă, sau decorată cu o panglică.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO 10 metode eco și fun de împachetat cadouri pe care să le încerci de Cr...