DESIGN EXTERIOR

Mobilă și decorațiuni realizate din paleți. Idei pentru casă și grădină

  Dacă dorești să-ți construiești singur piesele de mobilier, într-un mod accesibil ca preț și timp, poți să faci mobilă din paleți. 

  Mobila și decorațiunile din paleți reprezintă un mod ingenios de a refolosi lemnul. În plus, paleții sunt accesibili: prețul pornește de la 25 lei/bucata și este stabilit în funcție de greutate și de gradul de degradare al produsului. Inspiră-te din următoarele idei de mobilă și decorațiuni realizate din paleți, potrivite atât pentru casă, cât și pentru curte sau grădină și vei salva și mediul, și banii.

  Mobilier de interior realizat din paleți

  mobilier de interior realizat din paleti
  Poți face aproape orice fel de mobilier din paleți. Foto: Pinterest

  Poți face aproape orice fel de mobilier din paleți. Foto: Pinterest

  Poți integra mobila și decorațiunile realizate din paleți în încăperi amenajate în stil rustic, industrial sau modern. Și poți să le modifici cu ușurință aspectul cu ajutor unor saltele, bureți îmbrăcați în pânză, perne sau diverse materiale, în funcție de obiecte. În ceea ce privește mobilierul de interior realizat din paleti, opțiunile sunt diverse.

  De exemplu, poți să construiești un cadru pentru patul din dormitor sau o canapea pentru living. Tot ce trebuie să faci este să asamblezi paleții, în funcție de forma și mărimea dorită și să așezi o saltea sau câteva perne deasupra. Atunci când vrei să schimbi ambianța încăperii, repede și fără efort, înlocuiește pernele. Tot din paleți poți să faci o masă pentru living sau noptiere pentru dormitor.  

  Piese pentru curte și grădină

  mobilier de exterior realizat din paleti
  Nu uita să lăcuiești lemnul. Foto: Pinterest

  Tot din paleți poți să realizezi și mobilier pentru exterior. Dacă ai o verandă spațioasă, poți să amplasezi o canapea cu două sau trei locuri, de exemplu. Pentru curte sau pentru grădină poți să construiești un bar, pentru serile de vară, petrecute alături de prieteni sau familie, o bancă sau un balansoar. 

  Ca să te asiguri că piesele pe care urmează să le construiești sunt rezistente, alege paleți solizi, care să nu aibă părți rupte. La final, după ce ai asamblat piesele, șlefuiește bine întreaga suprafață și aplică un strat de lac pentru lemn. Dacă nu vrei să păstrezi culoarea naturală a lemnului, poți vopsi mobilierul.

  Decorațiuni realizate din paleți

  decoratiuni realizate din paleti
  Da, poți face chiar și decorațiuni. Foto: Pinterest

  Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție să duci la bun sfârșit un proiect ca cele prezentate mai sus, poți să realizezi decorațiuni din paleti. Cel mai ușor de realizat sunt suporturile și ghivecele pentru flori. Pentru interiorul locuinței, poți să realizezi ghivece de flori suspendate sau suporturi pentru perete, în timp ce pentru grădină poți să faci suporturi înalte și să depozitezi florile pe verticală.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Mobilă și decorațiuni realizate din paleți. Idei pentru casă și grădină