Balcon

Idei de depozitare în balcon, atunci când vrei să te și bucuri de el

  Când e vorba de idei de depozitare în balcon, mai ales dacă este mic, trebuie să combini utilul cu plăcutul și să testezi mai multe înainte să ajungi la soluția potrivită. Avem pentru tine câteva soluții care te vor scoate din impas.

  Când închiriezi sau îți cumperi o locuință, te uiți întâi la cât de mari sunt camerele, cât de funcțională e bucătăria, dacă ai sau nu cadă în baie. Când vine rândul balconului, nu de puține ori, te mulțumești cu ce-o fi. Asta și pentru că ani de zile, el a fost spațiul de depozitare al casei: dulapuri, rafturi, etajere masive și perdele care să mascheze haosul.

  Poți folosi balconul și ca pe un spațiu în care aduni netrebuincioasele din casă, dar ți-l poți amenaja și ca pe oaza de relaxare, conexă locuinței. Și poți face asta în același timp. Iată câteva trucuri pentru a folosi eficient balconul, fără să îl transformi în depozit.

  Amenajează cu mobilă multifuncțională

  Dacă îți dorești ca balconul să fie și un loc cozy, și un spațiu de depozitare pentru pilota sau ustensilele care nu-și mai găsesc locul în casă, soluția este să integrezi spații de depozitare în mobilă.

  Alege tabureți sub formă de cutii sau, și mai bine, o bancă cu ladă de depozitare. Dacă îți este ineficient să arunci totul la grămadă într-o ladă, compartimenteaz-o cu ajutorul unor cutii de diferite mărimi. În felul ăsta, ții ordine și disciplină, ajungi să ocupi mai puțin spațiu și ai orice la îndemână.

  idei de depozitare balcon raft
  Bancă cu panou de perete APPLARO, Ikea, 448,80 lei

  O combinație și mai eficientă, pe care o găsești și la Ikea, este banca cu panou de perete. Banca vine cu spațiu de depozitare, panoul este ideal pentru a agăța plante și ai opțiunea să atașezi polițe pe panou.

  idei de depozitare balcon
  Măsuță de ceai pliabilă stil vintage, casapractica.ro, 268 lei

  Dacă ai loc de o masă, alege una cu mai multe blaturi sau cu spațiu pentru reviste/cărți.

  Montează polițe

  Atunci când cauți idei de depozitare în balcon, tratează-l ca pe un spațiu separat de casă și încearcă să îl amenajezi cu mobilă de exterior. Așa că în locul rafturilor, montează polițe.

  Dacă le folosești pentru a depozita scule, cărți și cutii cu diverse lucruri din casă, concentrează-le într-o singură zonă a balconului, dar încearcă să nu micșorezi spațiul în care te miști. Organizează lucrurile în funcție de cât de des ai nevoie de ele și montează polițele în funcție de asta.

  Folosește bare de metal

  În special pentru plante, ale căror ghivece le poți agăța. Joacă-te cu design-ul și așezarea lor în spațiu. Singura regulă este să-ți lași loc de mișcare în balcon, pentru a putea să uzi plantele și apoi să te bucuri de ele.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Idei de depozitare în balcon, atunci când vrei să te și bucuri de el